Özel Yazılım Çözümleri Nelerdir?

Yazılım iş dünyasında oldukça etkili bir rol oynamaktadır. Yazılıma ihtiyaç gün geçtikçe artış göstermektedir. Firmaların büyük çoğunluğu rekabet dünyasına ayak uydurabilmek için maliyetlerini düşürerek iş süreçlerini kontrol altında tutabilmek adına özel yazılım ihtiyaç duymaktadırlar.

Yazılımların şirketlere özel hazırlanıyor oluşu büyük bir ayrıcalıktır. Şirketlerin kendilerine özgü bir çalışma şekilleri mevcuttur. Bulundukları firma ve iş akışı değişkenlik gösterebilen bir durumdur.

Rekabete ayak uydurabilmek için firma ihtiyaçları düşünülerek bir özel yazılıma sahip olmak artık bir gereklilik halini almıştır. İş dünyasında yer alan hedeflere başarıyla erişim için özel yazılımlar kullanılabilmektedir. 

Özel yazılımların; Yüksek performansa sahip, uyumlu ve güvenilir olması şeklinde beli kriterlere sahip olunması gerekmektedir.

Özel yazılım geliştirme hizmetleri, müşterinin istek ve ihtiyaçları düşünülerek oluşturulmaktadır. İstek ve ihtiyaç belirlemesi için çeşitli analiz yöntemleri kullanılarak yazılım geliştirme planlaması yapılmaktadır. 

Planlama sonrasında geliştirme ve uygulama süreçleri yer almaktadır. 

Müşteri talepleri doğrultusunda danışmanlık hizmetleri, yazılım geliştirme gruplarına doğrudan katılım ile özel yazılım geliştirilme sürecine dahil edilmektedir.

Özel yazılım geliştirilme nedenler nedir?

Sektöre uygun paket bir yazılım geliştirilmemiş olma durumu,

Yönetim sisteminde özel yazılıma duyulan ihtiyaç,

Üretimde takip işlemleri için özel yazılım ihtiyacı,

Mevcut yazılım ve donanım ile kontrol, raporlama ihtiyaçları,

Sektör içinde farklı olarak fark yaratmak, verilmekte olan hizmetin kalitesini arttırmak,

Rakiplerin önüne geçerek, istenen hedeflere erişim için yüksek performans, kolay kulanım güvenli ve hızlı bir özel yazılım alt yapısına ihtiyaç duyulmaktadır.

Özel yazılım satın almadan nelere dikkat edilmelidir?

Özel yazılımlar son derece büyük yatırımlardır. Orta ölçekli bir şirket için bütçesinin yarısından fazlasına denk gelen bu yatırımların doğru yere gittiği önem taşımaktadır. Bu durum hangi özel yazılım firması ile çalışılacağı ile doğrudan alakalıdır. 

Karar vermeden önce özel yazılım için şirket içinde bir ekip yaratarak şirket içi çalışmasını sağlamak mümkün mü, bu durum için bütçe ayrılmasının mümkünlüğü konuşulmalıdır.

Tek bir şirket için çalışacak özel yazılım yapılacaksa iç ekip oluşturmak sürecin sağlıklı işlemesi açısından önem taşır. Bu ekip tüm konsantrasyonunu bu ekibe vererek şirketi çok daha iyi tanıyabilmek adına önemlidir.

Özel bir ekibe sahip olmanın maliyeti özel yazılım satın almaktan daha fazla olması nedeniyle şirketlerin büyük çoğunluğu bu durumdan uzak durmaktadır.

Bir ekip kurmak ya da özel yazılımı yaptıracağınız firmanın seçimi ardından yapılacak olan kısım tüm işletmeyi bu süreç için hazırlamak olacaktır.

Her çalışanın bu yatırıma olan inancı, değişime katılma arzusundan emin olmak gerekmektedir. Aksi durumlarda aksaklıklar yaşanabilmektedir.

Değişim bazen zordur. Bu değişime ayak uydurmayı reddedebilecek çalışanlar ya da zorlanacağını düşünenlerin olması muhtemeldir. 

Yeni gelecek olan özel yazılımların şirkete olan katkıları, işleyişi ne denli kolaylaştıracağı ve avantajlarının çalışanlar tasarından anlaşıldığından emin olunması özel yazılıma olan bakış açısı için önem taşır.

Çalışanları ikna edebilmek için gerekli bilgilendirmeler yapılmalıdır. Çalışanları yazılım firması ile tanıştırmak iş sürecini işin uzmanları tarafından dinlenmesi daha etkili olacaktır. 

Yatırımcı olan ekip ile aynı fikirde olmak önemlidir. Yazılım firmasının teknik açıdan gerekli teknolojileri kaldırmak, eklemek gibi çeşitli değişikliklerin istenmesi gibi durumlar oluşmaktadır.

Tüm bunlar için karar merciinin tek fikirde buluşarak işin büyük çoğunluğunun uzmanlara bırakılıyor oluşu iş sürecinin kolay ilerlemesi açısından yardımcı olacaktır.