Reklam Yönetimi Nedir?

Günümüzde sarsılmaz bir yeri olan dijital pazarlamanın en önemli maddesi reklam yönetimidir. Eksiksiz yapılan reklam yönetimi sayesinde var olan müşteri sayısından çok daha fazla müşteri çekilebilmektedir. 

İnternet üzerinden biri reklam vermek isterse fakat bu konuda yeterli bilgi donanımına sahip değilse reklam yönetimi konusunda uzman kişi veya kurumlardan yardım alabilmektedir. Bu yardım sayesinde hem bu iş için ayırılan para boşa gitmemiş olur hem de daha verimli bir iş gerçekleştirilir.

Sanal alemde yapılan reklamlar arasından en verimli olanlar sosyal medya mecralarıdır. Bunun nedeni çoğu insanın günde ortalama üç saat sosyal medya da vakit geçirmesi ve doğal olarak bu ortamda karşılarına çıkan reklamlara önem vermeleridir.

Reklam Vermek İçin En İdeal Platformlar

İnstagram

Facebook

Pinterest

Snapcaht

Linkedln

Tiwitter 

İnstagram Reklam Yönetimi

İnstagram reklam yönetimi gerçekten üzerinde durulması ve iyice düşünülmesi gereken bir konudur. Yanlış yapılan instagram reklam yönetimi nedeniyle sayfaların kapanma olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle instagramın hızla değişen reklam politikasını incelemeli ve reklam konusunda atacağınız adımları bu incelemeleriniz sonucunda atmalısınız.

Eğer bir Facebook hesabınız yoksa İnstagram’ dan reklam veremezsiniz. Yani öncelikle bir Facebook hesabı oluşturmalısınız. Ayrıca yanlış reklam politikaları uygularsanız Facebook sayfanız kapatılma ihtimalini aklınızdan çıkarmamalısınız. Kapatılan sayfanın yerine yeni bir sayfa açsanız bile o da iki ya da üç gün sonra kapatılacaktır. Çünkü Facebook sizi çoktan kara listesine eklemiştir bile.

Tanınmış büyük şirketlerden tutunda küçük işletmelere kadar herkes instagram reklamlarını kullanarak amaçladığı takipçi ya da izlenme sayılarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İnstagram reklamı verirken bunu hem Facebook üzerinden hem de İnstagram üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Fakat daha etkili ve işe yarar bir reklam olmasını istiyorsanız bu reklamı İnstagram panelinden yapmanız çok daha mantıklı olacaktır.

İnstagram Üzerinden Reklam Verme Amaçları

Gönderilerin fazla kişiye ulaşması

Videoların daha fazla izlenmesi

Marka bilinirliğini arttırmak

Sayfayı daha fazla kişinin ziyaret etmesi 

İnternet sitesinde trafik oluşturmak

İyi geri dönüşler 

Doğru zamanda reklam gösterimi

Facebook Reklam Yönetimi

1,75 milyarı aşan kullanıcısı ile beraber Facebook dünya genelinde en hızlı büyüyen sosyal medya mecrasıdır. Bu nedenle doğal olarak Facebook üzerinden yapılan reklamlarda büyük oranda istenilen ve beklenen görevi başarılı şekilde görmemizi sağlıyor. Peki bu Facebook mecrasında reklam yönetimi nasıl yapılır?

1- Reklam Türü Seçimi

Facebook reklamları genellikle değerlendirme, bilinirlik ve dönüşüm olmak üzere üç kategoride gruplandırılır. bu nedenle önce reklam verme amacınızı belirlemeli daha sonra belirlediğiniz amaç hangi kategoriye uygunsa onu seçmelisiniz.

2- Hedef Kitleyi Tanımlayın

Hedef kitle seçimi kuşkusuz reklam yönetiminin en önemli konusudur. Bu nedenle reklamınızın hangi hedef kitleye gösterilmesini istiyorsanız ona karar vermelisiniz. Bu karar verme işlemini yaparken de yer, yaş, cinsiyet, ilgi alanı gibi konu başlıklarından yararlanabilirsiniz.

3- Reklam Bütçesine Karar Verin

Bir reklam bütçesi belirlediğiniz zaman o rakamın harcamak istediğiniz en yüksek para olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Ayrıca bütçenizi günlük veya toplam ödemeniz gereken bütçe olarak sınıflandırabilirsiniz.

4- Görsel Seçimi

Reklamı kullanıcılara sunarken onların ilgisini çekecek farklı görseller tercih etmelisiniz. Konu ile alakasız görsel seçimi insanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini olumsuz etkiler bu da reklamınızın beklenen etkiyi yaratmasını önler. 

Facebook Reklam Verme Amaçları

Ürün veya hizmet tanıtımının daha verimli olmasını sağlar.

Normalden az maliyet ile etkileşimi arttırmayı sağlar.

Potansiyel müşteri ulaşımı kolaylaşır.

Hitap edilen hedef kitleye kolay yoldan ulaşmayı sağlar.

Yeniliklerinizi daha fazla insana ulaştırabilirsiniz.

Like ve paylaşımlarda artış meydana gelir.

Markayı farklı kitlelere tanıtma imkânı vardır.

Hedef kitleyi farklı başlıklar altında filtreleyebilirsiniz.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’ da hizmet vermekteyiz. Reklam yönetimi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.