Web tasarım ile başarılı bir dijital kimlik kazanmak mümkün;

Web tasarım denilince akla ilk web siteleri gelir. 

Web tasarım; kullanıcı deneyimleri ile çeşitli renk, boyut ve görsel materyallerden faydalanarak çeşitli hesaplamaları kullanarak kodlama ile dijital ortamda oluşturulmuş platformlara denir. 

Web tasarım yazılım geliştirmek değil kullanıcı deneyiminden bahsetmektedir. 2010 yılından itibaren web tasarım yalnızca bilgisayarlarda değil telefon, tablet gibi cihazlar içinde oluşturulan platformlar halini almıştır.

Web tasarım işleri web sitesinin dış görünüşünü oluşturur bazı durumlarda içeriği ile ilgilide çalışmaktadır. 

Görünüm; kullanılan renkler, yazı boyutu, görsel seçimi, iletişim öğeleri gibi pek çok kısımla ilgilenmektedir. 

Düzen; bilgilerin nasıl yapılandırıldığı, yapılandırma işlemlerinde izlenen yolları kategorize etmek için kullanılır. 

İyi hazırlanmış bir web sitesini kullanımı kolay olmalıdır. Karışıklıkta uzak olarak hazırlanan web siteleri estetik olarak hoş görünümlü ve hedef kitle için markayı yansıtarak güçlü bir yansıma oluşturmaktadır. 

Web tasarım işiyle uğraşan kişiler hazırlamış olduğu web sitesiyle kullanıcı güveni kazanmayı amaç edinmelidir. Güven kazanmakla beraber o güveni devam ettirmek gereklidir. Web tasarımcılar, web sitesinde oluşabilecek hayal kırıklıklarını engellemeye yönelik çalışma yapmaktadır. Çoklu niteliğe göre basitleştirilerek tasarlanması gerekmektedir.

Masaüstü ve mobil cihazlarda sorunsuz çalışması gereken bu sistemler iki farklı şekilde hazırlanmaktadır. 

Responsive

Adaptive

İçerikler; Responsive tasarımlarda boyuta bağlı olmaksızın içerik düzenini korumaktadır. 

Adaptive; Bu tasarımlarda içerikten bağımsız olarak ekran boyutuna göre düzeni oluşturmaktadır. Cihazlar tutarlı bir düzen ve kullanıcı güveni oluşturarak sürdürmeyi amaç edinmektedir.

Responsive tasarımlar Adaptive tasarımlara oranla daha fazla zorluk oluşturması sebebiyle tasarımcılar çoğunlukla responsive çalışacaklar için diğer cihazlarda ki görüntüyü sık sık kontrol etmesi gerekmektedir.

Web sitesi karlılığı nasıl arttırılır?

Dijital dünyada ki varlığımızı herkese göstermemiz gerektiği zaman izlememiz gereken birkaç nokta vardır. 

Dijital varlık oluşturmak demek yalnızca bir web siteye sahip olmak demek değildir.  Sahip olacağınız web sitesi ile işletmenizi ve şirketinizi ileriye taşımaya yönelik çalışmalar yapmak demektir.

Doğru SEO stratejileri uygulayarak Sürekli ve doğru şekilde web sitenizi besleyerek bu dijital pazarlama dünyasında kazanma şansınız artacaktır. 

Yapmış olduğunuz bu çalışmalar ile gözle görülür bir değişiklik olmasa bile büyük ilerleme kat etmeye başlayacaksınız. 

Markanızı büyütmek, ileri yönde yol kat etmek istiyorsanız web siteye sahip olma mecburiyetindesiniz demektir. 

Bir web siteye veya e-ticaret sitesine sahip olma imkânınız artık çok daha kolay. Çok fazla maddi zorluğa sebep olmadan ileri yönde elde edeceğiniz kar oranını da hesaba kattığınızda başarı kaçınılmaz olacaktır.