Şirketiniz varsa ürünlerinizi n11 bünyesinde listeleyerek satışa sunabilirsiniz. Türkiye’de en bilindik online pazaryerlerinden olan n11’de mağaza açmak için bazı gereksinimler yer almaktadır. Bu yazımızda n11 gibi bir online pazaryerinde mağaza nasıl açılır, nelere ihtiyaç vardır gibi sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.

n11 Nedir?

n11, Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Grup ortaklığı ile kurulan satıcı ve alıcıyı bir araya getiren online pazaryerlerinden biridir. 2012 Haziran ayında kurulmuş olup hızlı büyümesiyle birlikte Türkiye’de adını sıkça duyduğumuz online pazaryerleri arasında yer alarak milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır.

n11 Nasıl Çalışır?

n11 online pazaryerlerinin tamamı gibi alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek satış yapmayı sağlayan bir online pazaryeridir. Şirketler n11 bünyesinde açtıkları mağazalar ile ürünlerini listeleyerek alıcıya sunmaktadırlar. Alıcılar çeşitli kategorilere sahip çoklu ürün seçenekleri arasında diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapabilmektedirler.

“Ödeme Koruma Sistemi” ile yapılan alışverişleriniz güvence altına alınmaktadır. Alıcının siparişi vermesi ardından mağazalar ürünü kargolayarak satış işlemini gerçekleştirirler. Doğru ve sorunsuz teslimat ardından n11 havuzuna alınmış ödeme 3 gün sonrasında satıcının banka hesabına transfer edilmektedir.

Bu yöntem sayesinde alıcı ve satıcı güvenli alışveriş yapmaktadırlar.

Neden n11 Mağazası Açmam Gerekli?

n11 bünyesinde e-ticaret sitenize ihtiyaç duymadan ticaret yapabilirsiniz. n11 ile çalışmak marka bilinirliğiniz ve markalaşmak için dezavantajlıdır. n11 ile satışları arttırabileceğiniz ek bir kanal olacaktır. 

n11 Mağazası Avantajları Nelerdir? 

Marka olma konusunda ilk adımdır.

n11’de bir mağazaya sahip olmak marka oluşumunuz açısından atabileceğiniz ilk adımdır. İnternette ürün aramakta olan kişiler şirketinizin ismiyle karşılaşacağından marka bilinirliğiniz artış gösterecektir.

Ürünlerinizi dilediğinizce listeleyebilir ve çeşitli reklam seçeneklerinden fayda sağlayabilirsiniz.

n11 bünyesinde açmış olduğunuz mağazanızda tüm ürünlerinizi listeleyerek platformun sahip olduğu reklam kanallarından sergileyebilirsiniz.

Farklı hedef kitleler ile etkileşime girebilirsiniz.

n11 gibi online pazaryerlerinin belirli bir hedef kitlesi bulunması nedeniyle direk o kitle ile etkileşime girebilirsiniz. Fiziksel mağazanızda erişiminizin zor olduğu hedef kitleye burada rahatlıkla erişebilirsiniz.

Rakip firmaların fiyatlarını görebilirsiniz.

Fiyatlandırmalarınızla rakip firmaların neler yaptığını direk görebilirsiniz. Sektör içi rekabeti yakından takip edebilirsiniz.

n11 Mağazası Dezavantajları Nelerdir?

Ayık listeleme ücretleri; n11’de mağaza açma ücreti bulunmaz. 3000 ürüne kadar ücretsiz olup 3000 üzeri ürün listelemek istendiğinde belirli bir paket seçimi yapmanız gerekecektir.

Komisyon kesintileri; yapmış olduğunuz satışlar ardından değişen komisyon bedelleri bulunmaktadır. Bu nedenle her ay ek bir satış komisyonu ödemeniz gereklidir.

Reklam ücretleri; listelemiş olduğunuz ürünlerin üst sıralarda yer almasını istediğinizde kendi reklamlarını vermeniz gerekmektedir. Bu tip sıralamaları etkileyecek reklamların değişen ücretlendirmesi mevcuttur. Reklam vermeden öne çıkmak oldukça güçtür.

Uymanız gereken kurallar; online pazaryerlerinde mağaza açmanız durumunda bu mecraların kendilerine özel kuralları bulunmalıdır ve bu kurallara uymanız gerekecektir. Kurallara uyulmaması durumunda faaliyetiniz sonlandırılabilir. Bu kurallar yapacağınız çalışmaları sınırlayacağı için geri dönüş kötü olabilir.

n11’de Mağaza Nasıl Açılır?

n11 şirket sahiplerinin mağaza açmasına izin veren bir online pazaryeridir. Bireysel kullanıcılar satış yapamamaktadır. n11’de ürün listeleyerek satış yapabilmeniz için şirket olma mecburiyeti yer alır.

n11’e giriş yapılması ardından sayfanın üst kısmındaki “Mağaza Girişi” butonuna tıklayarak üyelik bilgilerinizin doldurulması ardından mağazanızı açmanız mümkündür. Tüm bu süreç içinde aktif kullanmış olduğunuz bir mail adresi girmeniz abonelik için beklediğiniz onay mail yoluyla size ulaşacaktır.

n11’de Ne Kadar Süre İçinde Mağaza Açılır?

n11 bünyesinde mağaza açmak için gönderdiğiniz belgelerin Doğuş Planet tarafından onaylanması gereklidir.

Evrakların tamamlanması ve tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi ardından n11 mail yoluyla mağazanızın aktif olup olmama bilgisi gönderilmektedir. 

Bu süreç evrakların doğruluk ve yeterliliğine göre değişim gösterir.

n11’de Mağaza Açmadan Satış Yapmak Mümkün Mü?

n11’de mağaza açmadan satış yapılması ne yazık ki mümkün değildir. Mağaza açmak için şirket kurulumu mecbur kılındığı için şirket sahipleri mağaza açarak satış yapabilirler.

n11’de Mağaza Açmak Ücretli Mi?

n11’de mağaza açma hususunda bir ücret talebi bulunmamaktadır. Şirketler ücretsiz olarak n11 bünyesinde mağaza açabilirler. n11 firmalardan açılışta bir ücret talep etmez ancak satışlardan komisyon almaktadırlar.

n11 Komisyon Oranları Nelerdir?

n11 üzerinde yer alan ürünlerin komisyon oranları kullanıcı sözleşmesinde detaylarıyla yer almaktadır.

Anne ve Bebek Ürünleri: %14-%20 

Elektronik Ürün ve Aksesuarlar: %5 - %10 

Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri: %14 - %15 

Kitap, Müzik, Film ve Oyun Ürünleri: %4 - %15 

Mücevher ve Saat Ürünleri: %5 - %20 

Otomotiv ve Motosiklet Ürünleri: %5 - %11 

Spor ve Outdoor Ürünleri: %6 - % 15 

n11 Mağaza Vergi Süreci Nasıldır?

n11 bünyesinde satış yapmanız durumunda Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemine göre vergi mükellefi olmanız gereklidir. Bir şirket sahibi olma şarkı bulunan n11’de şirketler fatura keseceği için vergi ödenecektir.

n11’de Mağaza Faturalandırılması

n11 komisyon faturalarını, hizmet bedellerini mail aracılığıyla mağaza sahiplerine iletmektedirler. n11 mağazanızın yönetim panelinde “Ödeme Yönetimi” kısmının hemen altında “Fatura Sorgulama” kısmından komisyon faturanıza erişim sağlayabilirsiniz.

İlgili faturaya erişim sağlanması ardından üzerine tıklanarak bilgisayarınıza indirerek görüntüleyebilirsiniz.