Facebook Ads Nedir?

Facebook; 1 milyarı aşkın kullanıcısıyla dünyadaki en büyük sosyal paylaşım platformudur. Her yaş kesimine hitap eden bu platform içinde bulunan insanların keyifli zaman geçirmesini sağlayarak kullanıcıları üzerinde alışkanlık yapmış durumdadır. Internet kullanıyor olup facebook kullanmayan kimse neredeyse yok. 

Reklam ve pazarlama işlemi yapmak istiyorsanız çok fazla güvenilir seçeneğiniz yoktur. Biri Google Adwords diğeri Facebok Ads. Ufak bir karşılaştırma yapmamız gerekirse çoğu internet kullanıcısı Google ya da Facebook üzerine bağlıdır. Facebook üzerinden yenilenen haber kaynakları google üzerinde anahtar kelimelerle tarama işlemini gerçekleştiriyor. Facebook üzerinde yayınlanan reklamlar belirtilen kriterler ile hedef kitleye erişim sağlamaktadır. Hedeflenen müşteri kitlesine erişim daha hızlı ve kısa sürede gerçekleşir.

Facebook Reklam Çeşitleri;

Facebook üzerinde reklamlarınızı yayınlayabilmeniz için bazı adımlardan ilerleyeceğiz. Hepsini birlikte inceleyelim. 

İlk olarak Facebook Business sayfasını ziyaret ederek başlarız. Bu sayfa ziyareti sırasında en sağ üstte “reklam oluşturun” diye bir kısma tıklayınız. Açılan sayfada belirtilen 9 reklam modeli bulunmaktadır. Bunlardan birini seçiniz. Bunlar;

1-Gönderileri Öne Çıkarma;

Yöneticisi olduğunuz facebook sayfasında yayınlanan gönderilerin öne çıkmasını sağlayarak daha fazla kişiye erişim imkanı bulunmaktadır. 

2-Sayfa Tanıtımı Yapma;

Sahibi olduğunuz veya yöneticisi olarak yer aldığınız Facebook sayfalarının tanıtılmasını sağlayan reklam şeklidir. 

3-Müşterileri Web Sitenize Çekme;

Google Adword reklam şekliyle neredeyse aynı sayılan bu reklam şeklinde web sitenizi yayınlayarak direk müşteri çekmeye odaklı bir reklam şeklidir.

4-Web Sitenize Olan Dönüşleri Arttırma;

“Müşterileri Web Sitenize Çekme” ile aynı mantığa sahip olan bu seçenekte bulunan tek fark ürün paylaşımı yaparak geri dönüşleri ve web site ziyaretlerini arttırmaktır. 

5-Uygulamanızın Yüklenmesini Sağlama;

Mobil marketler olan Apple Store ve Google play vs. Uygulama bilgilerinizi ve detaylarını yayınlayabileceğiniz reklam modelidir. 

6-Uygulama Etkileşimini Arttırma;

Facebook üzerinden yayınladığınız reklamları ve geliştirmiş olduğunuz uygulamaları yayınlayabileceğiniz bir reklam çeşididir. 

7-Etkinliğinize Katılım Arttırma;

Facebook üzerinden yayınladığınız etkinliklere katılan kitleye hedef alan reklam modelidir. 

8-Müşterilerin Teklifinizi Almasını Sağlama;

E-Ticaret sitesine sahipseniz ve ürünlerinizi tanıtmak istiyorsanız bu reklam tam size göre. E-Ticaret sitesinde bulunan ürünlerin reklamını yapmanıza yardımcı olur.

9-Video Görüntülenmelerini Elde Etme;

Markanıza ait, ürün tanıtım videoları ve bilgilendirme gibi reklamlarınızı yayınlayabileceğiniz bir reklam seçeneğidir.

Facebook Reklam Yayınlama;

Reklamlarınızı yayınlamadan önce hedef kitle hakkında belli başlı özellikleri belirtebilirsiniz. Kimlerin görmesini istediğinizi belirterek potansiyel müşterilere erişim sağlamanız mümkün. Yaş aralığı belirterek hedef kitleyi daraltmanız mümkün. Cinsiyet elbette olmazsa olmazdır, kadın, erkek ve her ikisini de seçme imkânınız vardır. Sizde müşteri kitleniz belirterek kendi hedef kitlenizi oluşturabilirsiniz. Müşteri kitlesinin ilgi alanlarını belirleyerek bu ilgi alanlarına sahip kişilere erişim sağlayarak kaliteli reklam yayınlamanız mümkündür.