Kurumsal web tasarım nedir?

Günümüzde web siteler kurumların dijital dünya üzerinde oluşturdukları kimlikleridir. Firma logosu, karvizitleri gibi büyük bir öneme sahiptir. Gün geçtikçe önemi artmakta olan kurumsal web tasarım nedir? 

Kurumsal bir web tasarım hazırlanmaya başlanmadan evvel kurum hakkında bütün bilgilerin iyi anlaşıldığı ve öğrenildiğinden emin olunması gerekmektedir. 

Firma imajı doğru analiz edilmelidir. Çeşitli ön çalışmalar yapılır ve eğer varsa önce hazırlanmış olan web tasarımla incelenmelidir. 

Firma duruşunu net şekilde belirtmek istiyor mu yoksa yuvarlak hatlar ile mi kendini tanıtmak istiyor? Yapılan bütün ön çalışmalar bunun içindir. 

Kaliteli ve başarılı hazırlanmış olan bütün web sitelerin ortak özelliği kullanıcı tarafından kolay kullanılabiliyor oluşudur. Anlaşılır bir menü yapısı ile kullanıcı dostu bir web siteye sahip olmanız ziyaretçilerin web siteniz üzerinde kalış süresini arttırırken ziyaretçilerin müşteriniz olma olasılığını arttıracaktır. 

Firmalar kurumsal web tasarımın ne olduğunu sorarak en iyisini istemektedirler. Ana sayfanın iyi olmasının yeterli olmadığı gibi kullanım kolaylığı bütün alt başlıklara taşınmalıdır. 

Kullanıcının kafasını karıştırmamak önem taşımaktadır. Kullanıcılar tıklamış oldukları linklere her sayfa içinde erişebilmelidir. Kullanılmayan ya da hatalı linkler kaldırılmalıdır.

Web site navigasyon uyumluluğu yanı sıra kullanılan stiller ve renkler göz yormayacak şekilde hazırlanmalıdır. 

Menü isimler doğru yönlendirmeler gerçekleştirmelidir. 

Tüm bunlar harfiyen doğru uygulanmış olmasına karşın tüm bunları yaparken hızlı olmak zorundadır. Hızlı olmayan bir web site ne yazık ki hedefine ulaşamaz.

Kurumsal web siteler gün geçtikçe firmaların faaliyet gösterip çok sayıda insana erişebilmeleri için bir araç haline gelmiştir. 

Bu nedenle firmaların iyi yazılım firmaları ile çalışmaları gerekmektedir. İzmir Karşıyaka'da Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak sizlere bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Bizimle iletişime geçerek bilgi almak için tıklayınız.

Kurumsal web tasarım avantajları nelerdir?

Kurumsal kimlik ile uyumlu şekilde hazırlanan web tasarımlar firmalara prestij kazandırarak saygın bir imaj oluşumu sağlayacaktır.  Firmalar dijital kimliklerini oluşturarak web ortamında kendilerine ulaşmak isteyen müşterilerine olanak sağlamış olacaklardır. 

Web siteye sahip olan firmalar müşterilerine 7/24 hizmet verebilmektedirler. Bu sayede firmalar web siteleri aracılığıyla dijital mağazalarını oluşturmuş olurlar.

Müşterilerin yorulmadan bilgisayar başında gezebildikleri bir mağaza oluşturmuş olurlar.

Kurumsal web siteye sahip olan firmaların kazandıkları bazı avantajlar;

Kurumsal web tasarım; web sitenizi ziyaret eden müşterilerinize düşüncelerini ve kimliğinizi en nitelikli şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kurumsal web tasarım ile firmanız güvenilir bir imaj oluşturarak müşterilerinize daha saygın bir görüntü oluşturursunuz. Web tasarım içinde yer almakta olan kurumsallık firmanızın işine göstermiş olduğu imajı özenli şekilde yansıtarak kurumsallık imajınızı pekiştirerek prestij kazanmanıza yardımcı olmaktadır. Kurumsal web tasarım ile müşterilerinize tutarlı, güvenilir bir kurum olarak yansımanızı sağlayacaktır.

Kurumsal web site ile kurumsallığınızı yansıtırsınız ve içinde bulunduğunuz sektörde markalaşmaya başlarsınız. Marka bilinirliğiniz arttıkça daha büyük kitlelere erişim sağlarsınız.

Kurumsallığınızı yansıtmakta olan web siteniz ile firmanızın imajı ve içinde bulunduğunuz sektör göz önüne alınmaktadır. Firmanızın tarzı ve imajı göz önüne alındığında sektörel uyum büyük önem taşımaktadır. 

Kurumsal web tasarımınız sayesin rakiplerinizin önüne geçmeniz mümkündür. 

İzmir Karşıyaka'da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web tasarım hizmetimiz hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.