Dijital Reklam Modelleri;

E-ticaret sitenizin tanıtımı yapmak ve daha fazla kitleye ulaşmak için farklı dijital pazarlama yöntemlerini deneyebilirsiniz. Online reklamcılık üzerinde çok çeşitli seçeneğiniz bulunduğu için size uygun bir tanesini seçerek denemeye başlayabilirsiniz. Sık kullanılan reklam türlerini sizin için derledik;

1-Banner(Display) Reklamlar;

Web ortamında çok sık karşılaştığımı bir reklam türüdür. Banner(Display) reklamlar metin ve görsellerin birlikte kullanılmasıyla oluşan bir reklam türüdür. Kullanıcılara fırsatlar sunarak onları aktive etmeyi amaçlar. Banner çalışmaları remarketing ile birlikte yapıldığında alıcı çekme odaklıdır.

2-Arama Motoru Pazarlama ve Optimizasyonu(SEO ve SEM);

Arama motoru çalışmaları popüler pazarlama yöntemleri arasındadır. Web site trafiğinizi arttırarak geri dönüşleri arttırabilirsiniz. SEM ve SEO ile çalışmak geri dönüş hızını arttırarak dijital pazarlamada başarı yakalamanıza yardımcı olacaktır. Web sitenizde yer alan blog yazıları, konuk yazar içerikleri, ürün ve varış sayfalarına SEO desteği ile doğal bir trafik akışı almanızı sağlar. SEM ücretli reklam avantajlarıyla doğrudan reklam kampanyası oluşturmanıza yardımcı olur. 

3-Sosyal Medya Reklamları;

Sosyal medya reklamları yükselmekte olan dijital dünyasının yeni gözde reklam türleri arasında yer almaktadır. Çok geniş bir yelpazeye hitap ettiği için verimi de aynı oranla daha yüksektir. Sosyal medya reklamcılığının sahip olduğu büyük kitleri hedef kitle şeklinde ayırarak o kısımlara yönelik hazırlanan en ufak bir çalışmanın bile geri dönüşleri yüksek olacaktır. Sosyal medya reklamcılığında bulunulan lokasyona bağlı olmaksızın Türkiye’nin her yerine hatta dünya ya bile satış yapma imkânı yakalamış olursunuz.

4-Native Reklamlar;

Türkiye’de doğal reklam olarak adlandırılan reklam şeklidir. İlk bakışta reklam olmayan ancak içeriklerinde ürün ve marka hakkında tanıtım içerek reklamlardır. Bu içerikler “sponsorlu” ya da “reklam” içerikleriyle gösterilmektedir. 

5-PPC (Tıklama Başına Maliyet) Reklamları;

PPC reklam türü en çok kullanılan reklam türleri arasında yer alır. Tıklama başına ücretlendirilen bu reklamlarda ilgili kişilerin incelemesine olanak sağlaması sebebiyle bütçe planlamasının daha kaliteli ve verimli yapılmasını sağlamaktadır. Reklamla ilgilenen kişilere erişilerek verim arttırılır.

6-Remarketing;

Remarketing çalışmaları en çok geri dönüş sağlayan reklam türlerinden biridir. Retargeting olarak da bilinir. Bu sistemde web sitenizden ayrılan kullanıcılara farklı mecralardan ulaşım sağlayarak yeniden web sitenize dönüş yapılmasını sağlamaktadır. 

Web sitenizden ayrılan kullanıcılara çeşitli fırsat, indirim kuponları ve benzer içerikler sunarak web sitenize yeniden dönüş yapılmasına yardımcı olan reklam türüdür. 

7-Influencer Pazarlama;

Son yıllarda kullanımı arttırılan yeni reklam türleri arasındadır. Sosyal ağları aktif şekilde kullanan, tanınmış kişilerle ortaklık kurularak hazırlanan reklam türüdür. İçerik veya reklam ortaklığı yapılarak oluşturulan reklam türüdür. Sosyal hesapların kitlelere yönelik kullanımını amaçlar. Instagram ve YouTube üzerinden çok sık kullanılan bir reklam şekli olduğundan geri dönüşlerde paralel olarak fazladır.

8-Video Reklamlar;

Son dönemde video reklamda da artış görülmektedir. Kullanıcıların ilgisini çeken içerik kullanımlarıyla daha fazla geri dönüş gözlemlenmiştir. 

Video reklamlarda; ürün tanıtımı, kuru açılımı, kampanya tanıtımı pek çok etkinlik yapılarak kullanıcıyı aktive etmesi amaçlanır. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube gibi kanallar üzerinden yayınlanan video reklamlar ile başarıyı sizde yakalayın.

Dijital çağın getirileri tartışmasız önemlidir. Geleneksel sistemlerin zorluğu ve karmaşıklığıyla uğraşmak yerine daha basit ama daha karlı reklam yöntemlerini deneyerek başarıya hızla ilerlemeniz mümkündür. Hız bu dönemde her şeydir. Rakiplerinizden daha hızlı daha ileri.