Sosyal Medya Reklamcılığı;

Sosyal medya denince akla gelen birkaç platform bulunmaktadır. Bu platformların kullanım amacı sosyal paylaşımlar yapmaktır. Alışveriş, bilgi paylaşımı gibi amaçlarla kullanılmaya başlandıktan sonra bazı şirketler yeni bir pazar arayışına girmişlerdir. Sosyal medyanın ticarette reklam amaçlı kullanılmasıyla birlikte sosyal medya reklamcılığı adında bir reklam türü oluşmuştur.  Internet ve sosyal medyanın kullanım sayısı gün geçtikçe artmaktadır, bu artışı pozitif yönde kullanan işletmeler bulunmaktadır. Sosyal medyanın büyük kitlelerce kullanılan bir platform olduğu düşünüldüğünde bu işletme sahiplerine ihtiyaç duydukları yeni pazar alanını sunmuştur.

Sosyal medya; facebook, ınstagram, twıtter, lınkedın, Youtube gibi siteleri bünyesinde barındıran bir sosyal paylaşım platformudur. Hepsinde varlık göstermek yerine, markanıza ve hedef kitlenize en uygun alanı bularak orada hedef kitleye seslenmek yararınıza olacaktır. Bu sosyal medya kanalını seçmek için bazı özellikleri analiz etmeniz gereklidir. Bunlar;

Reklam verme sebebiniz ve hedefe yönelik çalışmanız,

Hedef kitle taramasına uyumluluk,

Yayınlanmasını istediğiniz bölge,

Reklam için ayrılan bütçe.

Yer alacağınız dijital kanalın analizini gerçekleştirdikten sonra ilgi çekici içerikler, görseller, videolar gibi materyalleri kullanarak daha anlaşılır, özgün çalışmalar oluşturmuş olursunuz. Güçlü iletişim ve etkileşim ile hedef kitleniz ile aranızda oluşacak olan bağ güçlenir, düzenli paylaşım ve etkin kullanım sosyal medya reklamcılığının önemli unsurlarındandır.

Yeni Nesil Reklamcılığın Avantajları

Kısa sürede büyük kitlelere ulaşma amacı olan bu sosyal paylaşım platformunda yayınlanan her içerik kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaşacaktır. Sosyal medya reklamcılığına ayıracağınız küçük bütçelerle geleneksel pazarlamaya oranla daha büyük etkisi vardır. Kendi kontrolünüzde olan bu reklam çeşidi ile süre kısıtlaması, yayınlanma tarihi, hedef kitle belirlemesi gibi kullanım avantajlar mevcuttur. Sosyal medya reklamcılığının bir diğer avantajı da kaç kullanıcıya ulaşıldığının bir analizini yaparak bize bildirebiliyor oluşudur. Sosyal medya reklamcılığının bir diğer avantajı da hedef kitle belirlemesini çok kolay şekilde yapabiliyor oluşumuzdur. Yaş, cinsiyet, ilgi alanı, demografik, ülke, şehir ve hatta lokasyon bazlı hedef belirmeleri yapabiliriz. Sosyal medya reklamcılığı ile geniş kitlelere ulaşmak ve müşteri kazanmak gibi amaçlarla kullanabilirsiniz.

Sosyal medya reklamcılığının şirketlere sağladığı avantajlar;

Doğru hedef kitle analizi yapılmasının ardından, doğru zamanda etkili yayını yaparak hedef kitleye etkili hizmetli sunma amacı vardır.

Farklı yazı ve özgün görsel seçimleriyle sosyal medyada yayınladığımız reklamlar ile hedef kitlenize kaliteli hizmeti sunmanıza yardımcı oluyoruz. 

Hedef kitleye ulaşım ve müşteri artışları raporlanarak siz işletme sahiplerine sunum yapılır. 

Çağımızın gelişen teknolojisiyle birlikte ortaya çıkan sosyal medya reklamcılığı ile markanıza özgün ve kaliteli hizmetler sunarak şirket kalitesini optimize etmeyi amaçlıyoruz. Sosyal medyada görünür olmak artık her işletmenin sahip olması gereken bir pazarlama yöntemidir. Hedef kitle analizlerinde ki başarıyla paralel olarak müşterilerinizle etkileşimde kalmak hedef kitle kalitesini arttırarak işletmenize prestij kazandıracaktır. Sosyal medya reklamcılığı ile başarıya bir adım daha yakın.