Profesyonel Mobil Uygulama Geliştirme 

Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin asıl amacı, mevcut müşteriler ile kolay yoldan iletişim kurmak ve yeni müşteri kazanmak için yeni stratejiler geliştirmektir.  Fakat günümüzde yapılan araştırmalara bakıldığı zaman profesyonel mobil uygulama geliştirme yanlış yönlendirmeler nedeniyle amacına ulaşamaz ve bu yolculuğunu yarı yolda kesmek zorunda kalmaktadır. 

Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin başında rakip uygulamaların başarısız oldukları etkenleri incelemek gelir. Rakip uygulamaların neden başarısız olduklarını bilmek veya yanlış yaptıkları işleri görmek bu sorunlardan ders çıkarmaya yardımcı olur. Bu sayede profesyonel mobil uygulama geliştirme aşamanızda daha az hata ile bitiş çizgisine yaklaşmış olursunuz. 

Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin genellikle dört farklı yolu bulunmaktadır. Bu yollar yerel mobil uygulamalar, aşamalı web uygulamaları, platformlar arası yerel mobil uygulamalar ve hibrit mobil uygulamalar şeklindedir. Profesyonel mobil uygulama geliştirirken bu yolların avantajlarını, dezavantajlarını bilmekte fayda vardır. 

Ayrıca profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda uzman olan kişiler bu yollar arasında seçim yaparken zaman kriterini, sunulan avantajları ve bilgi işlem kaynaklarını değerlendirerek bir seçim yaparlar. Şimdi isterseniz bu profesyonel mobil uygulama geliştirme yollarını kısaca inceleyelim.


1- Yerel Mobil Uygulamalar

Genelde Native mobil uygulama olarak da kullanılır. Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin en sık kullanılan yollarından biridir. Yerel mobil uygulamalar belli bir işletim sistemi için özel olarak tasarlanan uygulamalardır. Fakat profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda oldukça maliyetli olduğu bilinir.  Ayrıca profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda farklı platformlar için fazla kod tabanı gerekir. Bu özelliği de yerel mobil uygulamaların dezavantajı olarak bilinir. 

2- Aşamalı Web Uygulamaları (PWA)

Açılımı “Progressive Web App” olan PWA’nın Türkçesi aşamalı web uygulamalarıdır. Profesyonel mobil uygulama geliştirmeye bir sürü yeni alternatifler sunar. Ayrıca bilinen dezavantajları arasında profesyonel mobil uygulama geliştirmede sınırlı desteğe sahip olmasıyla bilinir. 

3- Platformlar Arası Uygulamalar

Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin oldukça kolay olduğu bir yoldur. Profesyonel mobil uygulama geliştirirken farklı programlama dillerinden yararlanılabilir. Fakat her profesyonel mobil uygulama geliştirme yolunda olduğu gibi bu kısımda da dezavantajlar vardır. Bazı nedenlerden dolayı performansının sınırlı kalması en belirgin dezavantajlarından biridir. 

4- Karma Mobil Uygulamalar

Genelde Hibrit uygulama olarak bilinen karma mobil uygulamaların başka platformalar için uyarlanması oldukça kolaydır. Ayrıca profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda oldukça piyasa da bulunan yerel geliştiricilere göre oldukça ucuz olduğu bilinir. 

Şirketler Neden Profesyonel Mobil Uygulama Geliştirmeye İhtiyaç Duyar?

2018 yılında elde edilen verilere göre 200 milyonu aşkın kişinin mobil uygulamaları kullanması nedeniyle, mobil uygulamaların web sitelerinden daha çok tercih edildiği öğrenilmiştir. Bunun sonucunda çoğu firma kendi satışlarını arttırmak ya da daha fazla hedef kitleye ulaşabilmek amacıyla profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda araştırmalar yapmaya başlamıştır. 

Profesyonel mobil uygulama geliştirme müşterilerinize daha kesintisiz ve etkili deneyim sunmanızı sağlar. Ayrıca mobil uygulamalar sayesinde çoğu kişinin olaylardan bildirimler sayesinde anlık olarak bilgi alabilmesi de profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda önem taşımaktadır. 

Profesyonel mobil uygulama geliştirmenin el attığı bir diğer durum ise şirketlerin marka bilinirliğini olumlu yönde etkilemesidir. Ayrıca bu durum çoğu şirketin profesyonel mobil uygulama geliştirmeye başvurma sebebi olarak bilinir. Kısaca şirketlerin Profesyonel mobil uygulama geliştirmeye ihtiyaç duymalarının sebepleri aşağıdaki şekildedir;
Satışları arttırması
Marka bilinirliğini olumlu yönde ilerletmesi
Doğrudan pazarlama imkânı sağlaması
Müşteri deneyimi sunması

Profesyonel Mobil Uygulama Geliştiren Firmalar

Profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda uzman olan bir sür firma bulunmaktadır. Bu firmalar arasından size uygun olanı seçmek ise doğal olarak biraz kafa karıştırabilmektedir. Fakat profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda az çok kafanızda bir fikrin var olduğunu düşünürsek kafa karışıklığına sebep olacak pek bir şeyin kalmadığı anlaşılır. 

Profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda uzman firmalardan teklif alıp bu teklifleri kendi isteklerinize ve ödeyeceğiniz maliyete göre değerlendirin. Profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda hangi teklif size ve şartlarınıza daha cazip geliyorsa o firma ile çalışabilirsiniz. 

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Profesyonel mobil uygulama geliştirme konusunda daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.