Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel web tasarım kısaca internet sitelerinin düzenlenmesi, eklemeler yapılması veya güncellenmesi anlamına gelir. Bir mağazanın vitrinine önem verildiği gibi web sitelerinin tasarımına da aynı önemi vermek gerekir. Tasarımı hoş olmayan, kullanıcılarda merak uyandırmayan sitelerin kullanıcılar tarafından zaten gerekli ilgiyi görmediği bilinir. 

Profesyonel web tasarım her firma için aynı şekilde oluşturulmaz. Çünkü her firmanın profesyonel web tasarım ihtiyacı birbirinden farklı olur. Durum böyle olunca firmalar profesyonel web tasarımlarını yaptırmak için bu işte usta kişilere başvurur ve siteleri için en iyi tasarıma sahip olmak isterler. 

Profesyonel web tasarım çoğu kişinin bildiği gibi sadece görsellikten ibaret değildir. Web sitesinin kullanılabilirliği, bilgilere ulaştırma yolu ve basitleştirilmesi gibi konularda profesyonel web tasarımın birer alt başlığıdır. Tüm bu maddeleri yerine getirirken müşteri isteklerini de unutmamak gerekir. 

Önceleri büyük şirketler için bir zorunluluk olan profesyonel web tasarım günümüzde tüm web siteleri için zorunluluk haline gelmiştir. Müşteri ihtiyacına gerekli önemi veren profesyonel web tasarım arama motorunda sitenin üst sıralara yerleşmesini sağlamaktadır. 

Neredeyse tüm konularda olduğu gibi profesyonel web tasarımda da konuya göre hareket edilmelidir. Yani ticaret konusu üzerine iş yapan bir web sitenin profesyonel web tasarımı ticaret üzerine hazırlanmalıdır. 

Site amacı ne olursa olsun profesyonel web tasarımda önem taşıyan bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu profesyonel web tasarım unsurları birer yapboz parçası gibidir. Birisi eksik olunca diğer parçaların varlığı resmi tamamlamak için yeterli gelmez. Şimdi profesyonel web tasarım unsurlarını yakından inceleyelim.


Profesyonel Web Tasarım Unsurları 


1. Renk 
Renk seçimi genel olarak firmanın isteğine bağlıdır. Yani profesyonel web tasarım da illa olması gereken renk diye bir şey yoktur. Fakat seçecek olduğunuz rengin müşteri isteklerine uygun olmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Sadece kendi isteklerinizle profesyonel web tasarım sürecini ilerletmeniz size ileride güçlük çıkartacaktır. 

2. Düzen
Profesyonel web tasarımın kaçınılmaz maddelerinden biride düzendir. Sitede kullanılan yazıların, resimlerin, görsellerin göze karmaşık gelmemesi sağlanır. Siteyi ziyaret eden kişilerin aradıkları bilgiye kolay ulaşabilmesi için site içerisinde çeşitli yeniliklere başvurulur. 

3. İçerik
Sitede paylaşılan içeriklerin SEO uyumlu olması gerçekten çok önemlidir. İçerikleri SEO uyumlu olmayan sitelerin arama motorunda üst sıralarda yer alması güçleşir. Bu nedenle profesyonel web tasarımında vazgeçilmez maddelerinden biridir. 

4. Fontlar
Web sitesinde kullanılacak olan yazılar ve onların boyutları ne kadar önemsiz gözükse bile ziyaretçiler için önem teşkil etmektedir. Fakat profesyonel web tasarımda kullanacak olduğunuz fontlar kadar onların güvenli olması da önem taşımaktadır.

5. Grafik
Profesyonel web tasarım yapılırken grafikler, logolar, fotoğraflar sıklıkla kullanılmaktadır. Fakat bunları kullanırken sayfa hızını yavaşlatıp yavaşlatmayacağına dikkat edilmelidir. Sayfa hızını yavaşlatan öğeler siteden temizlenmeli yerine yeni şeyler ilave edilmelidir. 

Profesyonel Web Tasarım Şirketler İçin Ne İşe Yarar?

Hiç ara vermeden şirketinizin reklamını yapar.
İmajınızı yükseltir.
Seslendiğiniz hedef kitleye daha kolay ulaşmanızı sağlar.
Müşteriler için güvenilir bir izlenim oluşturmanıza yardımcı olur.
Müşteri potansiyelinizi arttırır. 

Profesyonel Web Tasarım Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Profesyonel web tasarım için firma seçerken eğer firmayı fiziki adresinde görme şansınız varsa kesinlikle ziyaret etmenizde fayda vardır. Çünkü mesajlaşarak ya da telefonla konuşarak tam olarak firmaya profesyonel web tasarımda istediklerinizi iletmekte zorlanabilirsiniz. Bu nedenle firma ile yüz yüze görüşmekte her zaman fayda vardır.  

Firma seçerken profesyonel web tasarımda daha önce yaptıkları işleri inceleme fırsatınız varsa kesinlikle bakmalısınız. Ancak bu sayede firmanın profesyonel web tasarımda başarısını ölçebilirsiniz. Ayrıca firma seçerken lafa değil işe odaklanmalısınız. Herkes profesyonel web tasarımda iyi olduğunu söyleyecektir. Fakat sadece birkaç tanesi bu işte gerçekten başarılı çalışmalara imza atacaktır. 

Profesyonel web tasarımda firma seçerken sadece bir firma ile görüşmemeye çalışın. Elinizde en az üç tane firmanın teklifi yer alsın. Bu sayede teklifleri karşılaştırmanız ve aralarından seçim yapmanız daha da kolaylaşacaktır. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Profesyonel web tasarım konusunda daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.