Profesyonel Kurumsal Web Sitesi

Şirketler için son zamanlarda değer kazanan ve hatta kazanmaya da devam eden kurumsal web siteleri, site yazılımı ve tasarımının yan yana gelmesiyle birlikte oluşturulur. Doğru aşamalardan geçmiş kurumsal web sitesi şirketin müşteriler için profesyonel bir imaj oluşturmasına da ayrıca yardımcı olmaktadır. 

Kurumun logosuna ve yaptığı işlere uyumlu olarak hazırlandığı için ismini kurumsal web sitesi olarak alır. Tüm şirketler için profesyonel bir site hazırlanabilir. Fakat önemli olan kurumsal web sitesinin hazırlık aşamasında hedef kitle isteklerini de göz önünde bulundurmaktır. Hedef kitle için gereken önem verilmediği taktirde kurumsal web sitesinin pek işe yaraması maalesef ki beklenmez. 

Konu her ne olursa olsun işinde uzman kişiler tarafında yapıldığından tam verim alınır. Kurumsal web siteleri ise dediğimiz gibi işinde uzman ve tecrübe sahibi kişiler tarafından yapıldığında istenilen sonuç elde edilir. Bu nedenle kurumsal web sitesi yaptırmak gibi bir isteğiniz varsa bizler gibi işinde profesyonel şirketlerle çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır. Şirketin istekleri ve beklentisine göre ku

rumsal web sitesinin yapım aşaması değişim göstermektedir. Bu değişim anlaştığınız firmanın işine verdiği öneme göre de farklılık gösterir. Yani bir firmanın kısa sürede kurumsal web sitesi hazırlaması demek onun o işte her zaman iyi olduğu anlamına gelmez. Zamanla kurumsal web sitesinin profesyonelliği hakkında şikayetler başlayabilir. 

Kurumsal Web Sitesi Özellikleri Neler Olmalıdır?

Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar bir web sitesine girdikleri zaman ilk dikkatlerini çeken şey sayfanın tasarımıdır. Eğer sayfa tasarımları hedef kitlede ilgi uyandırmaz ve profesyonel görünmezse o sitede fazla zaman geçirmedikleri bilinir. Buradan yola çıkarak kurumsal web sitesinin içeriği kadar sayfa tasarımına da önem verilmesi gerektiği anlaşılır. 

Kurumsal web sitenin tasarımı önemli olduğu gibi sayfa hızı da önemlidir. Kurumsal web sitenin sayfa hızı normallerin altında olduğu vakit şirketin profesyonel bir imaj çizmesi maalesef ki oldukça güçtür. Bu nedenle sayfa hızını olumsuz etkileyen faktörleri tespit etmeli ve sitenizde iyileştirmeler gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

Sitenin müşteriler için profesyonel bir imaj çizmesi için bir diğer önemli husus kullanılabilirliğidir. Eğer bir kullanıcı sizin kurumsal web sitenize girer ve kısa bir süre içerisinde aradığı metine veya bilgiye ulaşabilirse bu kurumsal web sitenizin kullanılabilir olduğu anlamına gelir. Kullanılabilir bir siteye sahip olmak için sitenizi belli kategorilere ayırarak müşterilere kolaylık sağlayabilirsiniz. 

Sektörde başarı yakalamış kurumsal web sitelerini incelediğinizde iletişim bilgilerini açık açık yazdıklarını ve müşterileri adeta iletişime geçmek için davet etiklerini görürsünüz. Bu iletişim bilgilerinin açıkça yazılması müşterilerin size karşı güvenini arttırıp kurumsal web sitenizin profesyonel bir görüntü oluşturmasını sağlar. Şimdi iletişim kısmında bulunması gereken verilerden kısaca bahsedelim.  

Müşterilerin firma ile yüz yüze görüşebilmesi için adres

Sosyal medya hesaplarının linkleri

Kurumsal web sitenin mail adresi 

Kurumsal Web Siteye Nasıl Sahip Olabiliriz?

Kurumsal web site hazırlamak biraz karışık ve zorlayıcı bir süreçtir. Fakat uygun bir plan haritası hazırlandığı zaman karışıklık biraz olsun önlenebilmektedir. Normal bir web site yapım aşamasında yer alan başlıklar doğal olarak kurumsal web sitenin yapım aşamasında da kullanılır. Bu aşamalar şu şekildedir;

Site tasarımı

Programlama

Ara yüz tasarımı

Bu üç aşama genelde çoğu kişiye basit gelse bile işin içine girdiğiniz vakit aslında zaman alan işler olduğunu fark edersiniz. Ayrıca bu üş aşamadan birinde yaşanan en ufak bir aksaklık bile kurumsal web siteye olumsuz olarak yansıyabilir. Aksaklık oluşmaması içinse tüm aşamaları işinde profesyonel kişilerin elinden çıkması gerekir.

Kurumsal Web Site Fiyatları

Kurumsal web siteleri için fiyat incelemesi yaparken çoğu firmanın net bir fiyat verdiğine çok az şahit olursunuz. Çünkü kurumsal web sitelerinin fiyatları sitenin ihtiyaçlarına göre şekillenir. İhtiyaçlarda siteden siteye değiştiği için net bir fiyat vermek genelde kurumsal web siteleri için zordur. 

Kurumsal web sitelerin ihtiyaçlarına göre fiyat belirlendiği gibi profesyonellikte fiyatlara büyük ölçüde etki edecektir. Eğer profesyonel bir kurumsal web site sahibi olmak istiyorsanız kesenin ağzını biraz daha açmakta fayda vardır. 

Kurumsal Web Sitelerinde Bulunması Gereken Öğeler

Kurum logonuz

Müşterilerin güvenini sağlamak için ofis görselleri

Kullanılabilir bir site olması için çeşitli kategorilerin oluşturulması

Sayfa tasarımı (yazı boyutu, yazı stili, kullanılan renk, slogan vb.)

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web site hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.