Kolay biçimde SEO odaklı içerik oluşturmanızı sağlayacak tavsiyeler 

E-ticaret siteniz üzerindeki ürünlerin yanı sıra blog yazılarınızda da SEO çalışması yapmanız gereklidir. Web sitenize organik trafik çekmek için web site içeriklerinizin arama motorlarına uyumlu olması gereklidir. Aksi durumlarda yalnızca reklamlara bağlı kalacağınız anlamına gelirken bu durum elinizdeki sermayenin büyük çoğunluğunu reklamlara harcayacağınız anlamına gelir.

Anahtar kelime araştırması;

Anahtar kelime araştırması yapmak ilerleyen zamanlar içinde farklı içerikler üretmenizi sağlayacaktır. Sektör, ürün ve hizmetlerinizle yakından ilişkili kelimelerin listesini oluşturarak kelime hacimlerini dikkate alacak biçimde kullanabilirsiniz.

Etkileşim oluşturacak başlıklar kullanın;

Blog yazılarınızda ilgi çekici ve etkileşime girmeye teşvik edici başlıklar kullanmaya özen göstermelisiniz. Başlık seçiminde kullanabileceğiniz kalıplar;

Bir şeyin nasıl yapıldığından bahsedin.

Otorite kuracak bilgi sunun.

Merak uyandıracak cümle seçimi.

Ürün veya hizmetin faydasını ortaya çıkaracak ifadeler kullanın.

Ürünlerin rakiplerden farklı yönlerini ortaya çıkarın.

İlgili olabilecek anahtar kelime gruplarını listeleyin;

Yazı içerikleriniz için belirlemiş olduğunuz anahtar kelimelerin yanında bu kelimeler ile ilişkili olabilecek kelime gruplarını belirleyiniz. Burada bahsedilen ilgili anahtar kelimelere yakın kelime grupları üzerinde elde edeceğiniz sıralama web sitenize trafik akışı için oldukça önemlidir.

Yazarken içeriği anahtar kelimeler ile doldurmayın;

İçerik oluştururken anahtar kelimeleri makale içine yığmaktan kaçınmalısınız. Google bu tip oluşumlara karşı olması sebebiyle doğal bir dil kullanarak ilgi çekici cümleler oluşturmanız gereklidir. Bu kısımda kullanıcıların ne tarz arama yaptıklarını düşünmek size fayda sağlayacaktır. Arama sonuçlarında kullanmış oldukları kelime ve kelime gruplarına karşılık içerikler oluşturmanız önem taşır.

Anahtar kelimelerin metin içinde yüzde 3 oranında kullanılması içeriğe zarar vermeden etkili olmasını sağlayacaktır.

Yazı içerisinde alt başlıklar kullanmaya özen gösterin;

Yazınız içinde alt başlık kullanımı içeriklerinizin rahat okunmasını ve anahtar kelimelerle arama yapan kullanıcıların sonuçlara hızlı biçimde erişmesini sağlayacaktır.

Görsel kullanımı ve alt etiketler ekleyin;

Yazı içinde görsel destek bulunması içeriği zenginleştirerek kullanıcı deneyimini arttıracaktır. SEO için oldukça önem taşıyan bir konudur.

Yazı içeriği ile ilişkili biçimde görsel kullanımı web site değerini arttıracaktır. Kullanılan görsellerde anahtar kelimelere yer vermek ve açıklayıcı biçimde alt etiket kullanımı görsellerin indekslenmesi için önemlidir. Bu sayede görsel aramalarında da web site trafiği kazanabilirsiniz.

Meta açıklamalarını oluşturun;

İçerik oluşturulması ardından meta açıklamalarını da düzenlemeniz önemlidir. Meta açıklamaları; sayfa özeti şeklinde tanımlanabilir. Arama motorlarında yapılacak sorgu sırasında web sitenizin neyle ilişkili olduğunu tanımlarken, kullanıcıların sorguları sırasında sayfa içeriği net biçimde görünür.