Özel Yazılım Fiyatlandırmaları Neye Göre Belirlenmektedir?

Özel yazılımlar proje büyüklüğüne, ölçek özellikleri, kurumsal olarak isteniyor oluşu ve profesyonel anlamda kurulmak istenmesine göre proje maliyeti üzerinde farklılıklar oluşmaktadır.

Özel Yazılıma Sahip Olmadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1-Taleplerinizi Liste Halinde Sunmalısınız;

Özel yazılımlara ihtiyaç duyduğunuz zaman bu ihtiyaçlarını listelemeniz büyük önem taşımaktadır. Hazırlamış olduğunuz bu talep listeleri ile özel yazılımınız içinde hangi ihtiyaçları gidermek hangi sorunlara çözüm bulmamız gerektiğini çok daha net şekilde görebileceğiz. 

Tüm bunlar düşünüldüğünde özel yazılım hizmetlerine başvurduğunuzda taleplerinizi net şekilde yazılım firmanıza belirtmiş olduğunuzdan emin olmalısınız.

2-Planlı Hareket Etmelisiniz;

İhtiyacınız olan özel yazılım projeniz içinde yer alması gereken tüm özelliklerin belirlenmesi ardından projenizin ana hatları oluşmuştur.

Profesyonel olarak özel yazılımınızı geliştirecek olan firmanız ile birlikte kaliteli bir plan oluşturarak projenin ana hatlarını oluşturursunuz.

Plan üzerinde eksik, kusurlu ya da hatalı olabilecek durumlar yazılım firmanız ve işletme sahiplerinin birlikte çalışmaları sonunda giderilerek doğru ve iki taraf içinde uyumlu bir plan oluşturulması gerekmektedir.

Planın oluşturulması ardında eksik ya da kusurlu bir kısım kalmamasından emin olmanız büyük önem taşımaktadır.


Özel Yazılım Geliştirme Firması Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Profesyonellik Büyük Önem Taşır;

Özel yazılım projenizi geliştirecek olan firmanın kurumsal bazda hizmet veriyor olması gerekmektedir.

Aksi Halde, özel yazılım hizmetlerine sahip olmak istediğiniz zaman beklentilerinizin eksik kalabiliyor olmasını unutmamanız gerekmektedir.

Özel Yazılım Firmanızın Kesintisiz Online Destek Sunabiliyor Olması Gerekmektedir;

Dijital olarak özel yazılım projesine sahip olmak istediğiniz zaman yazılım firmanızın sizlere online olarak kesintisiz destek sunup sunmadığından emin olmanız gerekmektedir.

Online destek alamayacağınız bir yazılım firmasından özel yazılım projesi talep etmeniz durumunda gerektiğinde bilgi alamayacağınız belirtmekte fayda vardır.

Beklenti ve taleplerinizin tamamını karşılayan özel yazılım firmanız profesyonel olarak size özel hazırlanan özel yazılım projeleri; kesintisiz destek, özel yazılım hizmetler için uygun fiyatlar ile bütün ihtiyaç ve taleplerinizi gidermek için çalışacaktır.

Her yazılım aynı değildir. Şirketlerin işleyiş ve bulundukları sektör için bile değişkenlik gösterebilmektedir. 

İşletmeler ellerinde yer alan veriyi analiz etmek ve işleyebilmek için kullanacakları yazılımla denilmektedir. Değişen teknolojiye ayak uydurabilmek için sürekli bir gelişim ve değişim içinde olmak önem taşımaktadır. 

Özel yazılımınızı yaptırmak istediğiniz firmayı seçerken daha önce benzer projeler yapmış olmasına ve hala o projenin müşteriler tarafından kullanılabiliyor oluşuna dikkat etmek gerekmektedir. 

Bu durum işletme sahiplerine ciddi bir güven duygusu oluşmasını sağlayacaktır.