Günümüzün Vazgeçilmezi Mobil Uygulamalar Nasıl Yapılmaktadır?

İnternet sitelerine göre çok daha kolay ulaşabildiğimiz mobil uygulamalara şirketler son zamanlarda büyük yatırımlar yapmaya devam etmektedir. Aklınıza gelebilecek her türlü konu hakkında mobil uygulama tasarlanabilmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki rakip uygulamalardan daha çok tercih edilmek için onlarda bulunmayan farklı özellikleri tercih etmek daha doğru olur. Bunun içinse büyük çaba harcamak gerekir.

Mesela öğrencilere ya da kendini geliştirmek isteyen herkes için tasarlanmış eğitim konulu bir uygulamada bulunması gereken temel içerik eğitici materyallerdir. Ancak belli aralıklarla hedef kitlenin ilgisini çekecek sınav ya da hayalleri için motivasyon kazandıracak makaleler yayınlayarak rakip uygulamalardan farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam üzerine tasarlanmış bir uygulamada ise her gün kullanıcılar için basit, sağlıklı ve oldukça lezzetli tarifler hazırlayarak onlarla paylaşabilir hem de tarifi yapan kişilerin fotoğraflarını atması istenerek hedef kitle ile güzel bir etkileşim yakalayabilirsiniz. Son olarak gün içinde insanı daha dinç hissettiren egzersiz videoları hazırlayarak kullanıcılarınızı memnun etmek için etkili adım atabilirsiniz.

Mobil uygulamanız hazırlanıp kişilere sunulmaya başladığı andan itibaren kullanıcı yorumlarına gerekli özeni göstermelisiniz. Kullanıcıların memnun olmadığı özellikleri iyileştirmeye çalışarak uygulamanızı daha profesyonel hale getirmelisiniz. Belirlenen aralıklarla güncellemeler yaparak rakip uygulamaları gerinizde bırakabilirsiniz.

Mobil Uygulamalarda Meydana Gelen Son Trendler

1- Yapay Zekâ

Yapay zekâ genellikle insanın düşünmesini ya da hareketlerini inceleyerek bunlara yönelik yörüngeler geliştirmeye verilen addır. Son zamanlarda sıkça adından söz ettiğimiz yapay zeka mobil uygulamalara uyarlanarak çok daha iyi hizmet vermesi istenir. Yapay zekanın uygulandığı uygulamaların başında bankacılık işlemleri gelir.

2- Katlanabilir Cihazlar

Katlanabilir akıllı cihazların çıkmasıyla birlikte bu cihazlarda etkin kullanılabilen mobil uygulama çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca günümüzde sıkça adından söz ettiğimiz mobil uygulamaların bu yeni cihazlarda kullanılabilmesi için optimize edilmiştir.

3- Chatbot

Chatbot yani sohbet robotu kullanıcıların sorularını yanıtlayan ve bazı durumlarda kullanıcıların yapamadığı işlemleri yapmakta yardımcı olan bir çeşit yazılımdır. Son zamanlarda çoğu mobil uygulamada rastladığımız ve severek kullandığımız şeyler aslında sohbet robotudur.

4- Mobil Cüzdan

Özellikle 2020 yılında kullanımında büyük bir artış meydana gelen mobil cüzdan insanların nakit para olmadan ödeme yapmasına olanak sağlıyor. Faturalar, para transferleri gibi konularda güvenilir bir platformdur. 

Mobil Uygulama Kullanımının Benimsenmesi

Çoğu insan gününün bir kısmını uyuyarak, işlerini yaparak bir kısmını da mobil uygulamalarda geçirerek harcamaktadır. Yapılan araştırmalara ve edinilen analizlere göre kullanımı karışık olmayan, kolay anlaşılabilen uygulamalar çok daha fazla tercih edilmektedir. Yani kullanıcılar karışık olmayan uygulamaları kolay benimseyip hayatlarına dahil edebilmektedir.  

Ayrıca kullandığı mobil uygulamada güven duygusunu hisseden kişileri çevresine uygulamayı önererek öncekinden fazla kişinin uygulamayı kullanmasını sağlar. Bu sayede yine bir önceki paragrafta bahsettiğimiz gibi uygulamanın kolay benimsenmesi sağlanır. 

Mobil Uygulamalarda Kişisel Veriler Hangi Amaçla İstenir?

Kişinin hizmeti daha verimli alabilmesi için

Kişinin bilgilerini güncel tutabilmek için

Kişiyi ilgilendiren konularda ona haber verebilmek için

Kişinin başına gelebilecek dolandırıcılığı önleyebilmek için

Kişinin hizmetini özelleştirmek için

Kişiye destek sağlamak için

Kişinin isteği ve onayı doğrultusunda üçüncü şahıslara iletebilmek için mobil uygulamalarda kişisel veriler kullanıcıdan istenir.

Mobil Uygulamalarda Bulunan Gizlilik Bildirimleri Ne İşe Yarar?

Kullanıcı verilerinin gizliliği kullanıcıların güveni açısında oldukça önemli bir etkendir. Gizlilik bildirimleri ise verilerin ne için kullanıldığı detaylı bir şekilde açıklar. Gizlilik bildirimleri hangi konu hakkında verir?

Verilerin türü

İşlenme amacı

Yapılan değişiklikler

Görüntüleme, silme ve değiştirme

İşlendiği yerler


Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.