İşletmelere Özel WhatsApp Business;

 

ABD, İngiltere, İtalya gibi ülkeler olarak aşamalı şekilde tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Kişisel mesajlarla işletme içi mesajları birbirinden ayırmayı amaçlayan uygulama aynı anda 1,8 milyar WhatsApp kullanıcısına gelir kaynağı yaratmaktadır. Uygulamayı kullanan KOBİ’ler, e-mail, iş tanımı, adres, web site gibi bilgilerin birleşimiyle profil oluşturularak kullanıma başlayabilirler. E-ticaret, kurumsal web sitesi gibi web sitelerine sahip işletmelerin rahatlıkla kullanabilecekleri bir uygulamadır. İşletmeye ait bir profil olduğu karşı taraf tarafından bilinecek olması ayrı bir kolaylık sağlamaktadır. WhatsApp tarafından onaylanan bu profiller marka hesabına ait olduğu görülecektir. Onaylı bir hesap niteliği taşımaktadır. 

WhatsApp Business Özellikleri;

WhatsApp Business bünyesinde hızlı cevap özelliğini de bulundurmaktadır. Uygulamanın özellikleri arasında işletmelerin özel olarak hazırlayabilecekleri işletme profilleri, mesajlaşma özelliği, istatistikler içinde mesajlaşma sıklığı kişiler vs, WhatsApp Web, hesap türleri bulunmaktadır. 

İşletme sahiplerinin WhatsApp Business üzerinden oluşturdukları profiller sayesinde İşletme tanımı, E-ticaret sitesi ve web sitesi adresleri görüntülenebilmektedir. Mesajlaşma özelliği olması sayesinde müşteriler ile daha kolay erişim sağlanarak her an her yerde kar artışı sağlanabilmektedir. Hızlı soru cevap özelliği ile hız kesmeden işlemlerinizi hallederek müşterilerinize kaliteli hizmet sunmanız mümkündür. İşletmenizin hedef kitlede ki kullanıcıya tanıtarak iletişim kalitenizi güçlendirmektedir.

Web Üzerinden kullanım mümkün!

WhatsApp Web özelliği sayesinde artık bilgisayar üzerinden kullanmak mümkün. Mesajlaşma işlerinin analizini bilgisayar üzerinden yaparak kaç kişinin mesajları okuduğunu görebilirsiniz. 

İşletmelerin kendilerine özel hazırladıkları profillere işletme hesabı denilmektedir. Bu sayede kurumlar bir işletme ile mesajlaştıklarını biliyor oluyorlar. İşletme hesaplarını kullanırken verilen hesap numarasıyla işletme numarası arasında ki uyum gerçekleştiğinde, hesap onaylı bir profil halini alabilmektedir. 

Bu özelliklerin tamamı işletme sahibi olmayan kullanıcılar için elbette ki geçerli değildir. Yalnızca işletme sahiplerinin kullanabilecekleri bir uygulama olup genel kullanıcıların fazladan bir uygulamaya ihtiyacı yoktur. Genel kullanıcı için atılan mesajlar üzerinden sürdürülen kontrol hala devam edebilmektedir. İşletme numaralarını kaydederek bu mesajlar hakkında kontrol sağlayabilmektedirler. İstenmeyen durumlar yaşandığı zaman engelleme yapılabilmektedir. Söz konusu olan bu engellemeler “spam” kutusuna düşerek görülmemektedir. 

İşletmelere özel hazırlanmış  olan WhatsApp Business işletmeler arasında hızlı ve kolay iletişim kurmayı sağlamaktadır. Şirket için fazladan bir gelir yöntemine de dönüşebilen bir sistemdir.