SEO

SEO nedir? Her yerde görmüş olduğunuz bu SEO kelimesinin anlamını siz de merak ediyor musunuz? Öncelikle SEO’nun kelime açılımı “Search Engine Optimization” Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonudur. 

SEO web sitelerinin arama motorları üzerindeki sıralamasını ve bu performansı iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütününe verilen isimdir. 

Web sitelerin arama motoru sıralama sonuçlarında iyi sonuçlar elde etmek için sürekli çalışmak gerekmektedir. SEO çalışmaları ile bu istenen sıralama elde edilerek web site doğal bir ziyaretçi trafiği kazanmaktadır.

Arama motorları nasıl çalışmaktadır?

Arama motoru sonuçları üzerinde etkili olan çok çeşitli faktör yer almaktadır. Bu faktörleri doğru analiz ederek anlamak ve web sitenizi ona uygun şekilde optimize etmeniz gerekmektedir. 

Google; arama motoru kullanıcılarına istenenle alakalı bilgiyi sunmak istemektedir. Bu faktörlerin dikkate alınması sıralama başarısı açısından önem taşır. Google son derece kaliteli bir arama motoru olmasını kullanıcılarına vermiş olduğu kaliteli ve doğru hizmete borçludur.

Kaliteli kullanıcı deneyimi konusunda Google kriterlerini göz önünde bulundurduğumuz taktirde karşılığını kısa zaman içinde görmekteyiz. 

Web site içinde kaliteli ve güncel içerikler oluşturmak arama motorları için değil kullanıcıyı düşünerek hareket etmek sonuçlara oldukça etkili olacaktır. 

Google ortalama olarak her yıl algoritmalarını değiştirmektedir. Arama motorlarındaki amaç araştırma yapan kişilere ilgili sonuçları gösterebilmektir. Arama motorları daha iyi kullanıcı deneyimi sağlayabilmek için algoritma güncellemelerini her sene yenilemektedirler.

Anahtar kelimeler SEO için neden önemlidir?

SEO çalışması yapıyorsanız anahtar kelimenin önemi su götürmez bir gerçektir. Potansiyel müşterilerinizin hangi anahtar kelimeleri kullanarak arama yaptığını düşünerek işe başlayabilirsiniz. 

SEO için anahtar kelimesi yapmak için bilinmesi ve unutulmaması gereken nokta; sıklık, rekabet ve ilgidir.

Anahtar kelime çalışması yaparken web sitenize trafik çekmek olmalıdır. Hedef kitlenizin analizi ve rakiplerinizin içerik incelemesi ardından anahtar kelimelerinizi belirleyebilirsiniz.

SEO çalışması ile nasıl gelişebilirim?

Arama motoru pazarlamacılığı olan SEM ve yatırım getirisi olan ROI yüksek performans içeren anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olacak araçlar arasında sayılmaktadır. 

Web siteye gelen organik trafiğin artışını beklemektense çeşitli AdWords kampanyası başlatabilirsiniz. Bu kampanyalarla kullanmış olduğunuz anahtar kelimelerin hangilerinin potansiyelinin yüksek olduğunu bulabilirsiniz.

Google AdWords yardımıyla geri dönüşlerde yüksek etki eden anahtar kelimeleri kolaylıkla tespit edebilirsiniz. 

Zaman kaybetmeden web site trafiğinizi hem de organik gelen ziyaretçilerinizin yardımıyla kar artışı sağlayabilirsiniz. Hedeflenen anahtar kelimeleri bulup SEO çalışmalarına başlayabilirsiniz. Bu anahtar kelimeler için kesinlikle bütçe kesmeyiniz. Anahtar kelime kullanımına önem vermeniz gerekmektedir.

SEO kesinlikle bir kez uygulanıp sonrasında bırakılacak bir işlem değildir. Devamlılık ve süreklilik ihtiyacı mevuttur. Web site ziyaretçilerinize daima yeni güncel ve kaliteli içerikler sunmak mecburiyetindesiniz.

SEO çalışmasını bir oyuna benzetebilirsiniz ve kuralları vardır. Sürekli değişmekte olan algoritmalara göre yenilenir ve güncelliğinizi korursanız başarılı olmanız kaçınılmazdır.