Mobil uygulama pazarlama;

Para kazanma yeteneğine sahip bir uygulama geliştirmeyi başardınız. Bu durum sizin için son derece iyi bir adım ve mükemmel bir gelişme olsa bile süreci başarılı şekilde pazarlayamıyorsanız, etkili destek sunmadığınız taktirde fikrinizin başarılı olması bir anlam ifade etmeyecektir. 

Uzak durmanız gereken bazı tipik pazarlama hataları bulunmaktadır. Bunlar;

Kesin ve net pazarlama mesajı

Uygulamanız için son derece net bir pazarlama mesajınız olması gerekmektedir. Pazarlama için oluşturulacak olan mesajınız uygulamanızı özetleyerek açıklar nitelikte olmasına özen göstermelisiniz. 

Uygulama öykünüzü anlatarak uygulamanızın rakiplerinizden farklı ve iyi yönlerinin altını çizerek uygulama  özellikleri vurgulanmalıdır.

Pazarlama ile vereceğiniz mesaj yeterli netlikte değilse kullanıcı vakit kaybetmeden başka bir uygulamaya geçerek sizi ve yapmış olduğunuz işi tanımadan geçmiş olacaktır. Peki, Etkili pazarlama mesajların asıl oluşturulur?

Mesajlarınızı direk olarak hedeflenen müşteri kitlenize yöneltmeniz gerekmektedir.

Vereceğiniz mesaj kısa, net ve öz olmasına özen gösteriniz,

Uygulamanız ile sunmuş olduğunuz çözümlere odaklanmalısınız,

Hedeflenen kullanıcı değerleri nelerdir?

İnceleme ve değerlendirme eksikleri

Mobil uygulamaları indirmeden önce genellikle kullanıcı oylarına ve incelemelere bakmak alışılmış bir durumdur. 

Bu durum son derece mantıklı olup hiç değerlendirilmemiş, test edilmemiş ve denenmemiş bir uygulama indirmek istemez. 

Sahip olduğunuz uygulama çok sayıda derece ve incelemeye sahip diğer uygulamalar ile rekabet içinde ise bu durum sonuçlar kısmında sizler için son derece acı verici sonuçlar oluşturabilmektedir.

Çeşitli kötü, olumsuz yorum ve değerlendirmeler uygulamanız açısından büyük ölçüde zarar verecektir.

Bazı bilinmekte olan büyük çaplı uygulamaların başarısız olması pek de alışılmadık sayılmamaktadır. Yeterli inceleme skoru ve derecelendirmeye sahip olmayabilirler. 

Bu durumun sizin içinde geçerli olmaması için uygulama yükleme kampanyalarınızı yüksek viteste başlatarak yorum/derecelendirme istemekten korkmamalısınız. 

Kullanıcıların uygulamayı arkadaşları ve yakın çevreleri ile paylaşmaya teşvik eden özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.

Belirsiz markalaşma ve rakiplerden farklılaşma

Uygulamanızın büyük kitleler içinde aktif olması gerekmektedir. Tüm bunlar düşünüldüğünde uygulamanızın rakiplerinizden ayıracak farklılıkta olması gerekmektedir. 

Aynı durum belirsiz markalaşma için de geçerlidir. 

İyi tanımlanan, öne çıkan bir marka değilseniz uygulamanız başarısız olma riskiyle karşılaşmaktadır. Bu nedenle sizi rakiplerinizden ayıracak olan temel değer ve prensiplerinizi tanımlayarak uygulama markanızı parlatmanız gerekmektedir.

Neden Mobil Yazılım?

Günde ortalama olarak 2 saatimizi mobil cihazlar ile etkileşim halinde geçirmekteyiz. Mobil cihaz kullanıcıları ortalama olarak günde 150 defa mobil cihazlarını kontrol etmektedirler.

Cep telefonları ile geçirilen zamanın %70'i mobil uygulamalar ile etkileşim halinde geçmektedir. Mobil cihaz kullanıcılarının %80'i ürün siparişi sırasında mobil cihazlarını kullanmaktadır.

Bu verilerin tamamı göz önünde bulundurulduğunda firmalar için internet kadar mobil uygulamalar da lüks değil birer ihtiyaç halini almaktadır.

Firmalar tarafında değerlendirildiğinde web sitelerden çok mobil uygulamalar müşteriler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bu durumu çoktan keşfetmiş olan firmalar mobil uygulamalara yatırım yapmaya başlamışlardır.

Firmaların büyük çoğunluğu mobil uygulamaları kullanarak müşterilerine daha iyi hizmet sunmak, sektör içinde farklılık yaratabilmek ve yerlerinin sağlamak almak için bir araç olarak değerlendirmektedirler.

Mobil uygulama desteği ile web sitenizin çok daha geniş bir kitleye hitap etmesini, mobil yazılım bildirimleri ile web sitenizden çok daha geniş çaplı kitlelerin haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.

Mobil Yazılımın Önemi;

Günümüzde mobil uygulama kullanmayan yoktur. Mobil uygulamalar ile istenilen her şeye daha hızlı ve kolay yoldan erişim mümkündür.

Mobil uygulamalar zamandan tasarruf oluşturmaktadır.

Mobil uygulamaların hayatımıza girişi ve yerinin sağlamlaşması ile küçük-küçük bütün işletmelerin reklam, tanıtım ve pazarlama alanlarında etkin şekilde kullanabilecekleri mobil uygulamalarını kullanıcı ile buluşturmuştur.

Hatta beğenerek aktif şekilde kullandıkları mobil uygulamaları aktif şekilde kullanmaktadırlar.

Hiç kullanılmayan ya da az kullanılmakta olan uygulamalar bile cihazlardan kaldırılmamaktadır.

Bu durum uygulamalara olan bağlılığı göstermektedir.