Mobil Uyumlu (Responsive) Web Site Nedir?

Mobil uyumlu web tasarım; Web sayfaların hem yüksek çözünürlükte bilgisayarlar üzerinden, Hem de mobil cihazların farklı ekran çözünürlüklerine görüntülenmesi esnasında kayma, değişme gibi değişikliklere uğramadan doğru oran ölçülerinde görünmesini sağlayarak kullanıcının web site içinde rahat gezinebilmesi için yapılmakta olan bir uygulama biçimidir.

Duyarlı web siteleri doğru yapıda kurgulamak, mantık çerçevesinde tasarlamak ve sadece tasarlamakla değil görüntülenebilecek her ekran ile doğru görüntülenmesini sağlamaktayız.

Web sitenizin her ekran boyutu ve çözünürlüğüne olan uyumluluğu web site içeriğinin doğru görüntülenmesi, kullanıcı tarafından rahatlıkla gezilebilirliği açısından oldukça mühimdir. 

Bir uygulama responsive yani duyarlılık aslında mobil web site uyumluluğu olarak tanımlanmaktadır. Arama motoru botları Sitenize ulaştığında indekslenir, web sitenizi arama motorlarına kayıt ederek mobil uyumlu ya da mobil uyumsuz şeklinde kategorileşmektedir. 

Biz web sitenizi oluştururken tüm bu aşamaları gerçekleştirerek arama motorlarınca bulunabilir ve ölçeklendirilebilir biçimde sizlere teslim ediyoruz. 

Web siteniz doğru kodlama ile oluşturulmuş ise arama motorları tarafından gelen botlar web sitenizi mobil uyumlu olarak kayıt etmesi sayesinde web siteniz arama motorlarında üst sıralarda yer alacaktır.

Responsive Tasarımın Avantajları Nelerdir?

Responsive yani mobil uyumlu web siteler çok daha kullanışlıdır. Kullanıcı deneyiminin yüksek oluşu web sitenizin kullanıcı deneyiminin yüksek oluşu web site ziyaretçilerinizin rahat kullanımı açısından oldukça önemlidir.

Mobil uyumlu web sitelerin maliyeti son derece uygundur. Mobil siteler ya da mobil uygulamalara göre uygunluğu nedeniyle web site sahipleri, yazılım firmaları mobil uyumlu web siteler ile ilgili çalışmalarını ilerletmektedirler.

Mobil uyumlu web siteler arama motorları tarafından öncelik verilen web sitelerdir. Arama motorları responsive tasarımların kullanıcı deneyiminin yüksek olması nedeniyle aramam motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almaktadırlar.

Mobil uyumlu web siteler her cihaz için uygun olması sebebiyle tek bir URL her cihazda kullanılabilir olacaktır. Tek bir web siteye sahip olarak her yenilik ve güncellemeyi tek bir yönetim panelinden yapmak mümkündür.

Responsive Tasarımın Kazandıracakları Nelerdir?

Mobil uyumlu web tasarımlar kullanıcı deneyimi açısından olumlu yönde etki göstermektedir. Mobil uyumluluğu olmayan web siteler kullanıcı ekranında oldukça karmaşık görünecek ve yazıları okumakta zorlanacaktır. Bu durum web site kalitesi açısından kötü bir algı yaratacaktır.

Mobil cihazlar ile web sitenize gelen ziyaretçiler, web sitenizden memnuniyetsiz ayrılacaktır bu durum reklam maliyeti ve SEO çalışmalarınız tarafından zarara uğramanıza neden olacaktır.

Kullanıcı deneyiminin olumsuzluğu arama motoru sıralamalarınızın olumsuz etki oluşturmasına neden olacaktır. Sıralamanız düşecektir.

Mobil uyumlu web siteler kullanıcı deneyimi açısından olumlu etki yaratmaktadır. Olumlu kullanıcı deneyimi oluşturan ziyaretçiler bu web sitelerini ziyaret edilebilir olarak işaretlemektedir.

Web sitelere gelen kullanıcılar ve kullanmış oldukları cihazlar incelendiğinde web sitelere mobil cihazlardan erişim yapılmış ise Site için değişiklik yapma zamanı geldiğini anlayabilirsiniz.

İnternet dünyası son derece yüksek rekabetin bulunduğu bir ortamdır. Dolayısıyla web sitenizin bu rekabette düşmemesi için web site sahipleri olarak çalışmalarınıza devam etmeniz gerekmektedir. 

Responsive web tasarımlar ile kullanıcılarınızı etkileyebilir ve arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer alma şansınızı arttırabilirsiniz.

Sonuç olarak;

Responsive tasarımlar günümüz teknolojisi düşünüldüğünde büyük bir gerekliliktir. Modern kullanıcılarımıza her cihaz üzerinde düzgün bir web site görünümü sunmayı amaç edinmekteyiz. 

İnternet kullanımı gün geçtikçe mobil cihazlar üzerinden kullanım göstermektedir. Kullanıcılar mobil cihazlar ile gördüklerinin masaüstü gibi düzgün, uyumlu ve kaliteli çalışan web siteler olmasını istemektedir.

Bu yazımızda bahsetmiş olduğumuz avantajlar ve detaylar neticesinde pek çok marka responsive tasarıma geçiş yapmıştır. 

Responsive tasarımlar SEO çalışmaları açısından oldukça kolaylık sağlayarak arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer alınmasını sağlamaktadır. 

Kullanıcı deneyiminizi geliştirme SEO çalışmalarınızda iyileştirmeler yapmak ve yeni stratejiler geliştirmek istiyorsanız bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Tıklayınız.