SEO çalışması ne kadar sürer?

SEO çalışması son derece özveri, özen ve zaman gerektiren bir süreçtir. Strateji, sağlam bir alt yapı ile çalışmakta olan sistem olması nedeniyle oldukça uzun sürebilir. Ancak uzun vadede oldukça fazla kazanım elde etmenizi sağlayacaktır.

SEO çalışmalarında analiz, değerlendirme planlama şeklinde çeşitli maddeler yer almaktadır. Marka çalışmaları, firma ve yapılacak olan çalışmalara göre değişkenlik gösterebilmektedir. 

SEO çalışması, yalnızca anahtar kelimelere ve kodlama sonucu oluşan sıralamaya göre belirlenmektedir. Arama motoru optimizasyonu yapmak yalnızca birkaç kelimede sıralama kazanmak anlamına gelmemelidir.

Aynı sektör içinde bulunduğunuz rakiplerin analizi ile değerlendirilmesi sonucu belirlenen stratejiler olumlu geri dönüşlerle sonuçlanacaktır.

SEO çalışmasında neler yapılmaktadır?

SEO çalışmasında bulunacak olan firma eğer ki yeniyse markalaşma süreci için bir strateji geliştirmelidir. Firmanın ya da markanın faaliyet göstereceği alana uygun şekilde bir SEO stratejisi geliştirilmelidir. Rekabet, backlink alan adı ve çeşitli diğer optimizasyon göz önünde bulundurularak uzun bir süreç içinde tamamlanmaktadır. 

Süre Google’ın alışma süreciyle bağlantılı olarak değişkenlik göstermektedir. Google’ın markayı tanıması, backlink analizlerini puanlaması, kaliteyi sıralaması gibi çok çeşitli Google’ın puanlama kriteri bulunmaktadır. 

Google bu puanlama sonucunda en yüksek puanı alan web sitelerinin kaliteli olduğunu düşünerek üst sıralara taşımaktadır. Üst sıralara çıkılması durumunda yenilik ve güncellemelerin devamlılığı sıralama üzerinde düşüş yaşamamak açısından oldukça önemlidir. 

SEO çalışması neden uzun sürer?

Profesyonellik ilk bakışta anlaşılmaktadır. Ancak içerik analizi; benzer içeriklerden hangisinin yüksek puanlanacağı biraz uzun bir süreçtir. Google SEO çalışmalarını bu şekilde değerlendirmektedir. 

SEO çalışmaları birkaç günlük bir süreç değildir. Doğru bolca reklam ve anahtar kelime kullanımıyla üst sıralara hedeflenen en kısa zamanda çıkılması mümkündür. 

Sürekliliğin korunması gerekeceğinden anahtar kelimelerin SEO uyumu kalıcılık açısından oldukça önemlidir. URL adresi, görsel içerik, makale ekleme, tanıtım ve video içeriklerin her çalışmaya uyumlu hale getirilmesi gereklidir.

Web sitelerin vermiş olacağı hizmet, ürün ağı ve faaliyet alanlarına göre belirlenen SEO çalışması tamamlanma sürecini de etkilemektedir. SEO çalışması süresince elde edilmiş olan organik trafik, kullanıcıların web site üzerinde kalma süreleri gibi çoğu şeyi kapsamaktadır.

SEO neden uzun sürer sorusunun en kısa yanıtı; Google sürekli değerlendirme algoritmaları üzerinde yenilik yapmaktadır. Bu yeniliklere web sitenizi uyumlu hale getirmek ve üst sıralara çıkabilmek adına daima bir yenilenme çalışması yapılması gerektiği için SEO çalışmaları kalıcılığın daimî olması açısından uzun sürmektedir.