Site İçi Optimizasyon Nedir?

Eğer bir şey kurmuşsanız bunu kurabilmek adına belli bir plan çerçevesinde gerçekleştirirsiniz. Kurulmuş olan yapı temelinden sağlam olmazsa yıkılmasına ya da hasar almasına neden olabilirsiniz.

Bu durum Profesyonel SEO çalışması içinde geçerlidir. Web site dışında yer alan pazarlama stratejiniz her ne kadar başarılı sonuçlansa da Web sitenizin içinde oluşturacağınız stratejiye etkisi olmayacaktır.

Pazarlama stratejisi oluşturan kişilerin büyük çoğunluğu bu durumu bilmekle birlikte ona göre hareket ederek değerlendirme çalışmalarını yapmaktadırlar.

Web Site Sayfa Hataları Nelerdir?

Yapılması gereken ilk adım web site içindeki hatalı linkleri ya da geçici yönlendirmeleri belirlemektir. Bunu yapmak için çeşitli web sitelerden faydalanabilirsiniz.

Web Site URL Standartları nelerdir?

Bu adımı gerçekleştirebilmek için her sayfanın tek bir URL’ye sahip olması önem taşır. Tek bir web site için farklı URL adresleri yer alıyorsa Arama motorları tarafından kopya olarak algılanmasına neden olabilmektedir. 

Web site içindeki tüm linkleri taramanız durumunda kopya olarak görülebilmektedir. Bu içeriklerin 301 yönlendirmesi yapılması gerekir. 

Eğer e-ticaret sitesine sahipseniz web site içindeki sayfaların “rel-canonical” etiketi bulunması gereklidir.

Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

Anahtar kelime çalışmaları için çeşitli kaynak, içerik ve yazıları inceleyebilirsiniz. SEO konusunda fazla bir tecrübeye gerek duymadan bunun yapılması gerekeceğini düşünebilirsiniz.

Anahtar kelime çalışmaları SEO için oldukça önemli olarak görülmektedir.

Metadata Uygulaması (Başlık, Meta açıklaması, H1, Alt)

Anahtar kelime araştırması ardından web site web site içinde yer alan sayfalar için metadata etiketi oluşturmaktır.

Site Yüklenme Hızı

Google’ın Page Insight araç kullanımı sayesinde web site hızınızı ölçebilirsiniz. Google arama motoru sıralamasında web site hızı oldukça önem taşımaktadır. 

Web site hızını kontrol etmek arama motoru sıralamasında önemli bir algoritma olması nedeniyle kontrol edilmelidir. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu yavaş yüklenmekte olan web siteleri beklemek yerine rakip siteleri ziyaret etme girişiminde bulunmaktadırlar.

Sosyal Medya İkonları

Web siteniz için önemli olan sosyal medya platformlarında birer profil oluşturmanız önem taşır. Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln, Google+ önemli sayılan sosyal medya platformları arasında yer alır.

Web sitenize bu sosyal medya sitelerinin birer ikonunu web siteniz içinde bulundurabilirsiniz.

Schema Biçimlendirmeleri 

Biçimlendirme konusunda çok fazla bilginiz bulunmuyor olabilir. Biçimlendirme, web site içinde yer alan içeriklerin arama motorlarınca anlaşılmasını sağlamaktadır.

Bu durumu resmi web siteler olarak düşünecek olursak biçimlendirme yardımıyla arama motoru sonuçlarında yer alan sıralama daha doğru olacaktır.

Eğer ürün satışı yapabileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahipseniz, Google inceleme ve değerlendirme sonuçları üzerinde gösterilmektedir. Yazarsanız arama motoru sonuçları yanı sıra resminizde beraberinde arama motoru sonuçlarında görüntülenecektir.