İnstagram Reklam Danışmanlığı

İlk olarak görsel paylaşım sitesi olarak hizmet vermeye başlayan İnstagram zamanla hikâye ve mesajlaşma gibi yeni özellikler kazanmaya başlamıştır. Günümüzde ise Facebook bünyesinde insanlara hizmet vermeye devam etmektedir. Çoğu firmanın sosyal medyaya taşınması nedeniyle bu ortamdaki rekabetin arttığı görülür. Tam bu kısımda ise instagram reklam danışmalığı ortaya çıkar.

İnstagram reklam danışmanlığı bu alanda daha kaliteli ve hedef kitleye uygun paylaşım yapma imkânı sağlar. Etkili yapılan instagram reklam danışmanlığı sayesinde farklı hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. Fakat instagram reklam danışmanlığı hakkında düşünmeden attığınız yanlış bir adım geri dönüşü olmayan hatalara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle her adımınızı dikkatli atmanızda fayda vardır.

Sizin ve hedef kileniz için en uygun reklam türlerine (fotoğraf reklamları, video reklamları, dönen reklamlar ve hikâye reklamları) karar vererek markanızın sizi yansıtacak en iyi şekilde tanıtımını yapar. İnstagram üzerinde görmüş olduğunuz reklamların birçoğunda instagram reklam danışmanlığının parmağı vardır. 

Sadece instagram reklam danışmanı değil hangi konuda olursa olsun danışman olmak emek gerektiren bir iştir. Konuya bakış açınızdan tutunda atacağınız adıma kadar ince eleyip sık dokumanız gerekir. Para elbette önemlidir fakat zamanda en az para kadar önem taşımaktadır. Çünkü geçen zamanı yerine getirme maalesef ki günümüz şartlarında mümkün değildir. Bu nedenle instagram reklam danışmanlığı almak istiyorsanız en çok dikkat edeceğiniz nokta paradan ziyade profesyonel bir ekibe sahip olup olmamasıdır. 

Sırf ucuz diye tercih ettiğiniz instagram reklam danışmanlığı size büyük zaman kaybı yaşatır. Kendinizi toparlamanız ve rakiplerinize yetişmeniz uzun zaman alır. Bu nedenle instagram reklam danışmanlığına biraz fazla para verip kaliteli iş yaptırmayı tercih etmekte her zaman fayda vardır. 

İnstagram Reklam Danışmanlığının Avantajları Nelerdir?

Hedef Kitle Ulaşımı

Önceleri reklamların televizyon, gazete veya açık alan gibi alanlarda yapıldığı bilinmektedir. Fakat sosyal medyanın hızla yaygınlaşması sonucu reklamlar artık instagramında içerisinde bulunduğu sosyal medya platformları üzerinden yapılmaktadır. İnstagram reklam danışmanlığı sayesinde reklamların hedef kitleye ulaşması kolaylaşır ve firmanın tanınmışlığına büyük faydalar sağlar. 

İnstagram reklam danışmanlığı hedef kitlenin ilgisini çekecek profesyonel reklam çalışmaları yaparak firmanın sattığı ürün veya hizmetin ses getirmesine yardımcı olur. Çoğu firmanın instagram reklam danışmanlığından yardım almasındaki temel neden hedef kitleye kolay ulaşım sağlayabilmesidir. 

Rakip Analizi

Bu madde ne kadar pek bahsedilmese bile instagram reklam danışmanlığının sıkı sıkıya takip ettiği bir konudur. Çünkü etkili reklam yapabilmek için önce rakip firmanın reklamlarını analiz etmeli daha sonra bu analizler doğrultusunda reklamın çeşidine, özelliğine ve detayına karar verilmelidir. 

Birkaç paragraf öncesinde bahsetmiş olduğumuz gibi rakip analizinde varmış olduğunuz yanlış bir kanı ya da rakip markaların reklamlarını birebir kopyalamak sizin marka imajınızı zedeleyerek komik bir duruma düşmenize neden olabilir. İnstagram reklam danışmanlığı ise bu nedenle rakip analizine oldukça dikkat eder. 

Yüksek Etkileşim Oranı

İnstagram oldukça fazla etkileşim alan sosyal medya platformlarından biridir. Bir reklamın etkili olabilmesi içinse yüksek etkileşim alması gerekir. İnstagram reklam danışmanlığı ise instagramın bu yönünü kullanarak etkileşimi 10 kata yakın arttırmayı hedefler. 

İnstagram Reklam Danışmanı Hangi İşlerden Sorumludur?

İnstagram reklam danışmanlığı görev yaptığı firmanın pazarlama ve reklam stratejilerini geliştirir. Hedef kitleye sunulan reklamların takibini yapmaya devam eder. 

İnstagramı kullanan kullanıcıların çoğunu yaptığı reklam ve pazarlama stratejileri ile kendine çekmeye çalışır.

İnstagram reklam danışmanı tıpkı bir satış danışmanı gibidir. Amacı çalıştığı firmanın ürün veya hizmetlerinin satışında gözle görülür farklar yaratmaktır.  

Reklamları sürekli iyileştirmeye çalışarak marka kimliğinin zedelenmesini önler. 

Yapmış olduğu reklamların insanlar arasındaki etkisi takip ederek gerekirse bazı konularda değişiklikler yapmaya çalışır. Bu madde instagram reklam danışmanlarının üzerinde vakit harcadığı bir konudur. 

Özel günlere göre çeşitli kampanyalardan hedef kitleyi haberdar eder. 

Reklamın hitap ettiği hedef kitlenin instagramda hangi saat aralığında aktif olduğunu takip eder ve o aralıkta reklamları hedef kitle ile buluşturur. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.