Özel yazılım firmaları nasıl çalışmaktadır?

Özel yazılım firmaları paket sistemlere karşıdır. Şirketlere özel çözümler hazırlamanın daha işlevsel olduğunu söylemektedirler.

Özel yazılım satın almak amaçlı başvuran şirketlerin taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarını anlamaya çalışmaktadırlar. Bazı durumlarda şirketler ihtiyaçlarını tam olarak aktarmakta zorluk çekebilmektedirler ya da sorunu yanlış tespit etmişlerdir.

Müşteri taleplerine göre yaratılan yazılım ürünlerinin işe yaramama durumları oluşmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmama adına müşteri şirketin dinlenmesi ardından yazılım firmaları kendileri şirketi analiz etmektedir.

Özel teknik ve yöntemler kullanılan bu analiz yöntemleri bir süre devam etmektedir. Analiz verileri ve müşteri talepleri sonrasında proje hazırlanmaktadır.

Yazılım firmalarının büyük çoğunluğu müşteri şirket ile etkileşim halinde projeyi sürdürmektedir. Yazılım projelerinde yapılacak en ufak bir hata ya da değişiklik projenin tamamen değişmesine neden olabilecek bir durumdur.

Yazılım projeleri adım adım yazılmaktadır. Her adım sonunda müşteri onayı alınarak proje devamı sağlanmaktadır. Bu durum müşterinin sabırsızlanmasına engel olarak firma emeklerinin boşa gitmesine neden olabilmektedir.

Yazılım firması tarafından hazırlanan projeler müşteri şirketin iş akısına eklenmektedir. Bu süreçte yazılım firmaları çeşitli eğitim ve destek hizmeti sunmaktadır. Müşteri şirket yazılımı tam verimle kullanabilecek duruma erişene kadar destek ve eğitim hizmetleri devamlılığı sağlanmaktadır.

Bu tip detay içerek yazılım ürünlerinin kullanımı yıllara yayılmaktadır. Değişen yeniliklere ayak uydurabilmesi için yazılımın düzenli bakımlarının yapılıyor olması büyük önem taşımaktadır. 

Bakım hizmetleri aynı şekilde yazılım firması sorumluluğundadır.

Özel yazılım firmaları nasıl geçilmektedir?

Özel yazılım firması seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli kısım firmanın daha önce bu tarz bir proje yapmış olması ve hala kullanılabiliyor olması gerekmektedir.

Önceden oluşturulmuş ancak hala aktif şekilde kullanılan projelere sahip yazılım firmaları tercih etmek çok daha güven verici olup çok daha başarılı sonuçlar oluşturacaktır.

Uzun ve son derece detaylı olan bu tip projelerde hata olasılığı oldukça yüksek olmasından dolayı sorunla karşılaşılma ihtimali fazladır.

Yazılım firmasının bu tip problemler ile başa çıkabileceğinden emin olmak için deneyimli olması gerekmektedir.

İsteğe bağlı olarak referans olarak gösterilmiş, seçmiş olduğunuz yazılım firmasından özel yazılım satın almış şirketler ile etkileşimde bulunarak memnuniyet araştırması yapabilirsiniz.

Firmanın referans deneyimleri ardından kullanmış olduğu teknolojiler çalışmakta olan ekibin yetkinliği olabilmektedir. Bu tip bilgilere sahip olmak talep ettiğiniz projenin kalitesini belirleyecektir. 

Güncel teknoloji kullanmakta olan firmalar kendini geliştirmek için çalışmalar sürdürüyor anlamına gelmektedir. Güncel teknoloji kullanabilmek için eski teknolojilere son derece hakim olmak büyük önem taşımaktadır.

İlk etkileşim sırasında firmanın iletişim tarzı önem taşır. Size sanki tek müşterileriymiş gibi hissettirmeyi başarmış olan firmalar profesyonelleştiklerini kanıtlamışlardır.

Doğru ekip ve doğru görev dağılımlarını başarıyla gerçekleştiren firmalar planlama konusunda oldukça başarılı olduklarını göstermektedirler. 

Ek olarak; çalışacağınız firmanın ulaşılabilirliği gerçek bir ekiple çalışıyor olması gibi detaylar önem taşır. Bu tip bilgileri sizden saklamakta olan firmalar sizlere zor durumlar yaşatabilmektedir.