Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Kurumsal web sitesi şirketlerin ürün veya hizmetlerini doğru bir şekilde tanıtmayı hedefleyen bir internet sitesidir. Şirketin başarılı ve kaliteli bir kurumsal web sitesinin olması demek hiç ara vermeden yapılan bir reklam ile aynı görevi görmektedir.

Kurumsal internet sitesi sayesinde hiçbir kısıtlama olmadan bir sürü insana ulaşma şansı yakalamış olursunuz. Ayrıca bu fazla insana ulaşmış olmanızla birlikte şirketinize yeni müşteriler kazandırma imkânı sağlamış olursunuz.

Şirketin bir nevi dünyaya açılan penceresi olan kurumsal web siteleri gün geçtikçe daha fazla kişi tarafında tercih edilip büyük yatırımlara sebep oluyor. Çok fazla insanın bu konuda yatırımlar yapması doğal olarak büyük rekabet ortamı oluşmasına zemin hazırlıyor. Peki kurumsal web sitesi yaparken nelere dikkat edip ve rakiplerimize göre daha iyi iş çıkartabiliriz?

Kurumsal Web Sitesi Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İçerik
Sitenizi ziyaret eden kişiler için en önemli konulardan biri kesinlikle içeriktir. Doğru araştırmalar sonucu yazmış olduğunuz metinleri konu ile ilgili merak uyandırıcı görseller ile süslenip hazır hale getirilmelidir. Ayrıca metinlerin içinde konuyla alakalı anahtar kelimeler içermesi, arama motoru optimizasyonu için oldukça önem taşımaktadır.

Hız
Sitenizi ziyaret eden kişilerin sıkılmaması ve rakip siteleri tercih etmemesi için sitenizin hızlı hizmet vermesi için ayarlamalar yapmalısınız. Örneğin sitenizde kullanılan görseller veya logoların hızı düşürüp düşürmediğini kontrol etmenizde büyük fayda vardır.

Düzen
Ziyaretçilerin istediği bilgiyi hızlı ve zorlanmadan bulması için metin ve görsellerin belli bir düzen içerisinde olması gerekir. Ziyaretçiler zorlanmadan aradığı bilgiyi bulabildiğinde sitenizde kalma süreleri gözle görülür bir farkla artış gösterecektir.

Renk
Renk tercihinde belirlenen tek bir seçenek yoktur. Bu konu tamamen şirketlerin kendi fikirleri doğrultusunda seçilir. Fakat her ne olursa olsun önemli olan seçilen rengin şirketin kimliğine uygun olmasına önem verilmesidir. Şirket kimliğine uygun olmayan renk seçimi şirketin imajını zedeleyebilmektedir.

Fontlar
Tıpkı renk konusunda olduğu gibi bu konu da şirketin kendi tercihine bağlıdır. Fakat yazı stili ve boyutunun da ziyaretçilerin sizin hakkınızdaki düşüncelerini değiştirebileceğini bilmenizde büyük fayda vardır.

Kurumsal Web Sitesinde Olması Gereken Bazı Özellikler

- Tasarımlar tamamen özgün ve ilgi çekici olmalıdır.
- En az 1000 kişiye hizmet edebilmelidir.
- Tanıtımı yapılan ürün veya hizmetler dürüstçe belirtilmelidir.
- İçerikler kopya değil tamamen özgün olmalıdır.
- İçerikler süslü bir dille değil yalın bir dille yazılmalıdır.
- “.com” uzantısına sahip olunmalıdır.
- Ziyaretçiler ile iletişime geçebilmek için iletişim formları bulundurulmalıdır.
- Ziyaretçiler hızla istediğini gerçekleştirebilmelidir.
- Zaman zaman çeşitli güncellemeler ile yenilikler yapılmalıdır.
- Çoklu dil seçeneği olacak bir web sitesi ise belirlenen dillerde uzman kişilerden yardım alınmalıdır.

Kurumsal Web Sitelerinde Olması Gereken Sayfa İsimleri Nelerdir?


Normalde Bulunması Gereken Sayfalar
Misyon, vizyon, biz kimiz gibi kendinizi ziyaretçilere tanıtan bir yazı, ürün veya hizmet tanıtım sayfaları, iletişim, adres, harita, telefon ve referans bölümü.
Daha Kapsamlı Sayfa Fikirleri

Yenilikler, kampanyalar, özel formlar, teklif formları, servis formları, alt kategoriler veya daha detaylı kategoriler, arama sayfası, blog yazıları, bizden haberler kısmı, basında biz gibi aklınıza gelecek her türlü konu hakkında sayfa açabilirsiniz.

Kurumsal Web Sitesi Avantajları

- Bu alanda rekabet halinde olduğunuz şirketlerin önüne geçme imkânı bulabilirsiniz.
- Kurumsal imajınızı en güçlü şekilde ziyaretçilere göstermenizi sağlar.
- Kurumsal kimliğinizi iyi yansıttığınız web sitesi sayesinde müşterilerinizin size bakış açısını iyi yönde değiştirebilirsiniz.
- Daha ciddi ve daha güvenilir bir imaj oluşturmanıza neden olabilir.
- Ziyaretçi trafiğinizi arttırarak normalde sahip olduğunuz müşterileri gözle görünür bir farkla arttırabilirsiniz.
- Ziyaretçiler ile aranızda güçlü bağlar örmenize yardımcı olabilir.
- Doğru şekilde yapılan SEO çalışması sayesinde arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. Bu da size ziyaretçi artışı olarak geri dönmüş olacaktır.

Doğru Yapılmayan Bir Kurumsal Web Sitenin Zararları Nelerdir?

Olması gerektiği gibi yapılmayan bir kurumsal internet sitesi ilk başta size büyük bir zaman kaybı olarak yansır. Daha sonra zamanla oluşan problemler ile uğraşırken bu işe ayırdığınız bütçenin çok üstüne çıkarak boşa para harcamış olursunuz.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka da hizmet vermekteyiz. Kurumsal internet sitesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.