Web Site Nedir?

Internet'in kullanımının artmasıyla dijital dünyada web sitelerinin kullanımı da beraberinde artmıştır. Büyük küçük bütün yüzeyler uygun olan bu web siteleri şirket prestijinizi arttırarak kurumsal şirketinizin oluşmasını sağlamak şirket marka güveni sağlar. Web siteleri tarayıcılarda çalıştırdığımız bizim yazılımımız. Veri alma ve veri yazma gibi işlemler web sitelerinin arka planlarında gerçekleşerek işlemlerimizin kolaylaşmasını hız kazanarak ilerlemenize yardımcı olur. 

Web sitelerinde yer alan “www” eki ne anlam ifade eder?

“Www” sayfasının yapılmasını mümkün olan ağına denir. World wide web şeklinde açılımı olan ektir. Dünya çapında ağ olarak tanımlanmaktadır. Dijital dünyada bilgisayar olan kelime geniş web sunucuları ağı olarak tanımlanmaktadır. 

Web Sitesi Çeşitleri Nelerdir?

Yazılım, tasarım ve programlama gibi göremediğimiz statik ve dinamik olarak iki ana gruba ayrılmıştır. Bu iki grup web sitelerinin detaylı raporlanmıştır. 

Kurumsal Web Siteleri; Firma, ürün ve hizmet tanıtımı yapan siteler, 
E-ticaret web siteleri; B2B, B2C, C2C satışı yapacak olan işletme, mağaza ve butikler, 
Rezervasyon Siteleri; Otel ve restoran gibi siteler,
Kişisel Siteler; Kişisel tanıtım siteleri 
İlan / Emlak Siteleri; Konut, araç, iş arama ile ilgili web siteleri,
Haber Siteleri; Anlık, günlük, aylık ve haftalık gibi güncel haber siteleri 
Portal Siteleri; Turizm ve sağlık gibi özel amaçlara hizmet eden web siteleri,
Mobil Siteler; Mobil kullanım duyulan bütün web siteleri,

Web siteleri şirketlere pek çok kolaylık elde etmektedir. Web siteleri müşterileriniz ile nasıl iyi ilişkiler kuracağınız size fikirlerinizi karşı tarafa veren web siteleri verilen internet platformlarıdır. Web siteleri sizlere merkezli bir çalışma ortamı oluşturarak müşteri merkezli bir olgu oluşturmanıza fayda sağlar. Web siteleri yapım istediğimiz ve hedeflemiş olduğumuz bütün hizmetleri ve ürünleri nasıl tanıtmamız gerektiğini  açıklayarak istenilen iletişimin kurulmasına yardımcı olur. İşletme sahiplerine zaman, müşteri ve prestij kazandıracaktır. 

Web siteleri firmaların ve markaların gidermeye yöneliktir. 
Web sitelerinde, hizmetler ve genel düşünce yapısını açıklayan yazılar yer almaktadır. 
Web siteleri doğru hedef kitlesine hitap ederek ilgi çekmeye yönelik olmalıdır. 
Web siteleri yeniden ayak uyduracak olup değişen teknoloji ve tasarım ilkelerine ayak uydurabilmelidir.
Web sitenizi tasarımı çok önemli. Web siteleri  kurumsal  kimliğin aynası niteliğindedir.

Web sitelerinin şirketlere açıklar saymakla bitmez. Web sitesinin sahip olan işlerinin kolaylaştığı, müşterileri ile daha kaliteli iletişim kurarak saygınlık kazandıkları görülmektedir. Web siteleri müşterilerinizi kolaylaştırır. Çeşitli özelliklerden yararlanarak yararlanarak kategorilerinde bir hedef kitle taraması yaratmaktadır. İşleminiz ile iletişimime girerek. Kaliteli hizmet anlayışınızı geliştirebilir, kaliteli bir güvence ile marka sadakati oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki web sitenizin iletimini iletmek en önemli unsurların başında geliyor. İyi, kaliteli ve düzgün şekilde hazırlanmış bir web sitenize sahip olmak demek şirketinize prestij kazandırarak müşterileriniz ile çok kaliteli iletişim ve etkileşim sağlamanıza yardımcı olacaktır.