Kurumsal web tasarım nedir?


Internet kullanımının artışta olduğu günümüzde. Web siteleri kalıcı ve etkin roller oynamaktadırlar. Bunlar düşünüldüğünde kurumsal web tasarım yaptıracak olan firmalar son derece dikkatli özverili olması gerekmektedir.


Web siteniz dijital dünyaya, yeni müşteri ağına açılan kapınızdır. Kurumunuzu dijital dünya üzerinde temsili web sitenizdir. Kurumsal web siteniz ilgi çekici ve etkili bir görüntüye sahipse kurumsal web siteniz üzerinden geri dönüşler artacaktır.


Kurumsal bir web tasarıma ihtiyaç duyduğunuz zaman profesyonel destek için bizimle iletişime geçmek için tıklayınız. 


Kurumsal web tasarım işletmeler ve kurumsal firmalar için doğrudan hedeflenen kitlelere hitap etmesi nedeniyle her detay üzerinde titiz çalışma gerekmektedir. 


Kurumsal imajınızı zedeleme ihtimalinden dolayı kurumsal web sitelerinde profesyonel destek büyük önem taşımaktadır. Kurumsal web tasarım yaptırmak istenildiğinde işletmelerin kurumsal kimlikleri ile uyumlu renk, font, kurumsal logo, vizyon, ürün ve hizmetler ile uyumlu bir kurumsal web tasarım oluşturulmaya çalışılmalıdır.


Kurumsal web tasarım nasıl olmalıdır?


Kurumsal web tasarımlar için en önemli kısım sadelik ve işleyiştir.

Kurumsal web tasarımlar için beyaz ve gri renk kullanımı büyük önem taşımaktadır. Kurumsal web tasarımların etkin kullanımı için beyaz ve gri alanlar üzerinde profesyonellik gösterimi sağlanmalıdır.


Firmaların kurumsallık derecesini web siteler üzerinden anlamak mümkündür. Web site dizayn ve düzenlemesine yeterli özen göstermeyen kurum, kuruluşlar web  siteleri ile olumsuz düşünce oluşturmaktadır.


Kurumsal web siteler şirketlerin dijital ortam üzerinde itibarını belirlemektedir. Firmalar ürün ve hizmetlerini sunmak adına profesyonel ekip ile çalışarak bir web siteye sahip olması gerekmektedir. 


Logo seçimi kesinlikle firmayı yansıtacak şekilde oluşturulmalıdır. Firma için hazırlanan logo kesinlikle şirketi en şekilde göstermesi gerekmektedir.


Kurumsal web siteler anlaşılır sade şekilde dizayn edilerek kullanıcıyı yormamalıdır. Giriş sayfanız web site vitrini şeklinde düşünülebilmektedir. Firma tanıtımı, duyuru ya da kampanya gibi etmenler ana sayfa üzerinde konumlandırılmalıdır.


Menüler kullanıcının erişimi açısından isteklerini kolaylıkla bulabilmeleri için oluşturulmalıdır. İçeriği boş başlıklar oluşturmaktan kaçının. Ziyaretçilerinizin kolaylıkla erişim sağlayabileceği bir iletişim formu bulunmalıdır.


Kurumsal web siteler için olmazsa olmaz bir diğer konu kolay kullanıma sahip bir admin panelidir. Önemli olan kurumsal web siteniz için doğru optimizasyon ve reklam planı oluşturmaktır.


Web sitenizin hızlı açılması ve oluşturulan sayfaların bu bilinç ile profesyonel kişiler tarafından oluşturulmalıdır. Sayfa içerisinde yer alan resim, videolar optimize edilerek en uygun formatlar seçilmesi gerekmektedir.


Arama motorları üzerinde yer alan web sitenizin içeriğe uyum sağlayan bir hedef kitle ile muhtemel anahtar kelimelerin aranması ile üst sıralara çıkması sağlanmalıdır. Bu konu ile alakalı olacak şekilde arama motoru optimizasyonu onu SEO çalışmaları alanında uzman kişiler tarafından uygulanarak hatalı dosya URL, görsel, video ve ekli dosyaların sorunsuz çalışması sağlanarak genel kontroller yapılmalıdır.


Kurumsal web siteye sahip olarak ilk önce ziyaret eden kullanıcının beğenisini kazanmak gerekmektedir. 


Web site ziyaretçiniz kurumunuz hakkında detaylı bilgiyi web siteniz üzerinden öğrenebilmelidir. Kurumsal web site incelenmesi ile hepsinde genel olarak benzer başlıklar bulunmaktadır.


Örneğin; şirket özelliklerini anlatabileceğiniz benzersiz bir hakkımızda sayfasına sahip olmanız gerekmektedir. Web site ziyaretçiniz şirketinizin ne ve hangi sektör içinde yer aldığınızı anlayabilmelidir.


Kurumsal web sitenizin sahip olacağı tema logo ile uyum içinde sade, kullanılabilir bir şekilde dizayn edilmelidir.


Tüm bunlar düşünüldüğünde milyonlarca insanın içinde bulunduğu interneti yaygın ve etkin şekilde kullanabilmek adına tanıtım alanlarına oranla kurumsal web siteler çok daha özen ve özveri gerektirmektedir. 


Profesyonel elden çıkmayan kurumsal web siteler kurumsal imajınızı zedeleyebilecek olumsuz etkiler yaratabilmektedir.