YouTube SEO çalışması;

Google, Bing ve Yandex en büyük arama motorları sayılmaktadır. YouTube bu büyük arama motorları arasında yer aldığını biliyor muydunuz? 

YouTube en büyük arama motorlarından biridir. Hedef kitlenize erişiminizi sağlayacak en büyük dijital kanal sayılmaktadır. Türk kullanıcılar yazılı reklamlardan çok görsel ve işitsel reklamları daha ilgi çekici bulmaktadır. 

Google SEO çalışmaları kadar olmasa da YouTube üzerinde daha fazla kullanıcı, abone, izlenme, yorum ve beğenilerle daha üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.

YouTube SEO optimizasyonu denince akla ilk hedef kelimelerin başlık ve açıklamada geçmesi denilmektedir. Birçok etken daha bulunmaktadır. 

Görüntülenme sayısı,

Abone sayısı,

Beğeniler,

Yorumlar,

Kanal görüntülenmesi,

Embed kullanan alan ad sayısı,

Olumlu değerlendirme yüzdesi,

Açıklamada yer alan geniş eşlemeli anahtar kelime sayısı,

Tahmini olarak izlenme süresi,

Beğenmeme,

Günlük ortalama görüntülenme sayısı,

Yayınlanan gün sayısı,

Açıklanmada yer alan tam anlamlı eşleme sayısı,

Video süresi,

Video açıklamasında yer alan anahtar kelime yoğunluğu,

Video açıklama uzunluğu,

Kanal videoları sayısı,

Kanal açıklama uzunluğu,

Kanal açıklamasında yer alan anahtar kelime sayısı.

1-Anahtar Kelime Araştırması;

Anahtar kelimeler SEO çalışması yapmak için son derece önemlidir. Kullanıcılara sunacağınız video, içerik ve etiket oluşturmayla ilgili anahtar kelimelere ihtiyaç duyarsınız.

Videolar için anahtar kelime seçerken yüksek arama yapılan ve büyük kitlelere hitap eden kelimeler seçmelisiniz. Binlerce milyonlarca kişiye hitap eden bu platformlar arasında belirlediğiniz hedef kitleye ulaşmanın en iyi yolu anahtar kelimelerdir. Yüksek hacimli rekabetin az olan kelimeler seçmelisiniz. Yoksa milyonlara ulaşan abonelere sahip kanallarla yarışmanız imkânsız sayılmaktadır. 

2-Yüksek Kaliteli Videolar;

YouTube kanalınız Web sitelerden daha fazla emek isteyen bir mecradır. Videoları hazırlarken yüksek kaliteli olması gerekmektedir bunun içinde ayrı ekipmanlar kullanmanız gerekir. Doğru bütçeye sahip olmanız ve ekipmanlarınızı hazırlamanız gerekir. Ancak doğru ışık ve ortamla cep telefonunuzla bile çekeceğiniz resimler kaliteli görünecektir. 

3-Video Optimizasyonu;

Web sitenizde var olan içerikleri YouTube üzerinde de optimize etmeniz gerekmektedir. Kullanacağınız başlıklar müşteri ilgisi çekecek şekilde belirlenmeli ve merak uyandırmalıdır. Video resminin kullanıcı ilgi çekecek şekilde ayarlanması önemlidir. 

4-Video Tanıtımı;

Videoları tanıtmanın en iyi yolu sosyal medya platformlarıdır. Abone sayınızın çok olması kullanıcıları bilgilendirmemeniz anlamına gelmemektedir. Ayrıca mevcut abone sayınızı arttırmak içinde gereklidir. 

Video ve kanal tanıtımı için sosyal medya kullanımı son derece kolay ve işe yarar bir yöntemdir. Farklı YouTube kanallarına konuk olarak abone sayınızı arttırabilirsiniz. 

5-YouTube Kanal Optimizasyonu;

YouTube SEO çalışmaları yalnızca videoların optimizasyonu sağlamaz. Daha fazla abone ve izlenme oranı kazanmak için kanal optimizasyonu gereklidir. 

Açıklama kısmına kanalınız hakkında kısa ve net bir açıklama ile kanal hakkında bilgi verebilirsiniz. Bağlantı kısmına kanalınızın resmi sosyal medya hesaplarını ve web sitenizi ekleyerek ek bir web site trafiği oluşturabilirsiniz.

6-İzlenme Süresi Optimizasyonu;

Bir web sitesinde ki ziyaret süresi ne kadar önemliyse YouTube üzerinde  video üzerinde  kalma ve izlenme süresi aynı oranda önemlidir. Kullanıcılar video üzerinde ne kadar süre kalmış ne kadardan sonra çıkmış olduğu belirlenerek bir analiz oluşturmanız gerekmektedir.