Sesli arama motoru uyumluluğu için neler yapmanız gereklidir?

Sesli arama uyumluluğu e-ticaret ile ilgilenen firmalar için önem kazanmasıyla firmaların bu hususta strateji geliştirmesi gerekecektir. Akıllı teknolojilerin tüketici arasında kullanımının artmasıyla sesli sorgu oranları da beraberinde artış göstermektedir. 2017 yılından bu yana yavaş biçimde artış gösteren bu sorguların yanı sıra arama motorunun sesli biçimde kullanımı hızla artmaktadır.

E-ticaret firmalarının, e-ticaret sitelerini sesli sorgulara hazır biçimde hazırlamaları SEO açısından önem kazanmaktadır.

Sesli arama motoru uyumluluğu nasıl yapılır?

Şirket bilgilerinizi güncel tutun;

Tüketiciler size erişim sağlamak için e-ticaret siteniz bünyesinde yer alan iletişim bilgilerine internet üzerinden erişim sağlayacağı için internet üzerinde yer alan iletişim bilgilerinizin güncel tutulması oldukça önemlidir. Web siteniz üzerinde iletişim bilgilerinizin bulunmasının yanında Google Business bünyesinde bu tip bilgilerin güncelliği arama motorunda gerçekleşecek sesli sorgu yapan kullanıcıların işini büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Web site hızınızı arttırın;

Kullanıcı deneyiminde yapılacak iyileştirmeler SEO’ya etki etmektedir. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek içinde web site hızınızı arttırmalısınız. Akıllı telefon gibi cihazlar ile sesli komut vasıtasıyla size ulaşmak isteyen kullanıcılar hızlı sonuç almak istemeleri sebebiyle web site yüklenme hızının da bu oranda yüksek olması beklenir. Web site yüklenme hızını arttırmak kullanıcı deneyimini iyileştireceğinden arama motoru sıralamalarınız da artacaktır.

Sorulara odaklanın;

İçerik üretimi yaparken, tüketici sorgularını düşünmek ve ne tip sorular sorduklarının analizi önem taşır. Sesli komutların büyük çoğunluğu soru şeklinde gerçekleşir. Sorulara odaklanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sorularda dikkat etmeniz gerekenler;

Marka, ürün ve içeriklerinizle ilişkili biçimde anahtar kelimelerinizi soru haline getirmek,

Teknik kelimelerden uzaklaşarak, soruları net yanıtlayan açıklayıcı sorular oluşturmak,

Kopyadan uzak durarak orijinal ve tüketiciyi etkileşime sokan metinsel içerik oluşturmak.

Bu sayede tüketici sorgularına sesli yanıt verecek içerikleri başarıyla oluşturabilirsiniz.

Long tail anahtar kelimelere odaklanın;

Long tail sesli arama uyumluluğuyla ilgili yapacağınız SEO çalışmalarında dikkat etmeniz gereken konulardan biri. Sesli sorguları kullanıcılar daha uzun ve net biçimde gerçekleştirirler. Long tail SEO çalışmalarında doğru planlandığı zaman kullanıcıların sesli aramalarını yanıtlayabilir. 

Mobil uyumluluğu unutmayın;

Sesli sorgular akıllı cihazlarda gerçekleşmektedir. Bu durum düşünüldüğünde web sitenizin mobil uyumlu oluşu oldukça önemlidir. Mobil uyumlu olmayan web siteler kötü kullanıcı deneyimi sunacaktır.

Mobildeki kullanıcı deneyimini iyileştirin;

Mobil web sitenizin kullanıcı deneyimini iyileştirmeniz önemlidir. Sesli aramalar üzerinden web sitenize gelen ziyaretçileri web sitenizin içinde tutmanız ve iyi zaman geçirmelerini sağlamanız sorgu sırasındaki sıranızı etkileyen önemli faktörlerden biridir.

Sesli arama motoru sorguları ile ilişkili sıkça sorulan sorular nelerdir?

Sesli arama motoru sorgusu nedir?

Sesli arama motoru sorguları internet bağlantılı akıllı cihazlar üzerinden sesli komutlar ile arama yaptığı sorgular şeklinde tanımlanabilir. Akıllı cihaz yaygınlaşmasıyla birlikte 2017 yılından itibaren kullanıcılar aktif olarak kullanmaktadır.

Sesli arama motoru uyumluluğu şirketler için neden önemlidir?

Sesli arama motoru uyumluluğu akıllı cihazlarıyla sesli arama yapan kullanıcılara erişim sağlamanıza yardımcı olur. Sesli komutlar aracılığıyla mobil uyumlu web sitenize trafik çekmenize ve geri dönüş elde edilmesi mümkündür. SEO stratejilerinize sesli arama motoru uyumluluğu stratejisi eklemeniz faydalı olacaktır.

Kullanıcılar sesli arama sorgularını nasıl değerlendirmektedir?

Sesli arama komutlarında kullanıcılar sorularına yanıt ararlar. Bu sorgular sesli biçimde soru olarak yapılması nedeniyle web siteniz bünyesinde bu sorulara yanıt olacak içeriklerin sesli arama uyumlu olması gerekir.

Bu süreci soru cevap olarak düşünmelisiniz. Tüketici bilgi amaçlı soru sorar siz de içeriklerinizle soruları yanıtlayarak web sitenize trafik akışı sağlayabilirsiniz.