Özel yazılımlar firmaların kendi özel iş akışları için geliştirmiş oldukları hazır paket sistemlerden farklı üretilen sistemler olarak tanımlanabilmektedir.

Bu tip yazılımlar şirket ihtiyaçları düşünülerek eksik ya da aksaklıklar giderilmesi için oluşturulmaktadır. Özel yazılımlar; yazılım firmaları tarafında uzun araştırmalar sonucu oluşturulmaktadır.

Özel yazılım geliştirilmesi ardından yazılımı satın alan firmaya entegre işlemleri gerçekleştirilmektedir. 

Özel yazılım nedir?

Özel yazılım, firmaların kendi özel ihtiyaçları düşünülerek oluşturulmuş kendi özel sistemleridir. Piyasa içinde çeşitli paket yazılımlar yer almaktadır. Paket sistemler tam olarak istenildiği verimle çalışmamaktadır. Teknik aksaklıklar ya da verimsizlikler nedeniyle özel yazılıma başvurmaktadırlar.

Özel yazılımlar piyasa içinde hazır paket sistemlerden çok daha verimli olmaktadır. Hazır olarak satılan paket programlardan daha farklı şekilde hazırlanan özel yazılımlar, şirket özel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak uzun ve detaylı çalışma sonunda geliştirilmektedir.

Özel yazılım projesi geliştirilmesi ardından ihtiyaç sahibi olan firmalara entegre edilmektedir. Özel yazılım sistemlerini oluşturmakta olan firmalar, tasarım ve yazılma işlemleri yanı sıra satış sonrası yer alan bakım gibi hizmetleri de sağlamaktadır. 

Özel yazılımlar pratik ve düşük maliyetli olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. 

Özel yazılımlar kısaca; iş süreçlerini kısaltan, iş verimliliğini arttıran özel yazılımlar; Muhasebe yazılımları, proje yönetim sistemleri, teklif yönetimi gibi çeşitli görevlerde bulunan yazılımlar geliştirilebilmektedir.

Bu tip yazılımlar şirket ihtiyaçları web ya da mobil yazılımlar olarak geliştirilebilmektedir.

Özel yazılım geliştirmenin avantajları nelerdir?

Şirket ihtiyaçlarına göre özel çözümler oluşturulur,

İş akışını etkilemeden hızlı bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Kaynak kullanımını çok daha verimli hale getirmektedir.

Gereksinim duyulmakta olan diğer sistemler ile entegrasyon yapılabilmektedir.

PC, Mac, tablet ve telefon gibi mobil cihazlar ile çalışma imkânı sağlanabilir.

Sonradan oluşabilecek ihtiyaçlara cevap verebilmektedir.

Özel yazılımların tamamı şirketlerin kendi özel iş akışları düşünülerek tasarlanmaktadır. Bu şekilde tasarlanan özel yazılımlar eksik ve ihtiyaçları gidermeye yönelik çalışmaktadır.

Hazırlanmış özel yazılımdan tam verim alabilmek adına özel yazılım firmanızdan teknik anlamda destek hizmeti verilmektedir.

Özel yazılım ile şirket verilerinin tamamına her yerden erişim sağlanabilmektedir. Bu durum şirkete mobilleşme imkânı vermektedir. Çalışanlar ve yöneticiler ofise bağımlı olmaksızın her yerde çalışma imkânı bulurlar. Acil toplantı, yapılması gereken görüşme gibi işlemleri bu yazılım ile gerçekleştirebilirsiniz.

Özel yazılımlar şirket verilerini sürekli analiz ederek şirket için fayda sağlayabilecek geri bildirimler yapmaktadır.

Şirket mevcut durumu hakkında düzenli raporlamalar sunmaktadır. Bu raporlamalar; günlük, haftalık, aylık ve yıllık şeklinde olabilmektedir. 

Şirketin yaklaşmakta olan etkinlikleri, toplantı ve ödemeleri gibi özel durumların aksatılmadan gözden kaçamamasını sağlamaktadır.

Şirket içi etkileşim özel yazılımlar üzerinden geçekleşebilmektedir. Bu yazılım kullanımı ile şirket içi yazışmalar, online toplantılar, dosya ve belge paylaşımları bu uygulama ile gerçekleşebilmektedir.

Özel yazılım sistemlerinin hazır sistemlerden farkları nelerdir?

Gelişime son derece açık bir yapıdadır. Özel yazılım ile sonradan belirginleşen ihtiyaçlarınıza her zaman hazırlıklıdır. 

Diğer sistemler ile entegrasyon kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bu yöntem ile verileriniz tek yerde toplanması kolaylaşacaktır.

Özel yazılımlar şirketinize özel tasarlanmaktadır. Paket sistemler lisans ücreti ile kiralanabilmektedir.

Paket sistemlerde fazla olan ve kullanılmayan çeşitli özellikler yer almaktadır, bu nedenle oldukça yavaş çalışır. Özel yazılım projeleri ihtiyaçlara odaklanması nedeniyle son derece hızlı ve yüksek performansla çalışmaktadır.

Projenizi telefon, tablet gibi mobil cihazlar tarafından kullanabilir ve şekillendirebilirsiniz.