Sosyal Medya Yönetimi 

Sosyal medya yönetimi, sanal dünyada ki sayfa veya hesaplarınızı kullanırken aklınıza takılan sorulara yanıt verip nasıl bir yol izleyeceğinize kadar bir sürü bilinmezliğe ışık tutar.

Sosyal medya yönetimi doğru bir aşama izlenerek yapılırsa hedeflenen aşamaya çok daha kısa sürede varılmasını sağlar. Size de her geçen gün artan kitlenizin tadını doya doya çıkarmak kalır.

Sosyal Medya Yönetiminin Avantajları

Sosyal medya yönetimi sayesinde hedef kitlenizin ilgisini kısa sürede çekecek içerikler sunabilirsiniz. Bu sayede gelirlerinizde büyük bir artış meydana gelmiş olur. Ayrıca ürünlerinizi tanıtarak satışlarda büyük artış sağlamış olabilirsiniz. Sosyal medya yönetimi sayesinde öğrenip geliştirmiş olduğunuz kriz yönetimini hayatınızın birçok evresinde kullanarak kendinize hayatta büyük bir kolaylık sağlamış olursunuz.

Sosyal Medya Yönetiminde Müşteri Memnuniyeti nasıl sağlanmalı

1- Müşterilerden gelen şikayetleri değerlendirip nasıl düzeltilebileceği hakkında fikirler üretmeye ve en mantıklı gelen çözüm yolu ile şikayetleri gidermeye çalışmalısınız. 

2- Müşterileriniz ile iletişime geçerken saygısız ve sert bir üslupla konuşmaktan uzak durmalısınız. Yalın ve sevecen bir dil kullanarak müşterileriniz ile aranızda ki iletişimi olumlu yönde etkilemiş olursunuz.

3- Müşterilerinizin sizinle ilgili sorunlarını dinlerken onların sözünü kesmemeye ve sıkıntılarını rahatça anlatmaları için ortam oluşturmalısınız.

4- Müşterilerinizin sıkıntılılarını öğrendikten sonra oldukça hızlı bir şekilde onlara geri dönüş yapmalısınız.

5- Yalnızca müşteri temsilcilerinizi değil tüm çalışanlarınızı müşterilere iyi hizmet sunması için eğitmelisiniz.

6- Müşterilerinizin ve kendi zamanınıza önem verin. Onların sorunlarına karşılık uzun uzun konuşursanız hem kendi zamanınızı hem de onların zamanını boşa geçirmiş olursunuz.

7- Müşteri memnuniyeti hakkında bir anket yaparak müşterileriniz sizin hakkındaki olumlu ve olumsuz düşüncelerini öğrenmiş olursunuz. 

Müşteri Memnuniyeti Anketi Nasıl Yapılı ve Ne İşe Yarar?

Ürünleriniz ve markanız hakkında müşterilerin düşüncelerini öğrenmeye yarayan bir uygulamadır. Bu sayede öğrendiğiniz kendi olumlu yönlerinizi korumaya çalışırken olumsuz yönlerinizi değiştirmek için çözüm yolları aramış olursunuz.

Müşteri İlişkilerini Yönetmenin Sorumlulukları Nelerdir?

- Mevcut müşteriler ile aranızdaki bağı devam ettirmek

- Yaptığınız faaliyetler ile yeni müşteriler kazanabiliyor olmak.

- Müşteriler ile doğru bir etkileşim içinde olmak.

- Sahip olduğunuz ve olacağınız müşteriler ile iyi ilişkiler kurarak müşteri memnuniyetini sağlamak.

- Müşterilerin sorduğu sorulara mantıklı bir şekilde cevap vererek onları doğru yönlendirmek.

Yeni müşteriler kazanmak elbette çok önemlidir fakat bundan daha önemli bir şey varsa o da mevcut müşteriler ile aranızdaki ilişkiyi korumaktır. Yani var olan müşteriyi korumak yeni müşteri kazanmaktan daha karlıdır.

Her müşteri size aynı karı sağlayamaz. Bundan dolayı siz müşterilerinizi gruplandırarak her birine ayrı yöntemler ile yaklaşmalısınız. 

Tüketici, Müşteri ve Alıcı

- Herhangi bir ürünü kullanan kişiye tüketici denir. Tüketici ürünü alan kişi ile aynı olmak zorunda değildir. Örneğin birinden hediye aldığı ürünü kullanan kişi yalnız tüketicidir.

- Ürünü satın alarak parasını ödeyen kişiye müşteri denir. Müşteriler ürünü kendileri kullanabilir ya da ürüne birkaç şey katarak onu geri satışa da çıkarabilir.

- Sadece ürün ile ilgilenen kişiye ise alıcı denir. Alıcı satıştan sonraki olaylarla ilgilenmez.