Mobil uygulama yaptırmanın maliyeti nedir?


Mobil uygulama fiyatları, proje içeriği, uygulamayı geliştirecek olan şirket, mobil uygulama bileşenleri gibi çeşitli etkenler değişkenlik oluşturmaktadır. Mobil uygulama geliştiren şirketlerin kullanmış oldukları yazılım dili ve şirket işleyişi göz önünde bulundurularak gün hesabı yapılarak belirlenmektedir.

Mobil uygulama fiyatlarını belirlerken mobil uygulamanın; proje içeriği uygulamanın çalışacağı platform tam olarak belirlenmelidir. Mobil uygulama fiyatlarını belirleyen etmenleri sıralarsak ilk sırada uygulamanın yapılırken kullanılacak olan yazılım dili delmektedir.


Mobil uygulamanızın hangi platformda çalışmasını istiyorsunuz?


Başlıca mobil uygulama platformları IOS ve Android olmak üzere iki tanedir. Bu iki mobil uygulama platformu üç farklı yazılım dili olup hepsinin farklı bir gelişim süreci olmaktadır buna bağlı olarak fiyatlandırma da değişkenlik göstermektedir.

Bahsetmiş olduğumuz üç farklı gelişim sürecine sahip olan uygulamaların fiyatını belirleyen temel belirleyici bu özelliklerdir.

Native mobil yazılım;

Mobil uygulamanın yayınlanacağı platformun yazılım diline göre IOS için xcode, Android ise Java yazılım dili kullanılmaktadır. Bu yazılım şekli en istikrarlı çalışan yazılım dili olup mobil uygulama maliyeti açısından oldukça fazladır.

Maliyet ve fayda denkleminde bu konuyu değerlendirmekte yarar vardır. 


Hybrid mobil yazılım;

IOS ve Andrid için paralel olarak yapılan ve yazılım geliştirme süreci Native yazılımlara göre fiyatlandırma açısından daha ekonomiktir. Hybrid yazılım geliştirme süreci içinde farklı yazılım metotları yer almaktadır.

Hybrid mobil yazılım geliştirme için önemli kısım mobil yazılımı yapan geliştiricinin hangi yazılım diline daha hakim olduğuyla alakalıdır. Mobil uygulama fiyatları düşünüldüğünde sıklıkla tercih edilen yazılım şeklidir.

Webview mobil yazılım;

Bir yazılım dili ya da bu şekilde tasarlanan bir mobil uygulama kesinlikle değildir. Mobil uygulama görünümünde bir web site olduğunu söyleyebiliriz. Mobil uygulamalar hakkında fiyat bilgisi alırken Webview mobil sitelerin fiyatlarının uygulamalara oranla 10’da 1’i kadar olduğunu söyleyebiliriz.

Bilinmesi gereken en önemli kısım bu siteler kesinlikle mbil uygulama değildir. Mobil uygulama görünümüne sahip web sitelerdir. Mobil uygulamaların gerektirmiş olduğu hiçbir gereksinimi yerine getirmemektedir. 

Biraz daha netleştirmek gerekirse mobil uygulama fiyatlarıyla en ufak bağlantısı olmayan bir mobil uygulama fiyatı karşınıza çıkacaktır. Talebiniz yerine getirilip elinize bir ürün gönderildiğinde bu yazılımın yalnızca web site olacağını söylemek mümkündür.

Mobil uygulama için kullanılacak bileşenler mobil uygulama fiyatlarını belirlerken dikkate alacağınız başlıklardan en önemli olanlarıdır. Bir mobil uygulama işlevselliğini arttıracak olan öğeler; konum servisi, qr-barkod okuyucu, kamera-galeri erişimi, sosyal medya paylaşımı, e-ticaret özelliği, POS entegrasyonu, kullanıcı hesap alanları, şifre değişikliği, push mesaj servisleri gibi çeşitli özellikler mobil uygulamanın fiyatlandırması için belirlenen özelliklerden yalnızca birkaçıdır.

Bir mobil uygulamaya ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. İstek, ihtiyaç ve taleplerinizi belirleyerek bizimle iletişime geçebilirsiniz.