Android Uygulama Geliştirme

Akıllı telefon ve tablet konusunda en çok kullanılan platformun Android olduğu bilinir. Bunun farkında olan birçok kişide Android uygulaması geliştirmek için kolları sıvamaya çoktan başlamıştır. Peki bir android uygulaması geliştirmek için hangi konulara hâkim olunmalı ve nelere ihtiyaç bulunmaktadır?

Android uygulaması geliştirirken başka programlama dilleri kullanılabiliyor olsa bile sıklıkla kullanılan dilin Java programlama dili olduğu bilinmektedir. Kullanıcıya sunulan hizmet ve işlevsellik bakımından birçok avantaj sağlayan Java dilini öğrenmek isteyen kişiler için internet üzerinde birden çok yararlı kaynak bulunmaktadır. 

Android uygulaması geliştirirken Java dilini çok iyi bilmenizin yanında bilgisayarınızda Java JDK ve Ecylipse programlarının da hazırda bulunması gerekir. Fakat Android uygulama geliştirme konusunda hiçbir altyapınız yoksa bile belli başlı internet siteleri sayesinde Android uygulaması geliştirmeniz mümkün hale gelecektir. 

Android Uygulama Geliştirme Siteleri 

Daha önce android uygulaması geliştirme şansı olmamış veya program bilgisine sahip olmayan kişilerin bile çeşitli yönergeler ile kolayca uygulama geliştirebileceği internet siteleri bulunmaktadır. Bu konu hakkında ücretli siteler bulunsa bile biz bu yazımızda kullanımı ücretsiz olan sitelere yer vereceğiz.   

1. AppYet

Çevrim dışı çalışabiliyor olmasıyla diğer sitelerden ayrılan AppYet sayesinde kod kullanmadan Android uygulaması geliştirilebilmektedir. Altyapısı sayesinde internet sitelerini mobil uygulamaya dönüştürmenin yanında farklı şablon ve içerikleri yardımıyla Android uygulama geliştirme aşamalarını kolaylaştırmaktadır. AppYet birbirinden farklı birçok platform tarafından desteklenmektedir. 


2. AppsGeyser

Oyun, eğlence ve iş gibi konular hakkında farklı şablonlar sunan bir sitedir. Kullanımı ne kadar ücretsiz olsa geliştirdiğiniz uygulamalardan reklam veren ve Android uygulama geliştirme konusunda sıkça tercih edilen bir girişimdir. Hazırlamış olduğunuz APK dosyasını 30 saniye civarında yayımlama imkânı verir. Bu yönüyle diğer sitelerden ayrılır.


3. Appy Pie AppMakr

Android uygulama geliştirme konusunda çok dil seçeneği oluşturma yönünden büyük avantajlar sağlar. İçerisinde Chatbot entegrasyonu bulunması nedeniyle kullanıcılarınız ile etkileşim içerisinde olmanızı sağlar. Bu sitede de bahsetmiş olduğumuz diğer sitelerde olduğu gibi Android uygulama geliştirme konusunda bilgi sahibi olmasanız bile kolay yönlendirmeler ile hayalinizdeki gibi bir uygulama yapma şansı sağlarsınız. 


4. Create My Free App

Çevrimdışı çalışabilen Android uygulaması geliştirme imkânı veren bu site zorlanmadan kullanabileceğiniz arayüzler içerir. Geliştirmiş olduğunuz Android uygulamasını istenilen her anda güncelleyip optimize edebilirsiniz. Sıklıkla restoran, etkinlik ve e ticaret gibi konularda Android uygulaması geliştirmek için tercih edilir. 

5. Mobincube

Android uygulaması geliştirme ve bu uygulamadan para kazanma olanağı sunan bir sitedir. Android uygulama geliştirme aşamasında içerisinde bulunan Türkçe dil seçeneği bulunması nedeniyle insanlara kolaylık verir. Mobincube geliştirmekte olduğunuz uygulamanın içerisine çevrimiçi harita ekleyebilmeniz açısından önem taşımaktadır.  

Android Uygulama Geliştiricisi Nasıl Olunur?

Java dili başta olmak üzere diğer pek çok dile hâkim olan Android uygulama geliştiricilerinin temel görevi belirli platformlar için uygulama tasarlamaktır. Müşterilerin istekleri doğrultusunda da Java kodları yazabilen bu kişiler Android uygulaması geliştirdikten sonra satış ekipleri ile irtibata geçerek geliştirdikleri uygulamanın Android sürümlerinden hangisine uygun olduğunu tespit ederler. 


Android Uygulama Geliştirme Programları

Android uygulaması geliştirebilmek için bilgisayarınızda pek çok programın kurulu halde bulunması gerekir. Bu programlar incelendiği taktirde en sıklıkla kullanılan programların Java JDK, Android SDK ve Ecylipse olduğu bilinmektedir. Şimdi Android uygulaması geliştirmek için kullanılan bu programları yakından inceleyelim. 

Java JDK
Android uygulaması geliştirme açısından adından sıkça söz ettiren Java JDK bir geliştirme kitidir. .class uzantılı dosyalar oluşturmanızı sağlayıp Android uygulama geliştirme konusunda gerekli olabilecek çoğu
aracı içerisinde barındırır. Adından da anlaşılacağı üzere sadece Java diline ait programlar geliştirmenize yardımcı olmaktadır. 

Android SDK
Android uygulama geliştirme aşamasında mutlaka kullanılması gereken bir uygulamadır. Geliştirmekte olduğunuz uygulamanızı farklı sürümler için uygun hale getirebilme ve test edebilme özelliğine sahiptir. Java JDK gibi Android SDK’da android uygulama geliştirme konusunda sıklıkla kullanılmaktadır. 

Eclipse
Python ve C gibi farklı dillerle de kullanılabilen Eclipse çok basit bir ara yüze sahiptir. Android uygulama geliştirme üzerine en çok tercih edilen programlardan biridir.  Plug-in isminde buluna modülleriyle farklı birçok iş yapma imkânı veren bir programdır.  

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Android uygulama geliştirme hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.