E-ticaret sitesi nedir?

E-ticaret sitesine sahipseniz tatil ve saat sınırlaması olmadan sürekli açık bir şubeniz bulunuyor demektir. E-ticaret dijital ortamda oluşturulmuş belli sistemler ile alışverişin sanal olarak gerçekleşmesidir.

Özetlemek gerekirse ticaretin elektronik halidir denilebilir.

Elektronik ticaret ya da e-ticaret dijital ortam üzerinden ürün ve hizmet alım-satımı yapılması şeklinde tanımlanır. Günümüzde sıklıkla sanal mağazalara ve sanal alışveriş merkezleri ile karşılaşmaktayız. 

E-ticaret ürün alım-satımı gibi işlemleri dijital ortam üzerinde gerçekleştirmektedir. Bunların yanı sıra ürün pazarlama çalışmaları, müşteri desteği verilmesi, ticaret yapan çeşitli kuruluşlar ile etkileşim oluşturmak içinde dijital ortam kullanılmaktadır.

E-ticaretin avantajları nelerdir?

Firma ya da işletmenizin 7 gün 24 saat hizmet vermek için açık şubesi bulunacaktır.

Saniyelerle veri aktarımı yapılması sayesinde zamandan fazlaca tasarruf sağlarsınız.

Müşterilerinize, geleneksel mağazada sunabileceğinizden daha fazla ürün sunma imkanınız bulunur.

Sanal mağazaya sahip olacağınız için çeşitli ek giderler ortadan kalkacaktır.

Stok ve maliyet gibi ek giderler dijital olarak kayıt altında bulunması nedeniyle firma içi ürünleriniz için stok yapmanız gerekmemektedir. Dijital olarak ürün stokları ve satış yapılmış ürünler hakkında bilgileriniz kayıtlanmaktadır.

Tedarikçi firmaların ofis ya da mağazalara ihtiyaç duymadan dijital olarak alışveriş merkezi açma olanakları bulunmaktadır.

Global ortamda yer alan internet nedeniyle sektör içi dalgalanma yaşanmaması nedeniyle enflasyon sebepli zarar oluşmayacaktır.

Kullanıcılarına her yerde alışveriş yapma imkanı sağlayacaktır.

Ürün fiyat analizi yaparken harcanan yol masrafları ortadan kalkacaktır.

Çok daha fazla ürün seçeneği bulunmaktadır.

İhtiyaçlarına göre ürün belirlemesi yapmak son derece kolay olacaktır.

Ürün hakkında yer alan kullanıcı yorumları ürünle ilgili fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

E-ticaret sitenizde neler satılabilir?

Yasaların izin verdiği şekilde her ürün dijital olarak satılabilmektedir. Elektronik ürünlerde taksit seçeneği sayesinde, takı, mobilya, ofis malzemeleri, kozmetik, kitap, hobi ürünleri gibi her şey e-ticaret olarak satışa sunulabilmektedir.

Piyasada sıkça rastladığınız ürünleri herhangi bir değişiklik yapmadan satmaya çalışmak rekabet dünyasında sizi oldukça zorlayabilmektedir.

İnsanların ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan sorun çözme odaklı ürünler satmanız gerekmektedir.

Bozulma olmadan ve hasarsız ürün teslim edilmesi gereklidir. Ürünlerinizi kargoyla göndereceğinizi düşünürsek sorunsuz olması gerekecektir.

Bozulmadan yiyecek içecek teslimatı yapılması için kargo tesliminin 4-5 gün süreceğini düşünerek buna göre önlem ve planlama yapılması önem taşıyacaktır.

E-ticaret neden önemlidir?

Türkiye’de genç nüfus fazla olması nedeniyle internet ve mobil kullanıcı sayısı her geçen gün artış göstermektedir. E-ticaret üretici ve tedarikçi firmalar açısından oldukça büyük avantaj sağlamaktadır.

Ticaret deneyiminiz varlığı hep yerel müşteriler için geçerliyse işletmenizi büyütmek ya da ticarette yeni fikirler oluşturmak istiyorsanız e-ticarette çeşitli iş modellerinden birini seçebilirsiniz.

Tüketicilerin internet üzerinden yapmış oldukları alışveriş oldukça kolay ve son derece pratik olması nedeniyle geleneksel ticarete oranla çok daha ucuz ve kolay olmaktadır.

Elbette sanal mağazanızı desteklerken fiziksel mağazanızı da yeni müşterilere tanıtarak iş kurmak çok daha mantıklı olacaktır.