Artık insanlar internetin her özelliğinden yararlanıyor ve interneti ceplerinde taşıyorlar. Bu nedenle eğer bir ürün ve hizmet ile ilgili bir işletmeniz var ise, hizmet verdiğiniz insanlar için görsel ve teknik açıdan kaliteli bir kurumsal web siteniz olmalıdır. Fakat her kurumsal web sitesi istenilen sonuçları sağlayamamaktadır. 

Kurumsal Bir Web Sitesinde Olması Gereken Özellikler 

  • Hosting
  • Modern ve Kullanışlı Arayüz Tasarımı
  • Mobil Uyumlu Web Tasarım
  • Sitenin Kullanılabilirliği
  • Özgün İçerik
  • Hızlı sunucu
  • İletişim Formu ve Google Map
  • Hakkımızda Yazısı
  • Sosyal Medya Sayfalarına Entegrasyon
  • Size Ait Bir Alan Adı (Domain)
  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Ayarları
  • Teknik Destek

Hosting, barındırma hizmeti anlamına gelir. Barındırma hizmeti web sitesinde bulundurulması istenen tüm içeriğin (sayfalar, resimler, dokümanlar vb.) yüklendiği yerdir. Web sayfasının arka yüzüdür. Web sitenizin hostingi hizmet verdiğiniz ülkede olmalıdır. 

Modern ve Kullanışlı Arayüz Tasarımı, web sitesine girildiğinde ilk izlenim olması açısından önemlidir. Bir web sitesinin görseli ziyaretçiyi tatmin edecek özenli bir tasarıma sahip olmalıdır. Zamanla birlikte değişen modern öğeler ve ziyaretçilerin web sitesinde aradığı öğelere kolay ulaşımı, arayüz tasarımını belirlemede baz noktalarıdır. Bununla beraber arayüz tasarımında bir başka önemli nokta da renklerin doğru kullanımıdır. Canlı ve göz alıcı renkler kullanıcıları çekmez fakat daha açık ve sade renkler kullanıcıların gözlerini yormadığı için daha çok tercih edilebilir.

Mobil Uyumlu Web Tasarımı, tüm cihazlara göre uyumlanabilen web tasarımlarıdır. Çağımızın gereği akıllı telefon ve tabletlerin çok kullanılması, birçok insanın internet üzerinden aradıkları pek çok şeye öncelikle ellerindeki akıllı telefonlardan ulaşıyor olması sebebiyle web sitenizin mobil uyumlu olması işiniz için çok önemlidir. Bu sayede bilgisayar için ayrı akıllı telefon ve tabletler için ayrı tasarıma ihityaç olması durumu  ortadan kalkar ve mobil uyumlu web tasarımı bütçeniz için daha ekonomik olacaktır.

Sitenin Kullanılabilirliği, kolay, görsel olarak çekici ama sade ve ziyaretçi için beklentilerini karşılayacak şekilde olmalıdır.

Özgün İçerik, bir web sitesini arama motorlarında benzer sitelerden ayıracak en önemli özelliktir. Diğer sitelerden kopyalanmış içerikler web sitesi için yetersiz içerikleridir ve arama motorlarında eksi puan alarak aramalarda daha alt sayfalarda çıkmasına neden olur. İçeriklerin orjinalliği dışında devamlılığı da web sitesinin aktifliği ve aramalarda üst sıralarda çıkması açısından belirleyici olmaktadır. Düzenli olarak özgün içerikler yüklemek kurumsal web siteleri için avantaj sağlar.

Hızlı sunucu, web sitesinin açılma hızı ile doğru orantılıdır. Geç yüklenen bir web sitesi kullanıcı için beklemesi sıkıcı ve çabuk vazgeçilir bir sitedir. Hızlı sunucu SEO açısından da avantajdır.

İletişim Formu ve Google Map, web sitesinin gerçekliğini destekler. Web sitesinin profesyonelliğini kanıtlamak, özenli hazırlanmış bir iletişim formu ve yanına eklenen firmanızın konumunu belirten bir google haritası ile mümkündür.

Hakkımızda Yazısı, en önemli sayfalardan biridir. Kaliteli bir hakkımızda yazısı firmanın güvenilirliğini artırır. Günümüzde hakkımızda yazısına ek olarak "vizyon",  "misyon" varsa "ekibimiz" yazıları eklemek web sitesine artı puan kazandırır.

Sosyal Medya Sayfalarına Entegrasyon, web sitenizin hedef kitlesine ulaşmasının en kolay yoludur.  İçerikler, kampanyalar, son gelişmelerle ilgili ulaştırmak istediğiniz her türlü bilgiyi sosyal medya paylaşımları ile  hedef kitlenize ulaştırırsınız. Be sebeple web sitenizde sosyal medya linkleriniz bulunmalı, aktif olarak tutulmalı ve sosyal medya paylaşım butonlarınız olmalıdır.

Size Ait Bir Alan Adı (Domain), bir web sitesinin internet üzerindeki fiziksel adı ve adresidir. Yani internette yer almanın kimliğidir. Domain sadece belirli sürelerde kiralanır, kesinlikle süresiz satın alınamaz. Düzgün aralıklarla yapılan yenileme işlemleri ile kiralama süresi uzatılabilir. Alan adları sonlarındaki uzantılara göre sınıflandırılır. Bu uzantılar ; ".com", ".org", ".net" şeklindedir. 

     .com -> Ticari amaçlarla kurulan web sitelerinde kullanılan ve en çok tercih edilen alan adı uzantısıdır.

     .org -> Herhangi bir ticari amacı olmayan web siteleri için kullanılır.

     .net -> Bilgisayar ağı (Network) kısaltmasıdır. Bilgilendirme amaçlı ve internet hakkındaki ticari amaçlı web siteleri için tercih edilir.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Ayarları, web sitesinin arama motorlarında (Google, Yandex, Bing, Yahoo Search, Yaani vb.) üst sıralarda yer alması önemli bir etkendir. Web sitesinde internette kolay bulunabilme ve iletişim için teknik SEO çalışması önemlidir. Arama motorları web sitesinin kalitesini sürekli olarak test eder ve düzenli SEO çalışması ile web sitesi üst sıralara çıkarılır.

Teknik Destek, oluşabilecek hataların ve yavaşlıkların hizmet aldığınız firma tarafından giderilmesidir. Kurumsal bir web sitesi 'yapıldı, bitti, alın kullanın' denilebilecek bir iş değildir. Sürekliliğin devamı için teknik destek alınması önemlidir.