Yeni başlayanlar için arama motoru uyumluluğu;

Arama motoru uyumluluğu e-ticaret sitelerinin organik web site trafiği ve yeni kitleler ile etkileşim oluşturabilmeleri için önem taşır. SEO çalışmaları yapılarak arama motorlarında web site görünürlüğünüz artacağından web site içerikleriniz daha görünür olacaktır.

Arama motoru uyumluluğu ipuçları

SEO yalnızca sitenizi optimize etmenizle ilişkili değildir.

Arama motoru uyumluluğu yalnızca web site optimize etmek anlamına gelmez. Yapmış olduğunuz dijital pazarlama çalışmalarının, dijital pazarlama, SEO ve marka bilinirliğinize etki etmektedir. Bu süreç içinde SEO çalışmalarınızı etkileyen etkenler;

İçerik pazarlama,

Sosyal medya pazarlama,

PR çalışmaları,

Markalaşma,

Web site kodları,

İçerik tasarımı,

Kullanıcı deneyimi,

Web site içinde geçirilen süre,

Web site geri dönüşüm oranları.

Sizler için hazırladığımız bu liste markanızla etkileşim kurulan farklı yöntemler ile daha da uzatılabilir. Bu kısımda önemli olan SEO çalışmalarınıza birden fazla faktörün etki ettiğini görmenizdir.

Web site ve sayfa içi SEO çalışmaları;

Arama motoru uyumluluğu konusunda çalışırken web site içinde çeşitli optimizasyon çalışmaları yapmanız gereklidir. Bu çalışmalara site içi SEO çalışması denilebilir. Site içi SEO web site içindeki sayfalar için yapılan SEO çalışmalarına verilen isimdir.

Site içi SEO çalışmalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Ürün, hizmet ve markanızla ilişkili anahtar kelime kullanımı,

Sayfa başlıklarının optimize edilmesi,

Başlık etiketi kullanımı ve optimizasyonu,

Sayfa ve metinsel içeriklere anahtar kelime optimizasyonu,

Meta açıklaması,

Görsel optimizasyon yapılması,

URL yapılarının düzenlenmesi,

Web site içine ve web site dışına yönlendirme linkleri,

Web site hızını arttırma.

Web site içerik kalitenizi arttırın;

Görsel ve içerik bakımından zengin içerik oluşturulması kullanıcıların ilgisini çekerek web siteniz üzerinde uzun süre vakit geçirilmesini sağlayacaktır. Bu durum SEO konusunda da oldukça faydalı olabilecek bir çalışmadır.

Bilgi verici eğitim bakımından zengin blog yazılarınızın yanı sıra kullanıcı ile etkileşim oluşturacak içerikler üretmeniz web sitenizin değerini arttıracaktır. Blog yazılarınızın yanında sosyal medya platformlarında da içerik üretmeniz web sitenize trafik akışı sağlayacaktır. Web siteye gelen kullanıcı trafiğini web site bünyesinde tutmanız kullanıcı deneyimi ve arama motoru uyumluluğu açısından değer kazandırır.

Mobil SEO uyumluluğu;

Mobil SEO çalışmalarına yatırım yapmanın oldukça fazla getirisi olacaktır. Günümüzde mobil cihaz kullanımın artmasıyla mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen arama sorguları da hayli artmış bulunmaktadır. Bu nedenle mobil SEO optimizasyonu yapmanız mobil arama sorgularında öne çıkmanızı sağlayacaktır. 

Mobil web site uyumluluğu bu süreç içinde öncelikli olarak öne çıkmaktadır. Google kullanıcılarına iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istediğinden mobil uyumlu web siteleri üst sıralara yerleştirmektedir. 

Kullanıcı deneyimini iyileştirin;

Arama motoru uyumluğu üzerinde çalışmalarınızı yürütürken diğer taraftan kullanıcı deneyiminizi iyileştirmeniz faydalı olacaktır. Kullanıcılarınızı web siteniz üzerinde ne kadar fazla tutarsanız geri dönüş almanız ve beraberinde arama motorlarına web site içeriğinizin ne kadar kaliteli olduğunu gösterecektir.

Web site kullanıcıların web siteniz içindeki olumlu davranışları web site değerinizi arttıracağından arama sorgularında üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır. Bu noktada web site tasarımı ve içerik kalitenizde yapacağınız iyileştirmeler web site kullanıcılarını mutlu etmenizi sağlayacaktır.

Web site yüklenme hızını arttırın;

Arama motoru optimizasyonunda web site yüklenme hızını arttırmanız önemli bir çalışmadır. Hızlı açılan web site sayfaları kullanıcı deneyimini ciddi ölçüde arttıracaktır. Google kendi kullanıcılarına iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlar o nedenle web site hızınızı arttırmanız SEO konusunda web sitenize değer kazandıracaktır.

Web site yüklenme hızı 1-3 saniye arasında olması gerektiği dünya çapında kabul görmüştür. Bu süreden daha uzun süre içinde yüklenen web sitelerin kullanıcı deneyimi olumsuz olacaktır. Bu nedenle web site yüklenme hızını arttırarak SEO performansınıza etki edecek kaliteli bir çalışma gerçekleştirirsiniz.