Mobil uygulama geliştirme; 

Teknolojiden beklentimiz nedir? Kolay ve hızlı çözümler. Kurum ve ürün sahiplerinin müşteri kitlelerine en kolay yolla erişim sağlaması değişen teknoloji ile artık bir ihtiyaç.

Mobil cihazlar ve akıllı telefonlar kolay, hızlı etkileşimin anahtarı niteliğindedir. IDC (International Data Corporation) verilerine göre 2011 yılında 916 milyon akıllı cihaz piyasaya sürülmüştür. 2012 yılının çeyreğinde ise bu sayı 267,3 milyon olarak kayıt altına alınmıştır.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak tüm bu gerçekler düşünüldüğünde kurumların ürün ve hizmetleri tanıtabilmeleri için her zaman ve her yerde hızlı, kolay biçimde müşterileri ile etkileşimde bulunmalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Geniş Yelpaze İçinde Hızlı Çözüm

Her sektöre uyumlu olarak hazırlanabilen mobil uygulamalar ayrıca yeni çözüm gerektiren çok çeşitli uluslar arası yazılım ile gerekli entegrasyon işlemlerini kısa süre içinde gerçekleştirmektedir.

Mobil uygulama geliştirerek her müşteri için özel çözümler üretmek ayrı projeler oluşturmak mümkündür.

Her Zaman Her Yerde Erişim

Kullanıcılarına konumdan bağımsız olarak işlem yapabilme kolaylığı sağlayarak ürün ve hizmetlere olan erişin özgürlüğünü sağlayabilmektedir. İşlem yaparken lokasyon bağımsızlığı sayesinde zaman tasarrufu elde edersiniz.

GSM ağının ulaşabildiği her yerde 7/24 erişilebilir bir sistem oluştururuz. Günümüzde hava alanında uçak beklerden fatura ödemek ve alışveriş yapmak ne kadar kolaysa kurumların ürün ve hizmetlerini akıllı mobil cihazlar ile erişilebilir kılmak o kadar kolaydır.

Hızlı ve Yenilikçi Bir Kanal

Mobil uygulamalar işletme sahiplerinin kullanıcılara erişimine yardımcı yeni bir kanal oluşturmaktadır. İşletme ve kurumların vermiş oldukları hizmetlerin tamamı ya da belirli bir kısmının alternatif olan başka bir kanal aracılığı ile sağlanmasına olanak vermektedir. 

Mobil bankacılık bu duruma en büyük örnektir. Mobil ödeme gibi sistemler ile hedef kitlenin almış olduğu hizmete alternatif başka bir kanal aracılığı ile alınmasına olanak sağlamaktadır.

Kullanılan gişe, bayi ve web uygulamasına alternatif bir kanal oluşturmaktadır. Erişim kolaylığı arttırmak amacıyla çeşitli hizmetleri aynı kanal üzerinde yürütebilecek uygulamalar oluşturulmaktadır.

Farklı platformlar tek çözüm

Mobil uygulama geliştirme ile kurum ve işletmenize yeni ve uzun vadeli çözümler oluşturma kolaylığına sahip olursunuz.

Mobil uygulamalar Android ve IOS gibi sıklıkla kullanılan mobil platformlar ile sektör farkı ayırt etmeksizin ihtiyaçları karşılayacak uygulama geliştirmek gerekmektedir.

Mobil Uygulama Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cihaz uyumu:

Mobil uygulama oluştururken her ekrana uyumluluğu büyük önem taşımaktadır. Bu şekilde oluşturulan her uygulama kullanım açısından oldukça kolaylaşacaktır.

Kullanım kolaylığı:

Teknolojiye uzak olan kullanıcıların bile kullanabileceği bir tasarım oluşturmak gerekmektedir. 

Sade ve basit bir arayüz:

Mobil uygulama geliştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli kısım yapılan uygulamanın basit ve kolaylığıdır.

Karmaşık yapıda tasarlanan mobil uygulamalar kullanıcılara iyi deneyim oluşturmayarak genel kitle içinde olumsuz algı yaratmaktadır.

Basit ve sade tasarımın en büyük nedeni akıllı cihazların ekran boyutunun küçük olmasıdır. Akıllı cihazların çözünürlükleri yüksek olsa da ekran boyu küçük olacağı için istenen detaylar kullanıcıya tam olarak iletilememektedir.

Detaylı navigasyon tasarım:

Tasarlanan mobil uygulamalarda kullanıcıların değişik kategori ve sayfalara yönlendirmek önem taşımaktadır. Mobil uygulamaların web sitelerinde bulunan header menü stilini kullanmak pek mümkün sayılmamaktadır. O nedenle aşağı doğru açılan bir menü stili ya da soldan kaydırılabilen menüleri kullanmak çok daha kullanışlı bir seçenek olacaktır.

Kullanıcı hesap girişi:

Kullanıcılar mobil uygulamanıza giriş yaparken kendi kişisel bilgileri ile giriş yapabilmektedirler. Kullanıcılar her istediğinde hesap sayfasına çok basit şekilde erişim sağlayabilmelidir. Kendi durumunu incelemesi gerekmektedir. Bu durum sade ve basit bir arayüz tasarımı ile mümkündür.

Favorilere ekleme özelliği:

Ürün tanıtımı ya da blog kullanımı için bir mobil uygulamaya sahip olmalısınız. Kullanıcılarınızın sonrasında tekrar ziyaretlerini gerçekleştirebilmek için sayfaların kayıtlanması ve hızlı erişim sağlanabilmesi kullanıcı deneyimi iyileştirme açısından önem taşımaktadır.

Tercihe göre listeleme:

Her kullanıcıya aynı veriler ile hizmet vermekten ziyade ilgi alanlarına göre kişileştirilmiş uygulamalar oluşturmak kullanıcı deneyimi açısından önem taşımaktadır. 

Bu sistemle çalışan uygulamalar kullanıcıların sıklıkla severek kullanmış olduğu uygulamalardır.