SEARCH ENGINE OPTIMIZATION "SEO"

Arama yaparken bazı anahtar kelimeler kullanırız. Karşımıza çıkan bu web sitelerinin sıralamasını, yapılan seo çalışmasını  kalitesi ve sitenin popülerliği belirler.

 “Search Engine Optimization” kelimesinin baş harflerinden oluşan SEO Türkçe olarak arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılır.  Arama motorunda yapılan taramanın daha hızlı yapılmasını ve bu taramadan en üst sıralarda yer almasını sağlayan teknik bir işlemdir. Özetle arama motorunda yapılan taramada çıkan web sitelerinin en yüksek verimli olandan başlayarak sıralanması işlemidir.  Kişisel ya da kurumsal olarak sahip olduğunuz web sitenizde arama motorunda en üstlerde çıkması için bazı profesyonel çalışmalar yaptıysanız buna SEO çalışması denebilir. Arama motorunda en üstlerde çıkması demek hem işletme kalitenizin ne denli yüksek olduğunu, reklam ağı oluştuğunun ve site ziyaretçi miktarında yüksek oranda bir artış olduğu anlamına gelir. SEO çalışması yapmaktaki asıl amaç arama motoru sonuçlarında her zaman en üstte olmak istemektir. Hem site içinde hem site dışında sürekli bir yenilik ve daimi bir gelişim gerektiren bir süreçtir. 

Profesyonel SEO çalışması;

Web sitenizde gerçek anlamda profesyonel bir SEO çalışması yapıldıysa,  arama motoru üzerinden gelen ziyaretçi sayısında yüksek oranda bir artış oluşacaktır. Google tarafından fark edilen bu  ziyaretçi artışı sayesinde aramalar sırasında en üstlerde yer almanızı sağlayacaktır. SEO çalışması için atılan adımların tamamı şirket içi reklamlarla bağlantılı olmak zorundadır. Reklamlar, tanıtımlar, reklam linkleri bu bağlantı içinde doğrudan bulunmaktadır. Etkili reklam bu bağlamda yapılan ilk ve en önemli adımdır. Olumsuz sonuçlar oluşmaması açısından bu reklamlar bireysel hazırlanmayacak kadar profesyonel olmak zorundadır.  Bu tür işlemler son derece geniş bir uzmanlık alanı ve profesyonellik gerektirdiğinden önemli ve planlı hareket etmek mecburidir. Web yazılım - tasarım ve reklam alanlarında son derece başarılı hizmetler sunan Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak alanında uzman kadromuz ile  siz işletme sahiplerine sunmaktayız. Hazırladığımız sosyal medya ve google adwords reklamları ile hem SEO çalışmalarını geliştirirken hem de ziyaretçi kalitesinde ve artısında ki başarıyı sizlerle birlikte gözlemleriz. 

SEO uzmanına neden mi ihtiyacınız var?

Site içeriğini analiz etme ve inceleme

Web sitenizi güncelleme ve daima geliştirme

İçerikte iyileştirmeler

Şirket içi iyileştirmeleri profesyonel olarak yönetme

Anahtar kelime belirleme

SEO eğitimi

Belirli bir Pazar alanında ve bölgede uzman olması.

SEO çalışmaları hiç bitmeyen çok geniş bir süreci kapsar. Daima daha iyisini bulmak için çeşitli algoritmalar güncelleyen arama motorları her zaman en iyisini bulmayı amaçlar. Site içi SEO ve site dışı SEO olarak iki kategorisi bulunan ve daima yenilik güncellik isteyen bir alandır. 

Ziyaretçilere en iyi hizmeti vermelisiniz.

Arama kolaylığı açısında kategori kullanmalısınız.

Belli bir ürün için geliyorlarsa eğer onu kolayca bulmalarını sağlayın.

Ürünlerle bağlantılı detaylı resimler ve yazılar bulunmalı.

Bunlara ek olarak hızlı ve anlaşılır olması zorunludur. 


REKLAMLAR;

Çok sayıda takipçi ve kullanıcıya sahip bir web sitesi ya da işletmeyseniz daima yenilik ve güncelleme içinde olmanız gereklidir. Bunu yapamadığınız zamanda reklamlara ihtiyacınız vardır. 

Reklamlar, daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı ve ziyaretçi artışında yardımcı olur. Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak hazırlayacağımız reklamlar ile rakiplerin önüne geçerek en kaliteli hizmeti siz sunabilirsiniz. Daha rekabetçi bir yaklaşım için reklamlar hayati önem taşır. Stratejik öneme sahip olan reklamlar ile rakiplerin önüne geçmek çok kolay.


Halkla İlişkiler;

Daha fazla tanınma için ufak yatırımlar gereklidir bunun nedeni;

* Bilinirlik arttırmak,

* Resmi bilgi vermek için,

* Topluluk ilişkisi geliştirmek

* Toplumda otorite kurmak.


SEO Nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Bilmeyen için son derece zor ve karmaşık bir süreç olan bu SEO iyileştirme çalışmalarını öğrenebileceğiniz birçok kaynak vardır. Bunlardan bazıları;

1-AHREFS;

Bu bloglarda hem yeni başlayanlar için hem de alanında uzmanlaşmış profesyoneller içinde güncel kaynaklar bulabilirsiniz. Bünyesinde birçok makale bulunduran bu blog içeriğinde daima en doğru ve güncel bilgiye ulaşırsınız.

2-MOZ;

2004 yılında bir SEO yazılım yapımcısından çıkan MOZ, SEO ile birlikte online pazarlama hakkında bilgi paylaşımı yapılan bir sistemdir. 

3-SEARCH ENGİNE JOURNAL;

SEO öğrenimi için çok sayıda kaynak sunan bu platformda hem SEO öğrenimi için çeşitli makalelere hem de harika içerik yazmayla ilgili çok çeşitli kaynak mevcuttur. Ayrıca SEO çalışmalarıyla ilgili en güncel bilgilere sahip olan bir haber kısmı mevcuttur. 


SONUÇ

Web sitenizin görünümü ve tanınmasını arttırma açısından son derece önemli olan SEO çalışmalarını inceledik. Eğer bir işletme sahibiyseniz SEO çalışmaları ve reklamlar ile daha bilinir bir web siteye sahip olacaksınız. Marka olarak daha hızlı bir yükseliş ve ilerleyiş için SEO çalışmalarıyla başarı kaçınılmaz.