Kurumsal Web Sitesi

Şirketlerin kurumsal kimliğini adeta dijital ortama yansıtmaya yardımcı olan kurumsal web siteleri, doğru kullanıldığı taktirde hedef kitlelere seslenmenin en kolay yolu olarak kabul edilir. Özellikle son yıllarda internetin yaygınlaşması ile birlikte kurumsal web siteleri içinde inanılmaz talep artışı meydana gelmiştir. 

Önceleri kurumsal web siteleri için ürünle hizmetlerin sıralandığı bir bölüm ve kurumun iletişim bilgilerinin yer aldığı küçük bir kısım yeterli olurken günümüzde daha detaylı kısımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle çoğu firma kurumsal web sitelerini hedef kitlelere daha iyi yansıtabilmek için kurumsal web site işinde profesyonel olan şirketlerle anlaşma yapmayı daha mantıklı bulmuşlardır.

Kurumsal web sitelerinde içerik ve görsellik konusuna eşit oranda önem verilmelidir. Gereksiz uzatılmış ve hedef kitleyi sıkan uzun yazılardan kaçınılmalı, içeriklerde sadece görsel kullanmaktan uzak durulmalıdır. Zaten kurumsal web sitesi başarı yakalamış firmalara baktığınız zaman içerik ve görselliğe eşit şekilde yer verdiklerini rahatlıkla görebilirsiniz. 

Bir şirketin kurumsal web sitesi kullanabilmesi için onlarca çalışana sahip olması gerekmez. Tek kişilik bir şirket bile kurumsal kimliğini güçlü tutabilmek için kurumsal web siteye ihtiyaç duyar. Günümüzde tüm şirketler kurumsal web siteye ihtiyaç duysa bile ihtiyaç duydukları sayfalar birbirinden farklılık gösterebilir. Bu nedenle kurumsal web sitesi için profesyonel yardım almakta fayda vardır. 

Kurumsal Web Sitesinde Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Özellikler

İçerik ve yazılarınızda kullandığınız dil ne kadar önemsiz gözükse bile kurumsal web sitenizi ziyaret eden hedef kitle için oldukça önem taşımaktadır. Bu konu hakkında ne yapmanız gerektiğine tam karar veremiyorsanız mevcut kurumsal web sitelerini ziyaret ederek kullandıkları dili inceleyebilirsiniz. 

Kurumsal web sitenizin mobile uygun olması da günümüz şartlarının olmazsa olmazları arasındadır. Çünkü çoğu kişi akıllı telefon veya tablet gibi kolay kullanılabilir cihazlardan işlerini halletmeye çalışmaktadır. Zaten yapılan araştırmalara bakıldığı zaman da mobile uyumlu olan web sitelerinin daha fazla tıklanma aldığı rahatça görülür. 

Tasarım, içerik veya görsellik konularında kurumsal web site ne kadar başarılı olursa olsun geç yüklendiği taktirde tüm avantajlarını yitirir. Eğer kurumsal web siteniz yavaşsa bunun nedenini araştırmalı acilen bir çözüm yolu bulmanız gerekmektedir. Ayrıca içeriklerinizde bulunan görselleri ve videoları kontrol etmeli, kurumsal web sitenizin yavaşlığına neden olan etkenleri ortadan kaldırmalısınız. 

Sizinle çalışmak isteyen kurum veya kişiler için kurumsal web sitenizde iletişim bilgilerinize yer vermeniz gerekmektedir. İletişim bilgilerine yer vermediğiniz taktirde insanların sizinle iletişime geçmesi mümkün olmaz ve kurumsal web siteniz beklediğiniz amaca uyum sağlayamaz.

Kurumsal web sitesinde dikkat edilmesi gereken konuları kısaca özetleyecek olursak;

İçeriklerinizde kullanacağınız dil

Mobile uygun olması

Web site hızı

İletişim bilgileri

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Etkin Kullanılır?

Kurumsal web sitesi kurduktan sonra öylece oturup insanların size gelmesini beklemek yapmanız gereken en son iş bile değildir. İlk olarak yapmayı planladığınız işleri bir liste haline getirmeli ve uygun bir programla hayata geçirmelisiniz. Kurumsal web sitenizden insanların haberdar olması için Google reklamlarından yararlanabilir ya da maddi olarak bunları karşılayacak gücünüz yoksa bile mevcut kurumsal web siteleri ile kendinizi karşılaştırabilirsiniz. 

İnternette bulunan kurumsal web siteleri ile kendinizi kıyaslamanız başta kulağa mantıksız gelse bile kendi sitenizdeki eksiklerinizi tespit etmeniz açısından oldukça önem taşımaktadır. Hatta kurumsal web sitenizin tıklanma sayılarında sıkıntı yaşamasanız bile belirli aralıklarla rakip siteleri gözden geçirmeniz size uzun vadede gözle görülür faydalar sağlayacaktır.

Kurumsal web sitenizde ziyaretçileri bilgilendirmek adına paylaştığınız içerikleri sıklıkla kontrol edin. İçeriklerin altına ziyaretçilerden gelen yorum ve soruları elinizden geldiğince değerlendirmeye çalışın. Bu sayede hedef kitlenin gözünde sarsılmaz bir imaja sahip olabilirsiniz. 

Kurumsal Web Sitelerin Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Mağaza vitrinlerinin insanların kafasında ilk izlenime sebep olduğu gibi kurumsal web sitelerinin tasarımı da insanların kafasında ilk izlenimlerin oluşmasına sebep olur. Genelde insanların gözünü çok yormayacak ve içeriklerin önün kapatmayacak renkler tercih edilir. Ayrıca firmanın çok büyük olmasa bile logosuna da yer verilmesi hedef kitle için daha yararlı olur. Kurumsal web sitenin tasarımını yaparken çok aşırıya kaçmamakta yarar vardır. 

Etkili Kullanılan Kurumsal Web Sitesinin Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

Farklı hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. 

Kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. 

Yeni müşteriler elde edebilirsiniz. 

Kurumsal web sitesi konusunda bilgili daha fazla kişi ile iletişim kurma şansı yakalarsınız. 

SEO çalışmaları sayesinde arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Kurumsal web sitesi hakkında daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.