Kurumsal Web Sitesi Nedir?

Kurumsal web sitesi şirket ya da kurumların internet üzerinden müşterilerine ürün veya hizmetlerini tanıtmasına olanak sağlayan bir araçtır. Bu siteler sayesinde normalde bulunan müşterilerinizden çok daha fazla müşteri kazanmanız mümkün olabilir.

İnternet kullanımının günümüzde beklenilenden hızlı artması nedeniyle firmaların kurumsal web sitelerine karşı ilgileri büyük artış göstermiştir. Doğru ve hedef kitlenin ilgisini çekmeye hazır olarak geliştirilmiş bir kurumsal web site firma saygınlığına büyük etki etmektedir.

Kurumsal internet siteleri kullanıcılara istenilen bilgiyi kolay ve doğru bir biçimde sunmalı aynı zamanda kullanıcılardan aldığı iletişim bilgileri sayesinde hep iletişimde kalmayı hedeflemelidir. Ayrıca kurumsal web sitesine sahip olmak için bir sürü çalışana ihtiyaç yoktur, istenirse tek kişi ile de bu süreç devam ettirilebilir.

Kurumsal Web Sitesinde Olması Gereken Bazı Özellikler

- Sitenizde çoklu dil seçeneği bulundurmaya özen gösterin.

- Site tasarımı firmanın kendi kurumsal kimliği ile uyuşma göstermelisiniz.

- Sitenizde yayınlamak üzere hazırladığınız içerikleri rakip sitelerden kopyala yapıştır yaparak değil kendi özgün fikirleriniz dahilinde hazırlamalısınız.

- Site tasarımında kullanılan görseller kullanıcıların istediği bilgileri almasına engel olmamasına dikkat etmelisiniz.

- Oluşturduğunuz kurumsal internet sitesinin mobil olarak da kullanılabilirliğine önem vermelisiniz.

- Ziyaretçiler aradıkları bilgileri hızlı ve kolay bir şekilde alabiliyor olmalıdır.

- Sitenizi kullanacak olan ziyaretçiler ile iletişime geçmek için onların iletişim bilgilerini almalısınız.

- Gerekli sayfa düzenlemelerini yapmanız gerektiği zaman kullanıcıların bu durumdan etkilenmemesini sağlama önem göstermelisiniz.

- Sitenizin sayfaları mobil ortamlarda olabildiğince hemen açılabilmelidir.

- Kullanıcılara sunduğunuz ürün veya hizmetler için ayrı sayfalar hazırlamalısınız. Bu sayede kullanıcılarınız aradıkları bilgileri kolay bir şekilde bulabilirler.


Kurumsal İnternet Sitelerinde Olması Gereken Sayfa Fikirleri

Kullanıcılara sunmuş olduğunuz ürün veya hizmetlerin sayfası, kategori ve referans bölümü, iletişim formu, telefon, harita, adres telefon, misyon, vizyon, yenilikler, servis formu, kampanyalar, blog bölümü, arama sayfası, kullanıcılar ve ziyaretçiler için blog yazıları, haberler bölümü…

Yukarıda yazmış olduğumuz sayfa örneklerinden bazıları bulunması gereken sayfalar iken birçoğu bir zorunluluğu olmamasına rağmen sitede bulunmasının daha doğru olacağı sayfa fikirleridir.

Hayata Geçirilen Kurumsal Bir Web Sitenin Daha Etkin Kullanılması İçin Neler Yapılmalıdır?

1- Reklam Planı

Kurumsal internet siteniz kurulduğu andan itibaren yapacağınız reklamları belli bir plan doğrultusunda hazırlayıp ve insanların karşısına çıkartırsanız firmanızın tanınma oranını o kadar arttırmış olursunuz.

2- Kullanıcılarınızın Yaptığı Yorumlara Geri Dönüş Yapın

Kullanıcılarınızın sizin içeriklerinize yapmış olduğu soru veya yorumları değerlendirip onlara geri dönüş yapmalısınız. Bu sayede kullanıcılarınız kendilerini değerli hisseder ve rakip firmalardan sizi önde tutmaya başlar.

3- Belli Aralıklarla Rakip Siteleri İnceleyin

Belirli aralıklarla yapmış olduğunuz rakip analizleri sayesinde kendi sitenizi tıpkı bir kullanıcı gözünden değerlendirmiş olursunuz. Rakip sitelerde görüp sizde olmadığını fark ettiğiniz özellikleri özgünleştirerek kendi sitenize uyarlayabilirsiniz.

4- Kullanıcılar İçin Tanıtımlar Yapın

Kurumsal web siteniz yardımıyla aldığınız kullanıcı bilgileri sayesinde kullanıcılarınızı kendiniz ile ilgili tanıtımlar yaparak hem bilinirliğinizi arttırabilir hem de kullanıcılarınıza kendinizi hatırlatmış olursunuz.

Web Tasarım Danışmanlık Hizmetleri

Her alanda olduğu gibi web tasarım alanında da bu konuda usta olan kişilerin görüşleri doğrultusunda tasarımlar yapılmalıdır. Bu konu hakkında doğru düzgün bilgi sahibi olmayan kişilerin güzel olduğunu nitelendirdiği sayfa tasarımları işin ehli kişiler tarafından değerlendirildiği taktirde aslında bir sürü kusurla dolu olduğu anlaşılabilir.

Yani günümüze ayak uyduran, hedef kitlenin ilgisini çekebilecek hem estetik hem içerik yönünden başarılı web tasarımlara sahip olmak istiyorsanız bu alanda başarılı ve bilgi sahibi kişilerden yardım almanız size büyük ayrıcalık sağlamış olur.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal internet sitesi hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tıklayınız.