Logo Tasarımının Şirketlere Katkıları?

Büyük şirketleri düşündüğümüz zaman akla ilk gelen şey ürünleri değil markaları olur. Çok daha somut olan bu semboller marka yüzü gibi düşünülebilir. Ürünlere gizlenmiş olan bu semboller hem canlı reklam oluşturmanızı sağlarken bir yandan da prestijinizi arttırmaya yöneliktir. 

Değişen yıllara göre logolarda ufak değişikler yaparak güncelliğini korumayı sürdüren şirketler markalarının gelişim içinde olduğunu göstererek bilinirliğini arttıracaktır. “küçük değişiklikler ne işe yarar” şeklinde ki düşünce tamamen yanlış olup kullanılan renkler ve yazı şekilleriyle hedef kitlenizle aranızda yer alan bağı kuvvetlendirerek insanda markanızın içeriğiyle ilgili bir düşünce oluşumunu kolaylaştırmış olacaksınız. 

Marka algısı nedir? Nasıl yaratılır?

Markanızı temsil etmekte olan logonuzun ne kadar uzun süre göz ününde olup algılanmasıyla marka algısı yaratılması gerekir. Logo tasarımı bu işin en önemli kısmıdır. Logo tasarımı basit bir sembol olmamakla birlikte şirketin yaptığı işi belirterek doğru renk seçimleri ya da yazılarla oluşturulması gerekir. Logo hazırlanması aşamasında çok fazla renk karmaşasına yol açmadan algıda bozulma yaratmayacak şekilde seçilmiş renklerle çok konuşulan kaliteli ve özgün bir logo tasarımına sahip olabilirsiniz.

Günümüzde var olan büyük markaların logoları hala merak konusudur. Neden bu kadar bilinir olduklarını merak eder ve kendi markamızın da aynı oranda bilinirlik sağlamasını isteriz. Hedef kitle ilgini çekerek o ilginin daima canlılık göstermesi için çalışırız. 

Renklerin anlamları vardır. Hangi rengin ne anlama geldiğini bilerek yapılan logo tasarım çalışmaları algıda kolaylık sağlayarak daha başarılı logo tasarımları yapmanıza olanak sağlayacaktır. Kırmızı rengin iştah açıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Bu nedenle fast food markalarının sembolünde ve ambalajında mutlaka yer alan bir renktir. Billboardlarda ve online platformlarda sıklıkla kullanılan bir renktir. Mavi renk huzur verir. Huzur ve dinginlik vermesiyle bilinmektedir. Bunlar düşünüldüğünde ev ve araba kokularında spreylerde bu renk ambalaj sıklıkla tercih edilmektedir. Yeşil renk doğayı temsil eder. Doğayı koruduğunu ve doğadan ilham aldığını belirtmek isteyen markalar bu renkleri tercih ederler. Etrafınıza dikkatli baktığınızda renklerin anlamları olduğunu görmüş olacaksınız. Daha derinlere inerek renklerin insanlar üzerinde bıraktığı algıyı kullanarak hazırlanan logo ve ambalaj tasarımları siz marka sahiplerinin algıda kalıcılık konusunda en büyük yardımcısı sayılabilmektedir. 

Logo önemini düşündüğümüzde en başarılı örnek audi reklamı ve logo hikâyesidir. Audi rakiplerinin sahip olduğu özellikleri birer halka olarak görerek kendisinin tüm bu özelliklerin hepsine aynı anda sahip olduğunu belirterek logosunda bu mesajı belirtmektedir. Şimdi bile logosuna baktığımızda ya da adını duyduğumuzda akıllara bu reklam gelerek zihinlere ne denli oturmuş olduğunu fark edersiniz. Gerçek bir pazarlama harikası yaratarak zihinlere başarıyla yerleşmiştir.

Logo tasarımı sadece web siteyle sınırlı olmamakla birlikte her alanda önemli bir detaydır. Marka yüzü niteliğinde olacak bu logo tasarımı yapılırken kesinlikle ucuza kaçılmamalıdır. Sizi sosyal medya, reklam filmleri gibi her alanda temsil edecek bir tasarım niteliği taşıması gerekir. Size her alanda söz verecek olan bu logo tasarımları işlerinizi kolaylaştıracak ve göz önünde olmanıza yardımcı olacaktır. 

Logo tasarımı nasıl yapılmalıdır?

Öncelik olarak elbette alabileceğiniz mümkün olan en kaliteli hizmeti almalısınız. Kategorinizi belirleyerek bulunduğunuz dallarda iş yapan markaların logolarını inceleyerek daha iyi tasarımlar elde etmenizi kolaylaştırabilirsiniz. Logo tasarımında esas olan şey marka kimliğinizi insanlara doğru aktarmaktır. Doğru aktarılan ve akılda kalıcı logo tasarımları siz marka sahiplerini başarıya götürecektir. 

Logolar markaları rakip firmalardan ayırma niteliği taşıyan en önemli basmak sayılabilir. Doğru hazırlanan logo tasarımlarıyla hayal ettiğiniz başarıya ulaşmak zor değil, stratejik kararlarınız ile marka prestijinizi ve bilinirliğinizi arttırmanın ilk adımı başarılı logo tasarımıdır.