Mobil uygulama nedir?

Mobil uygulamalar, telefon tablet gibi mobil cihazlar için özel olarak oluşturulmuş yazılımlardır. Mobil uygulamalar dünya çapında IOS ve Android olarak oluşturulmaktadır.

Önemli kısımlardan bir diğeri uygulamanın işletim sistemine olan uyumudur. İşletim istemi göz önünde bulundurulmadan oluşturulan uygulamalar çalışamayacağı için kullanıcı tarafından kullanılamaz ve işlevsiz olacaktır.

Mobil uygulamalar sağlamış oldukları hizmetlerin kalitesine göre ücretli ya da ücretsiz şekilde hizmet vermektedir. Ücretsiz mobil uygulamaları dilediğiniz şekilde hiçbir ücret talebi olmaksızın indirebilirsiniz. 

Bazı durumlar için, ücretsiz olacak şekilde indirilen mobil uygulamaların bölümlerini kullanabilmek için bir miktar ücret talep etmektedirler. 

Ücretli şekilde indirilmiş mobil uygulamalar için durum biraz daha farklı işlemektedir ücretli ola uygulamaları kredi kartları ile dijital olacak şekilde satın alınması ardından dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. 

Uygulama silinmesi durumunda talep edilen ücreti yeniden ödemek zorunda kalırsınız.

Sanal mağazalar üzerinde bulunan mobil uygulamalar, kullanıcıların kolaylıkla erişim sağlayabilmesi için uygulamaları kategorilere ayırmışlardır.

Burada bahsedilmiş olan kategoriler; Eğlence, eğitim, finans, fotoğraf, video, gazete, haberler hava durumu, kitap, müzik, iş, tıp, spor, oyun gibi kategorilerden örnekler verilmektedir.

Bu gibi kategorileri ziyaret ederek dilediğiniz uygulamalara erişimi kolaylaştırabilirsiniz. 

Sıklıkla indirilen mobil uygulamalar, ücretsiz ve ücretli olarak sıklıkla indirilen uygulamalar şeklide sınıflandırılmaktadır.

Mobil uygulama tasarımında dikkat edilmesi gereken özellikleri nelerdir?

Renk;

Mobil uygulamanızın tema rengini web sitenizi anımsatacak şekilde seçerek dijital platformlar arasında bağ oluşturmanızı sağlayacaktır. Logonuz içinde yer alan renkleri tasarımınız içinde kullanmak marka imajınızın oluşmasını sağlayacaktır.

Ana Ekran;

Kullanıcıların karşısına çıkan ilk ekran, ilk izlenim için oldukça önemlidir. Mobil uygulamalara ilişkin içeriklerinizi ve fikirlerinizi bu ekran üzerinde değerlendirme imkânınız bulunmaktadır.

Uygulama Simgesi;

Mobil uygulamanız içinde kullanabileceğiniz simge tasarım için önem taşımaktadır. Günümüzde insanların büyük çoğunluğu mobil uygulamaları kullanmaktadır. Uygulama simgesinin etkileyici olması diğer uygulamalar içinde ayrılmasına neden olmaktadır.

Genel Görsel Kalitesi;

Kullanılan görsel kalitesi firma imajını olumlu ya da olumsuz yönde etki etmektedir. Cihaz özellikleri göz önünde bulundurularak piksel boyutu ve kalite düzeyini düşünmek önemlidir. 

Basit İçerik Ekranları;

Kullanım kolaylığı için pratik bir uygulama menüsü ve içerik ekranları oluşturmak gerekmektedir. İçerik ekranlarında bulunacak olan yazı ve görsellerin kolaylıkla anlaşılabilmesi, kullanıcı kolaylıkla yönlendirebilmesi önemli özellikleri arasında yer almaktadır.

Başarılı bir mobil uygulama oluşturmak için profesyonel bir tasarım, kullanıcı dostu özelliklere sahip olması gerekmektedir. Mobil uygulamaya sahip olmak istiyorsanız ancak yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz bizimle iletişime geçerek en kısa sürede mobil uygulamanıza sahip olmanıza yardımcı oluruz. İletişime geçmek için tıklayınız.