Kurumsal web site tasarımı nedir? 

Hızla artan internet kullanımı sonucunda kurumsal web tasarıma olan ihtiyaç gün geçtikçe artış göstermektedir. Günümüz düşünüldüğünde web siteye sahip olmayan firma sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Bu durum kurumsal web tasarımın ne olduğu sorusunu akıllara getirmektedir. Peki, kurumsal web site tasarımı nedir?

Kurumsal web site tasarımı her işletmenin ihtiyaç duyacağı ve kullanması gereken profesyonel olarak hazırlanan web tasarımı ifade etmektedir.

Milyonlara ulaşan kullanıcıya sahip internette işletmeler; kimliklerini, kurumsal imajlarını, ürün-hizmetlerini, referans gibi tüketicilerin öğrenmek istediği her şeyi daha profesyonel olarak kullanıcılarına sunmaktadır.

Kurumsal web site tasarımı, kurumların dijital dünyaya açılan kapısıdır. Hedeflenmiş olan kitlenin firmanız ile ilk teması bu kurumsal web siteler üzerinde gerçekleşmektedir.

Nasıl bir işletme, çalışanların kıyafetleri, müşteriler ile konuşma tarzı-davranışlarına işletmeler oldukça dikkat etmektedirler. İşletmelere gösterilen bu özenin aynısını dijital dünyada da göstermek oldukça önem kazanan bir durumdur.

Profesyonel kişilerce hazırlanmış olan kurumsal web site tasarımları, web site ziyaretçilerinin aramış oldukları, ihtiyaç duyulan bilgileri akıcı ve anlaşılır biçimde kullanıcıya iletmektedir. Form, telefon gibi çeşitli iletişim unsurlarıyla iletişime geçirme ya da satış yapılması sağlanabilir.

İşletmelerin kurumsal bir web site tasarımı yaptırması için çok fazla çalışanının olması gerekmemektedir. Bir tane bile çalışana sahip olsanız kurumsal vizyonunuzun olması gereklidir. 

İşletmeler kurumsallaşmak adına ilk adımı kurumsal web site tasarımına sahip olarak atmaktadır. Dijital dünya düşünüldüğünde arama motorlarında her web siteye eşit algoritma uygulanmaktadır.

Arama motorlarında sıralama kazanmak için geleneksel mağazada sarf edilmekte olan emek ve çabayı web siteniz içinde uygulamanız gerekmektedir. Emek sarf edilen web sitelerde başarı kaçınılmazdır.

Başarı ve başarısızlık düşünüldüğünde web sitenizi yaptırmış olduğunuz firma oldukça önem taşımaktadır. Kurumsal web tasarımda oldukça tecrübeli firmamız işletmenizin ihtiyaç duyduğu kurumsal web site tasarımını oluşturarak dijital dünyaya donanımlı girişinize yardımcı olmaktadır.

Kaliteli kurumsal bir web site tasarımında yer alması gereken özellikler nelerdir?

Web sitenin sahip olacağı alan adının içerikle bağlantılı olması gerekmektedir.

Web site içeriğinin özgün ve geniş olması gerekirken karmaşıklıktan uzaklığı önemlidir.

Logo ve grafik tasarımındaki uyumun yanı sıra yazı, arkaplan renkleri aynı oranda uyumlu olması gerekmektedir.

Web site içeriğinde problem teşkil etmeyecek olan uygulamalar kullanılmalıdır.

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların size ulaşabilmesi için çeşitli iletişim formları ve iletişim bilgileri yer almalıdır.

Google gibi çeşitli arama motorlarına kayıtlanmayan web siteler sıralamada yer almaz çünkü Google haberi olmadığı bir web site için sıralama oluşturamaz.

Günümüzde kurumsal web tasarıma sahip siteleri dikkatlice incelediğimiz zaman görselliğin yanı sıra işlevsellik de oldukça önem taşımaktadır. Bunun başlıca nedeni kurumsal bir web siteden beklenmekte olan fayda; ürün ve hizmetlerin satılması gibi çeşitli kurumsal imajı iyice pekiştirmektir.

Bunları yapmaya başlamadan önce kullanılacak olan görsel ve metinlerin özenle seçilmesi gerekli konumlandırmaların yapılması tasarımın başlaması durumunda oluşacak karışıklığı önlemektedir.

Hala kurumsal tasarıma sahip bir web siteniz yok mu? Neden bizimle iletişime geçerek detaylı bilgi almıyorsunuz? Tıklayınız.