Yeni Başlayanlar İçin Sosyal Medya Yönetimi 

Şu günlerde aşağı yukarı her insanın vazgeçilmezlerinden biri olan sosyal medya mecrası hız kesmeden büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Ancak bu gittikçe artan sosyal medya sevdası sayesinde diğer kullanıcılar tarafından fark edilme oranı giderek azalıyor.

Peki nasıl diğer kullanıcılardan daha etkili bir şekilde sosyal medyamızı yönetebiliriz? Bunun için hangi özelliklerden yararlanmalıyız? Sorularına cevap arıyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.

Gündemi Yakından Takip Edin

Paylaşım yapacağınız konunun güncel olmasına özen göstermelisiniz. Olup biten ve etkisini kaybeden konular hakkında yaptığınız paylaşımlar ilk günkü kadar ilgi çekmeyeceği gibi sizi demode gösterir. Bundan dolayı güncel haberleri yakından takip ederek kullanıcılarınızın ilgisini çekebilecek içerikler hazırlamak siz oldukça fayda sağlar.

Sosyal Medya Platformları Arasından Hangisinin Sizin İçin Uygun Olacağına Karar Verin

Her sosyal medya platformunun hitap ettiği kitle birbiri ile aynı değildir. Siz ise bu doğrultuda önce hitap edeceğiniz kitleyi sonra da o kitleye uygun olan sosyal medya platformuna karar vermelisiniz.

İçeriklerinizi Önceden Hazırlayın

Paylaşmayı düşündüğünüz çoğu içeriği önceden hazırlayıp paylaşmak istediğiniz günler hakkında da plan yaparsanız bu size büyük bir zaman kazandırır. Ayrıca sonraki günlerde paylaşacağınız içerikler hakkında daha uzun süre düşünebilmenizi sağlar.

Mevcut Trendlere Uyum Sağlayın

Mevcut trendlerin gerisinde kalan paylaşımlar yapmak kullanıcıların ilgisini uyandırmadığı gibi sizin yaptığınız paylaşımların boşa gitmesi anlamına gelir. Böyle bir şey yaşamamak için ise hedef kitlenizin takip emekte olduğu sayfaları inceleyerek trendlere uyum sağlayabilirsiniz.

Aktif Olun

Paylaştığınız içerikler arasında gözden kaçmayan uzun zamanlar varsa artık buna bir son vermelisiniz. Çünkü takipçileriniz sizin uzun süre boyunca hiçbir şey paylaşmadığınızı görünce takipten çıkmaları çok kolay olacaktır. Bundan dolayı içeriklerinizi kısa zaman dilimlerinde paylaşmaya özen gösterip takipçileriniz ile aranızda güzel bir bağ oluşturabilirsiniz.

Takipçileriniz ile Etkileşim İçinde Olmaktan Çekinmeyin

Takipçilerinizin sizin hakkında ki yorum veya sorularına cevap vermek onların size karşı olan düşüncelerini olumlu yönde etkiler. Onlar ile etkileşim halinde olmaktan çekinmemelisiniz. Takipçilerinize verdiğiniz her bir yanıt onların gözünde size bir artı puan ekler unutmayın.

Hep Reklam Yapmayın

Sosyal medyada insanların vakit geçirmesinin temel amacı günün yorgunluğunu bir kenara bırakarak keyif alıp kafalarını dağıtmaktır. Sürekli reklam yapan bir içerik üreticisini doğal olarak daha fazla takip etmek istemez ve takipten çıkarlar. Bundan dolayı sürekli reklam yapmamaya oldukça özen göstermelisiniz.

Doğru Zamanda Paylaşım Yapın

Genel olarak incelendiği zaman sosyal medyada içerik paylaşmak için belirlenen bir zaman dilimi yok. Fakat sizi takip eden hedef kitlenizin aktif olduğu zaman dilimlerinde paylaşım yapmak size daha yarar sağlar. (Örneğin çocuk ve gençlere yönelik içerik üretip paylaşıyorsanız bu paylaşımlarınızı onların okulda olmadıkları zamana denk getirirseniz paylaşımlarınızın daha fazla incelendiğini fark edersiniz.)

Videolar Paylaşın

Sizi takip eden kitlenin ilgisini çekebilecek videolar paylaşmanız etkisini net bir şekilde görebileceğiniz yararlar sağlar.

Her Platform İçin Aynı Şeyler Paylaşmayın

Eğer birçok sosyal ağda hesabınız varsa bir hesapta paylaşmış olduğunuz içeriğin aynısını diğer ağlarda paylaşmayın. Çünkü kullanmış olduğunuz sosyal ağların birbirinden farklı amacı ve hedef kitlesi vardır. Sizin bir ağda paylaşmış olduğunuz içerik o ağda bulunan hedef kitlenize uygundur. Diğer ağlarda bulunan hedef kitlenize aynı şey uygun olmayabilir. Bu ise size takipçi kaybettirebilir.

Uygulama Kullanmaktan Çekinmeyin

Spark Post, Canva gibi içerikleriniz konusunda size yardım ederek daha iyi işler ortaya çıkarmanıza yardımcı olan uygulamaları kullanarak işinizi daha da kaliteli yapabilirsiniz.

Tüm bunların yanında takipçilerinize birer sayı olarak değil de onların da birer insan olduğunu unutmayarak yaklaşırsanız onlar ile aranızda güçlü bir bağ oluşturabilirsiniz. Bu da sizi rakip firmalardan daha çok tercih etmelerini sağlayarak olumlu yönde etkiler.