Kurumsal web site nedir?

21. yüzyılın matbaası denilebilecek sitemlerdir web siteleri. Mürekkep ve kâğıtları geride bıraktığımız bu dönemde gündelik ofis işleri gibi pek çok işlemi web siteleri gibi dijital ortamlarda oluşturmaktayız. Ofis işlemlerinde dijital platformları tercih ediyorsanız her gün çok sayıda kâğıt belgeler oluşturuyorsunuz demektir. Dijital ortamda oluşturulan dokümanlara erişim çok daha kolay olması sebebiyle en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Web sitelerine erişim kolaylığı olması sebebiyle tercih edilen yöntemlerden biridir.

İnternetin yaygınlaştığı bu dönemde işletme sahipleri sahip oldukları kurumları bu dijital ortama taşıyarak daha hızlı geri dönüşler sağlamayı amaçlamışlardır. Web siteleri belli lokasyona bağlı olmaksızın sağlamış olduğu erişim kolaylığı ile işleri hızlandırarak aktivasyona geçmeyi kolaylaştırmıştır. Web siteleri dijital dünyaya açılan kapılardır. Kurumsal kimliğinizi yansıtmakta olan bu web sitelerinin tasarımları geniş kitlelere ulaşmak için bir kolay bir yöntemdir. 

Şirket sahiplerinin kullanıcıları ve alıcıları ile hızlı etkileşim sağlaması için dijital ortamda kurumsal web siteleri yüksek kullanılabilirlik imkânı ile bilinirliğinizi ve erişiminizi kolaylaştıracaktır. 

Kurumsal web siteniz nasıl olmalıdır?

Bu şirketinizin büyüklüğü ve yaptığınız işle aynı orantıda farklılık göstermektedir. Kurumsal web sitesi nasıl olur sorusunun cevabı şirketinizin işleyişi ve ihtiyaçlarınız ile doğru orantılıdır. 

Kurumsal web sitenizde bulunması gereken özellikler;

Web sitenizin domaini web site içeriğinizde ilgili olup şirketinizi iyi yansıtmalıdır.
Geniş ve özgün içeriklerinizle karmaşıklıktan uzak zengin bir tasarım.
Logo tasarımı kadar grafik ve renklerde önemlidir. Kurumsal kimliğinizi yansıtması gerekir.
Web sitenize erişim kolaylığı sağlama açısından flash ve javascript gibi uygulamaları olması gerekir.
Menülerin tasarımı kolay olup aranılan ürün veya hizmet sorunsuz bulunabilmelidir.
Ziyaretçilerinizin ve kullanıcılarınızın sizinle iletişim kurabileceği bir forma ya da iletişim bilgilerinizin yer aldığı bir kısım olmalı.
Sahip olduğunuz web sitesi bütün tarayıcılarda sorunsuz şekilde çalışması gerekir.
Arama motorlarına uygun taglar ve linkler belirlenmeli.
Google’ın web sitenizden haberi olması açısından bilgilendirilmeli. Yoksa aram motorlarında web siteniz görünmeyecektir. 

Web sitelerinde artık görsellik kadar işlevsellikte büyük önem kazanmıştır. Web sitelerinin kullanılmasının en büyük sebebi ürün ve hizmetleri web sitelerinde alıcı veya kullanıcı ile buluşturarak şirket imajına katkı sağlamaktır. Web sitenizde kullanacağınız görselleri belirleyerek web site hazırlanma aşamasında sıkıntı yaşamazsınız. 

Kurumsal web siteniz hazırlanırken web sitenizin kurumsal kimliğinizden şaşmamasına özen gösterilmesi gereklidir. Kurumsal kimliğinizle bağlantılı şekilde hazırlan web sitelerinde kullanım kolaylığı ve erişim önemlidir. 

Kurumsal web sitesinin başarılı olması için;

Güncel web trendlerine uygun tasarım,
Güncel teknolojilerden yararlanarak iyi tasarlanmış bir web sitesi,
Yeterli bilgi içeriği olan özgün,
İsteyen web site sahiplerine ayrıntılı görsel desteği sunarak hizmet kalitelerini arttıran,
7/24 ulaşılır olan bir bilgi formu ya da iletişim bilgileri içerme,
Sürekli güncel ve yeni içerikli,
Yüklenme süresinde hızlılık,
Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alması,
Web site trafiğini bünyesinde analiz edebilen,
Analız sonuçlarına bağlantılı olarak kendini yenileyebilen,
Müşteri ilişkilerini yönetebilen,

Bu özellikleri bünyesinde barındıran web siteleri oluşturulmalıdır. Web sitesinin tanıtımı ve etkin kullanımı için;

Reklam planlaması,
Feedback alınması,
Benzer siteler için karşılaştırma yapılmalı,
Mail yoluyla tanıtım yapılmalıdır. 

Kaliteli ve aktif kullanımda bulunulacak web sitesinde bu özelliklerin bulunması gereklidir. Kurumsal web sitesine sahip olmak istiyorsanız bu özellikleri bünyesinde mutlaka barındıracak bir site oluşturmalısınız.