E-Ticarette Başarılı Olmanın Yolları

E-ticarette ki altın kurallardan birisi kendinizi müşterinin yerine koyarak web sitenizde yer alan olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Web sitenizde müşterinizin rahatça dolaşabileceği ortamı hazırlamaktır. Kolay ve hızlı açılan web sitenizde dolaşmak çok karmaşık müşteriyi yoran ve korkutacak şekilde olmamalıdır. 

Web sitenizde satın alma işlemlerini kolaylaştırın;

Web sitenizden bir şeyler satın almak için kaç kez tıklama yapmak gerekiyor?
Web ana sayfasında doğrudan satın alma işlemlerini gerçekleştirebiliyor muyuz?
Web sitenizde yer alan satın alma işlemleri sırasında açık ve net bildirimler ile müşteri bilgilendirmesi sağlanıyor mu?
Müşteriler birden fazla ürün toplayabiliyor mu?

Güçlü bir ilk izlenim;

E-ticaret sitenizin ana sayfasında müşteriye bıraktığınız ilk izlenim çok önemlidir. Güçlü bir ilk izlenim ile müşterilerinizi satın almaya ikna etme kabiliyetiniz artacaktır. Markanıza özgü olarak eşsiz ve özgün bir görüntü oluşturulması gereklidir. Web sitenizde ki ürünlerin tanıtımı için net görsellere ihtiyaç vardır. Pazarlanan ürünlerin görselleri de kendileri kadar önemlidir. Web sitelerinde ki ürünleri aramak için arama çubuğu bulunması gereklidir. Spontane alışverişler için özel indirimler ve teşvik edici kuponlar kullanılabilir. 

Web sitenizde dolaşan müşterilerinizin dikkatini dağıtmamanız önemlidir. Unutulmaması gereken nokta web sitenizde ki ana sayfanın müşteriyi alışveriş yapmaya teşvik etmektir. 

Müşterileriniz ile sıkı bağlar oluşturun;

Bunu nasıl yapacağınız hakkında kara kara düşünmeye hiç gerek yok. Müşterilerinize üyelik oluşturduktan sonra bir kimlik oluşturun ve web sitenize giriş yaptıkları an hoş geldin Eda veya hoş geldin Emre şeklinde bir selamla ile karşılayın. Her kullanıcıya ait hazırlayacağınız özel kısımlar ile müşterilerinizin daha özel hissetmelerini sağlayarak web sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Uzun direktifler kullanmayın;

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara ve potansiyel müşterilere uzun uzun direktifler vermeniz gerekiyorsa yeni bir web sitesine ihtiyacınız var demektir. Hızlı alışverişler için son derece kullanışsız olan bu tasarımlar müşterileri çekmekten ziyade itecektir. Bu durum şirket prestijinizi düşürerek olumsuz izlenimler yaratmanızı sağlayacaktır. Web site ziyaretçiler uzun açıklamalardan hoşlanmaz ve okumak yerine alışverişten vazgeçebilmektedirler.

Kullanıcılarına görsel ipuçları vermekten çekinmeyin;

Birden fazla bölümden oluşan web sitelerinde yer değiştirdiklerini müşterilere hissettirmek önemlidir. Her bölümün farklı renkler ve bölüme özel tasarımlarla hazırlanması yer değiştirme duygusu yaratarak olumlu sonuçlar doğurabilmektedir. Metin ve grafiklerde oynamalar yapılarak yer değiştirme duygusunu canlı tutabilirsiniz.

Ürünlerinizi gösterin;

Mümkün olduğunca ürün görsellerinde tek tek görsel kullanımı gerçekleştirin. Tek ürün görsellerinde küçük orta ve büyük değişimleri göstermekten çekinmeyin. Ürün hakkında verilen detaylar ne kadar çok olursa müşterinin kafasında bir şeyler oluşacaktır. Bu durum ihtiyaç ve istek olgusu yaratarak satın almaya teşvik edecektir. Ürünleri satın alma, sepete ekleme gibi opsiyonları belirtmeyi unutmayın.

Grafikleri hafifletmeniz gerekir.

Spontane alışverişlere teşvik etmek gerekir.
Uzun listelerinizde ve bölümleriniz için farklı renkler kullanarak yer değiştirme olgusunu canlı tutunuz.

Son dönemlerde popülerleşmekte olan bir diğer özellik ise dilek kutusudur. Dilek kutusunda müşteri istediği ürünü ekler ve indirime girmesi veya indirim kuponu kullanımı durumlarında bir geri dönüş talep eder. Dilek kutusunda ki ürünlerin indirime girmesi durumlarında web siteniz müşterilerinize haber vererek bilgilendirebilmektedir.