Android Mobil Uygulama Yapımı 

Android mobil uygulama yapabilmek için ilk olarak Java programlama diline hâkim olmanız gerekmektedir. Fakat bu android mobil uygulama yapabilmek için sadece Java programlama diline ihtiyacınız olduğu anlamına gelmez. Python, C ve C++ gibi farklı yazılım dilleri de android mobil uygulama yapımı esnasında işinize kesinlikle yarayacaktır. 

Ayrıca Ecylipse, Android SDK ve Java JDK gibi bu alanda en çok tercih edilen, android mobil uygulama yapımında kolaylık sağlayacak programları cihazınızda bulunması da size fayda sağlayacaktır. Bu zamana kadar bahsetmiş olduğumuz teknik bilgiler kadar hedef kitle seçimi, uygulama tasarımı ve uygulama kullanımı gibi pek önemsenmeyen konulara da özen göstermelisiniz. Android mobil uygulama yapımının bu aşamasında acele etmeden gayet emin adımlarla ilerlemenizi tavsiye ederiz.

Hedef kitle seçimi ve uygulama amacını belirledikten sonra bu konular hakkında hazır mobil uygulamaları inceleyerek kafanızda bir görsellik oluşturmanız gerekmektedir. Bunu yapmanızın aslı sebebi hem rakip uygulamaları analiz etmek hem de uygulamanız için farklı fikirler oluşturmanıza yardım edecek olmasıdır. Fakat bunu rakip uygulamaları taklit etmek için değil kendi uygulamanız için fikir sahibi olabilmek için yapmalısınız. 

Üzerinde durulması gereken bir diğer konu ise android uygulama geliştirme konusunda rakiplerden farklı işlere imza atmaktır. Unutmayın ki zaten var olan bir uygulamayı ismini ya da logosunu değiştirerek yeniden yaratmak hedef kitlenin ilgisini pek çekmeyecektir. Android uygulama geliştirme aşamasında uygulamanızın teknik kısımları kadar hedef kitlenin kullanacağı kısmada gerekli önemi vermeniz gerekmektedir. 

Android mobil uygulama yapım aşamasında yazılımcıların işine kolaylık sağlayan, hızlı ve güvenilir bir yazılımlar bulunmaktadır. İngilizce açılımı (Integrated development environment) şeklinde olan IDE’nin Türkçesi tümleşik geliştirme ortamıdır. Çoğu yazılımcının ekili yazılım geliştirmek için sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden yalnızca biridir. 

Android Mobil Uygulama Yapma IDE’leri

Eclipse

Android Studio

Visual Studio ( Xamarin )

Cordova (PhoneGap)

Appcelerator Titanium

Qt

IntelliJ IDEA

NetBeans

Komodo

AIDE

Android Mobil Uygulama Yapma Öncelikleri 

Android mobil uygulama yapmak için Java dili başta olmak üzere C# gibi yazılım dillerini de iyice bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca işinde iyi olan yazılımcılara baktığınız zaman yazılım dillerini bildikleri gibi android mobil uygulama yapımı aşamasında kullanılan programları da etkili kullandıklarını görmüş olursunuz.

Mobil uygulamanız bittikten sonra çeşitli test süreçlerini yerine getirmeniz size uzun vadede fayda sağlayacaktır. Çünkü mobil uygulamanızda ilk başta herhangi bir sorun yok gibi gözükse bile hiçbir yazılım kusursuz değildir. Hemen olmasa bile ileride bir sorunla karşılaşma olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle android mobil uygulama yapım aşamanızda bu test ve analiz sürecini yerine getirmenizi tavsiye ederiz. 

Kullanıcı yorumlarına ve eleştirilerine gerektiği önemi göstermelisiniz. Belirlemiş olduğunuz zamanlarda uygulamanızı güncelleyerek yeni özellikler eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu android mobil uygulama yapma aşamasına pek girmese de uygulamanın kalıcı olması için kesinlikle işe yarayacaktır. 

Android Mobil Uygulama Yapma Programları

Android mobil uygulama yapma konusunda daha önce bir deneyim yaşamadıysanız ya da Java diline hâkim olmasanız bile bazı programlar size android mobil uygulama yapma konusunda oldukça yardım edecektir. Bu konu hakkında ücretli programlar bulunsa bile ücretsiz ama gayet iş görür uygulamalarda bulunmaktadır. 

Bu uygulamaların en bilindik olanları AppsGeyser, AppYet, Create My Free App, Appy Pie AppMakr ve Mobincube’dir. Hepsinde farklı özellikler, avantajlar ve dezavantajlar bulunsa bile hepsinin ortak amacı android mobil uygulama yapmaktır. Bu programların hepsinde bulunan bir ortak özellik ise android mobil uygulama yapımında kolay bir kullanıma sahip olmasıdır. Zaten oldukça sık tercih edilmelerinde ki asıl amaçta budur.

Aforsoft Yazılım ve Danışmanlık olarak İzmir Karşıyaka’da hizmet vermekteyiz. Android mobil uygulama geliştirme konusunda daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.