Responsive mobil uygulama geliştirme

Mobil uygulamalar, akıllı telefon ve tabletler gibi mobil cihazlar üzerinde çalışan ve bu sistemlere optimize edilen özel yazılımlar geliştirilmesi anlamına gelmektedir.

Mobil uygulamalar ürün ve hizmet satışları için uygun platformlardır. Mobil uygulamalar masaüstü uygulama ve web sitelere oranla kullanıcılar açısından kullanımı oldukça kolay olması nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. 

Mobil uygulamaların kullanıcı ile etkileşimi oldukça yüksek olması nedeniyle kullanıcılar tarafından kolay ulaşılabilir olmanızı sağlayacak ve sürekli etkileşimde bulunmanızı sağlayacaktır.

Kurumsallaşmış olan firmalar açısından mobil uygulamalar biraz daha önem kazanmaktadır çünkü mobil uygulamalar marka kalitesi ve kullanıcı erişilebilirliğini göstermektedir. 

Mobil uygulamalar sektör ve işletme ayırt etmeksizin kullanıcıları hedef alarak marka bilinirliğini arttırmaya yönelik çalışmaktadır. E-ticaret firmaları için mobil uygulama kullanımı satışları doğrudan etkileyebilmektedir.

2017 yılı araştırma verilerine göre sadece milyon mobil cihaz kullanıcı Türkiye’de yer almaktadır. Mobil cihaz kullanıcıları potansiyel olarak uygulama indirmeye meyilli olduğu düşünülmektedir. Ancak aynı kitle mobil cihazlarının arama motorları üzerinden de arama gerçekleştirmektedir.

 Mobil uygulama geliştirme uzmanları böylesine büyük bir kitle için hizmet vermektedir. Peki yaklaşık 42 milyona yaklaşan mobil cihaz kullanıcıları cihazlarında ne gibi aktivitelerde bulunmaktadırlar.

Yaklaşık 6 milyon cihaz kullanıcısı aktif şekilde sosyal medya kullanmaktadır.

Cihaz kullanıcıları günlük olarak 2 saatlerini sosyal medya hesaplarında geçirmektedirler.

Mobil cihaz kullanıcılarının büyük çoğunluğu uygulama satın almaktadır.

Tükiye’de mobil cihaz kullanıcıları YouTube’a sıkça vakit ayırmaktadır.

Facebook; mobil cihaz kullanıcılarının sıklıkla kullandığı sosyal medya platformudur.

Elimizdeki verilere göre mobil uygulama kullananlar sosyal medya hesabı kullanmaktadır. Kullanıcıcların%75’i mobil uygulamalardan alım satım gerçekleştirmektedir.

Mobil uygulama yayınlayabileceğiniz uygulamanızın varlığı sizlere alım-satım gücünüzü arttırarak gelir elde etmenizi sağlayacaktır.

Mobil uygulama yapan firmalar;

Mobil uygulamalar IOS ve Android olarak geliştirilmektedir. Mobil uygulama yapan firmalar öncelikli olarak firma taleplerini detaylıca inceleyerek gerekli araştırmaları yapmaktadır.

Mobil uygulama geliştirmesini istediğiniz firma ve sizinle ilgili önemli olan çok çeşitli nokta bulunmaktadır. Öncelikle geliştirilmesini istediğiniz mobil uygulama ile amaçladığınız nedir? Mobil uygulama ile ilgili amaç ve istekleriniz tam olarak nedir? Bu soruların yanıtları çalışmanın ana hatlarını belirleyecektir.

Responsive web tasarımın kullanıcıları nasıl etkilemektedir?

Responsive tasarımlar, mobil cihazlar olan telefon ve tabletlerle uyumlu olan, mobil cihazlar üzerinden ziyarette bulunulan, resim yazı gibi web siteler üzerinde yer alan çeşitli elementlerin boyutlarının cihazlara uyumlu hale getirilmesi şeklinde tanımlanmaktadır.

Bilindiği üzere masaüstü web sitelerini mobil cihazlar üzerinde keşfetmek kısıtlı görüş nedeniyle oldukça sıkıntılıdır. Responsive web sitelerine mobil cihazlar ile giriş yapılması durumunda keşfetmek oldukça kolaylaşacaktır.

Responsive web siteler üzerinde mobil cihazlar için önem taşımayan elementlerin gizlenmesi daha kolay olacağından mobil uyumlu web siteler daha sade bir hal alacaktır.

Arama motorları responsive web sitelerini desteklemektedir. Mobil uyumlu web siteler dünyada %25 oranla yükselerek gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.

Responsive web siteler her cihaz ve ekran boyutuna uyumlu olmaktadır. Kullanımı son derece kullanışlı olmaktadır.

Responsive web siteler bu tasarım şekline bakıldığında müşteri memnuniyetini iyileştirici etki göstermektedir. Responsive olarak hazırlanan web siteler bilgisayar, mobil cihazlar açısından anlaşılabilir olacağından ziyaretçilere kaliteli bir kullanıcı deneyimi sunacaktır.

Responsive web tasarım web sitenizin daha uzun süre kullanıcı barındırmasını sağlayacaktır. Responsive web tasarıma doğru bir tasarımın yanı sıra tamamlayıcı bir kodlama da gerekmektedir. 

Başarılı yapılmış kodlama web site ziyaretçilerinizin olayını kazanacaktır.

Sonuç olarak web siteye sahipseniz, web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara kaliteli bir hizmet sunmak istersiniz. Web siteniz içinde yer alan yazılı içerikleri kolaylıkla okunmasını isteyecek, ilgi çekilen görsellerin zorluk çıkmadan görüntülenmesi istersiniz.

Güncel, her ekran boyutuna uyumlu web siteye sahip olmak istemez misiniz?

Detaylı bilgi için tıklayınız.